Σοκάρει ο Τάσος Ξιαρχό: «Πήγα σε ένα μέρος με έναν άνθρωπο που ίσως γνωρίζετε και ένας ηλικιωμένος ρώτησε τον μπάρμαν “Αυτός πόσο κάνει;”»
Νέα

Σοκάρει ο Τάσος Ξιαρχό: «Πήγα σε ένα μέρος με έναν άνθρωπο που ίσως γνωρίζετε και ένας ηλικιωμένος ρώτησε τον μπάρμαν “Αυτός πόσο κάνει;”»

Σοκάρει ο Τάσος Ξιαρχό: «Πήγα σε ένα μέρος με έναν άνθρωπο που ίσως γνωρίζετε και ένας ηλικιωμένος ρώτησε τον μπάρμαν “Αυτός πόσο κάνει;”»

«Λύγισε» μιλώντας και για τους γονείς του και τη βία στα παιδικά του χρόνια

Καλεσμένος στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου The 2night Show βρέθηκε ο Τάσος Ξιαρχό και μίλησε για τα δύσκολα παιδικά του χρόνια, τη βία που έζησε από μικρός λόγω του αλκοολικού πατέρα του, τον βιασμό που υπέστη στα 6 χρόνια του από νεαρό αγόρι στη γειτονιά του, αλλά και την ανάρτηση που έκανε πριν από λίγο καιρό με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις με τις καταγγελίες στον καλλιτεχνικό χώρο.

«Τα παιδικά μου χρόνια ήταν πολύ όμορφα γιατί οι κακές παιδικές αναμνήσεις φεύγουν. Θυμάμαι ωραίες στιγμές από τότε που χώρισε η μητέρα μου με τον πατέρα μου και από τότε άνοιξαν τα φτερά μου. Χάρηκα πάρα πολύ όταν χώρισαν οι γονείς μου. Έζησα πολύ βίαιες καταστάσεις γιατί ο πατέρας μου ήταν αλκοολικός», είπε αρχικά ο Τάσος Ξιαρχό.

Η βία στην παιδική του ηλικία

Και συνέχισε: «Περάσαμε τα παιδικά μου χρόνια στο πρόγραμμα απεξάρτησης ναρκωτικών και ποτού. Μαθαίναμε όλοι μαζί κι εγώ σαν παιδί πώς να συμπεριφερόμαστε σε τέτοιους ανθρώπους. Άσχημες καταστάσεις. Πολλη βία. Όχι σε εμένα, πάντα στις γυναίκες. Γι’ αυτό έχω μια ανάγκη να προστατεύω τις γυναίκες. Αυτό είχε γίνει σώμα πλέον σε εμένα, αλλά από την πρώτη ημέρα κατάλαβα ότι δεν πρέπει να είναι έτσι. Η πρώτη μου ανάμνηση σαν παιδί είναι αίματα.Τώρα είμαστε καλά με τον πατέρα μου…

Με τη μητέρα μου η σχέση μου είναι τρομερή. Και με τους δυο είμαστε καλά. Τα λάθη είναι ανθρώπινα. Και δυστυχώς ή  ευτυχώς αυτά με βοήθησαν να γίνω καλύτερος άνθρωπος. Πολλά που έχω ζήσει είναι για να…»

Έπειτα αναφέρθηκε σε μια πολύ δύσκολη στιγμή της ζωής του, όταν έπεσε θύμα βιασμού στα 6 του χρόνια, όπως είχε αποκαλύψει στο ΟΚ! πριν από λίγες εβδομάδες: «Πολλές φορές πάω στην παλιά μου γειτονιά για να πάρω ενέργεια. Περνώντας από ένα χωράφι μου ήρθε μια σφαλιάρα. Μου ήρθε μια ανάμνηση και μετά έγινε τρεις, όταν ήμουν 6 χρόνων από ένα νεαρό αγόρι της γειτονιάς που με βίασε», είπε και ανέφερε πως «σκαλίζοντας το παρελθόν του ήρθαν κι άλλες σκηνές στο μυαλό».

«Λύγισε» μιλώντας για τους γονείς του

Και εξομολογήθηκε: «Ποτέ οι γονείς δεν βοήθησαν να με σώσουν από κάτι άλλο. Η μητέρα μου είχε την ανάγκη της επιβίωσης να μην φάει ξύλο και ο πατέρας μου ήταν εθισμένος στο ποτό. Ένα παιδί έξι χρόνων που νιώθει για πρώτη φορά ένα συναίσθημα επαφής, μπορεί να θεωρήσει ότι αυτό το συναίσθημα πρέπει να συμβεί. Είναι το παράξενο να αναρωτιέσαι σε όλη τη ζωή σου, τελικά γεννήθηκα έτσι ή έγινα έτσι;»

«Δεν το συζήτησα ποτέ με τους γονείς μου. Και ούτε και τώρα με έχουν ρωτήσει γι’ αυτό», εξομολογήθηκε και «λύγισε» όταν ο Γρηγόρης Αρναούτογλου τον ρώτησε αν έχει ακούσει ποτέ ένα «μπράβο» από τους γονείς του.

