Σοφία Μπεκατώρου: «Υπήρχαν 2-3 φορές που ήμουν έτοιμη να μιλήσω. Υπήρχε όμως πάντα αυτή η ερώτηση, “πώς θα το αποδείξω;”»
Νέα

Σοφία Μπεκατώρου: «Υπήρχαν 2-3 φορές που ήμουν έτοιμη να μιλήσω. Υπήρχε όμως πάντα αυτή η ερώτηση, “πώς θα το αποδείξω;”»

Σοφία Μπεκατώρου: «Υπήρχαν 2-3 φορές που ήμουν έτοιμη να μιλήσω. Υπήρχε όμως πάντα αυτή η ερώτηση, “πώς θα το αποδείξω;”»

«Είναι γνωστή η τακτική του δράστη ότι ήταν συναινετικό. Αυτό αηδιάζει»

Ανήμερα της πρώτης δίκης για το ελληνικό #metoo για τον βιασμό 11χρονης αθλήτριας στην ιστιοπλοΐα από τον προπονητή της, η Σοφία Μπεκατώρου, ήταν καλεσμένη στο «Στούντιο 4».

Μίλησε για την απόφαση της να μιλήσει πριν από έναν χρόνο για τη δική της κακοποίηση, μια απόφαση που άλλαξε πάρα πολλά στη χώρα μας και μάς εξηγεί πώς πήρε τη δύναμη για να μιλήσει.

«Χρόνια προσπαθούσα να επεξεργαστώ τι μπορώ να κάνω. Υπήρχαν 2-3 φορές που ήμουν έτοιμη να μιλήσω, ωστόσο δεν μπορούσα να το υποστηρίξω. Ο χρόνος πέρναγε. Υπήρχε όμως πάντα αυτή η ερώτηση, “πώς θα το αποδείξω;”. Η ανασφάλεια αυτή είχε ως συνέπεια να σε περιορίζει, ότι ποτέ δεν θα δικαιωθείς.

Το θάρρος το πήρα όταν απλά αποφάσισα ότι ό,τι συνέπεια και αν υπάρχει θα υποστηρίξω αυτό που έχει συμβεί για να ζήσω ειρηνικά με τον εαυτό μου.

Αφορμή ήταν όταν άκουσα σε ένα παιδικό πάρτι “ποιος, αυτός που την πέφτει σε παιδιά;” αναφερόμενο στον δράστη. Δέχομαι ότι το πέρασα και θα κουβαλήσω αυτόν τον σταυρό. Δεν δέχομαι όμως να το κουβαλήσει άλλος αυτό και αυτό μου έδωσε τη δύναμη τελικά.

Πρώτα κατήγγειλα στην Αστυνομία και μετά μίλησα δημόσια. Από κει και μετά ξεκίνησε όλη η ιστορία.

Απογοητεύτηκα που αυτός ο άνθρωπος δεν απομακρύνθηκε από τη θέση του.

Μετά το περιστατικό, ένιωσα τύψεις για μια βδομάδα. Μετά για 18 χρόνια δεν το ξανασκέφτηκα ποτέ αλλιώς δεν θα μπορούσα να επιβιώσω. Κάνεις ότι δεν υπάρχει. Τώρα που ανέσυρα το γεγονός θυμάμαι όλες τις λεπτομέρειες. Το είχα πει στον σύντροφό μου τότε, που είχαμε σχέση.

Πρέπει να καταλάβετε ποια είναι η διαφορά ενός θύματος και ενός θύτη με εξουσία. Ήμουν μέρος μιας ομάδας».

«Χρόνια υπάρχει ένα κλίμα εκφοβισμού στην Ομοσπονδία. Δεν έχουμε λειτουργήσει ποτέ ως συνεργάτες. Και κάθομαι και σκέφτομαι πώς αφιέρωσα τόσα χρόνια σε κάτι. Το έκανα με αγάπη. Πέρασα ένα μεγάλο χρονικό διάστημα σε κακοποιητικό περιβάλλον.

Επειδή πας καλά θα σε τιμωρήσουν. Δεν θέλουν αθλητές που έχουν άποψη και ειδικό βάρος; Για μένα ο αθλητισμός θέλει μία αναδιάρθρωση εφ’ όλης της ύλης. Είναι δεδομένο ότι υπάρχουν κακοποιήσεις στον αθλητισμό Αντί να συζητάμε τι έχει συμβεί ας συζητάμε τι μπορούμε να κάνουμε.

Κάποια στιγμή αναγκάστηκα να μιλήσω με τον άνθρωπο που με κακοποίησε. Ό,τι εμπόδιο μπορούσαν να μου βάλουν το βάλανε. Είναι γνωστή η τακτική του δράστη ότι ήταν συναινετικό. Αυτό αηδιάζει».