Ο γνωστός χορογράφος, μάλιστα, δεν μπόρεσε να κρύψει τη συγκίνησή του και δάκρυσε.

Η ανάρτηση για το μπαλκόνι στην Πατησίων

«Βιασμός δεν είναι μόνο κάτι σεξουαλικό, ούτε κάτι λεκτικό, είναι πάρα πολλά πράγματα, όπως να φυτέψεις έναν μικρό σπόρο σε έναν εγκέφαλο. Ο σπόρος αυτός κουβαλά ένα πολύ μεγάλο δέντρο με πολλές ατασθαλίες και απωθημένα ανθρώπων και δεκαετιών.

Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι αυτό που αντίκρυσαν τα μάτια μου εκείνο το βράδυ , αν δεν ήμουν εγώ, αλλά ήταν κάποιος άλλος μπορεί να κυλούσε. Επειδή ήμουν εγώ και είδα τη βρωμιά κατάματα, θα πω μόνο μια ατάκα και θα το αφήσω εδώ γιατί είναι ένα θέμα που θίγεται πολύ και βγαίνουν στην τηλεόραση και αναζητούν αναγνωρισιμότητα από αυτό και δεν θέλω να το κάνω. Απλώς όταν σε δείχνουν με το δάχτυλο και ρωτούν “Πόσο κάνεις” είναι πολύ άσχημο αυτό.

Πήγα σε ένα μέρος με έναν άνθρωπο που μπορεί να γνωρίζετε, γελούσε και ένιωθα σοκαρισμένος με αυτό που έβλεπα και ένας κύριος μεγάλος σε ηλικία ρώτησε τον μπάρμαν “Αυτός πόσο κάνει;”. Δεν έχω ανάμνηση μετά. Σοκαρίστικα πολύ.

Είναι στην Πατησίων ακόμη αυτό το μπαρ. Πρέπει να προσέχουμε πάρα πολύ γιατί εκεί μέσα ήμουν από τους λίγους ενήλικες. Όταν κάποιος έρχεται από μια χώρα πολέμου και δεν μπορεί να βγάλει λεφτά στην εφηβεία θα κάνει αυτό το επάγγελμα. Ήταν μια δεκαετία πίσω και ήταν πολύ χαρούμενοι όλοι. Εκείνη την ημέρα, επειδή είμαι πονηρεμένος ως άνθρωπος κατάλαβα τι γίνεται και έτρεξα. Δεν θυμάμαι τίποτα μετά», είπε.

Και συνέχισε: «Κοίτα τι χαρά δίνει σε έναν άνθρωπο να θέλει να δει ανθρώπους να μπαίνουν σε αυτήν τη διαδικασία και να δει αν θα τους καταφέρει. Αυτό είναι χειριστικό, μακάρι να είναι χειριστικό απλά. Είναι εκμετάλλευση».

Στην ερώτηση «πώς βρέθηκε εκεί», απάντησε: «Με κάλεσαν. Πάμε μια βόλτα. Και όταν ένας άνθρωπος είναι στα μάτια σου αξιόλογος και τον σέβεσαι και έχει έναν μαγνητισμό…»

Και συνέχισε: «Σοκαρίστηκα, κοκκάλωσα, φοβήθηκα. Τα υπόλοιπα νεαρά αγόρια εκεί με είδαν σαν απειλή γιατί ήμουν ο μοναδικός τόσο λευκός εκεί μέσα. Ήταν ένα βρώμικο μέρος, με βρώμικα μυαλά που δεν καθαρίζουν και όταν πεθάνουν θα αφήσουν βρώμα πίσω τους, γιατί έχουν στιγματίσει πολύ κόσμο».

Ενώ, ολοκληρώνοντας την περιγραφή του αποκάλυψε: «Αυτή ήταν μια από τις πέντε καταστάσεις που βίωσα με αυτόν τον άνθρωπο».

https://streamable.com/t5atoq

«Πιστεύω στον Θεό όταν φοβάμαι. Έτσι μου έμαθαν. Η θρησκεία είναι ακόμη μεσαιωνική στην εποχή μας», ανέφερε στη συνέχεια και μίλησε και για τα επαγγελματικά του βήματα.

https://streamable.com/htg4md