Σόλων Τσούνης: Πού θα δούμε τη νέα σεζόν τον «Διονύση Χαμπέα» από το «Σόι»;
Νέα

Σόλων Τσούνης: Πού θα δούμε τη νέα σεζόν τον «Διονύση Χαμπέα» από το «Σόι»;

Σόλων Τσούνης: Πού θα δούμε τη νέα σεζόν τον «Διονύση Χαμπέα» από το «Σόι»;

Οι φωτογραφίες από τη σειρά

Πού θα δούμε τη νέα σεζόν τον «Διονύση Χαμπέα» από το «Σόι»; Η απάντηση είναι «στη μίνι σειρά εποχής “Ποίος ήτον ο φονεύς του αδελφού μου” σε σκηνοθεσία Μανούσου Μανουσάκη» στην ΕΡΤ μιας και εκεί θα πρωταγωνιστεί ο Σόλων Τσούνης.

Πρόκειται για τη δεύτερη από τις τρεις μίνι σειρές μυθοπλασίας (τεσσάρων επεισοδίων) που φέρουν τη σκηνοθετική υπογραφή του γνωστού σκηνοθέτη («Βαρδιάνος στα Σπόρκα», «Ποίος ήτον ο φονεύς του αδελφού μου» και «Κρίσιμες στιγμές»), οι οποίες είναι βασισμένες σε διηγήματα Ελλήνων λογοτεχνών και θα ενταχθούν στο πρόγραμμα της ΕΡΤ1 τη νέα τηλεοπτική σεζόν.

Η τέταρτη μίνι σειρά (έξι επεισοδίων) είναι η «Αγάπη παράνομη», που φέρει την υπογραφή του Νίκου Κουτελιδάκη και της Ελένης Ζιώγα.

Τα γυρίσματα του «Ποίος ήτον ο φονεύς του αδελφού μου» πραγματοποιούνται σε τοποθεσίες που μεταφέρουν την ατμόσφαιρα εποχής του διηγήματος, όπως το Αρχοντικό των Μπενιζέλων και το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη» στην Πλάκα, καθώς και, εκτός Αθήνας, στην Ξάνθη και τον Παλαιό Παντελεήμονα.

Ο ρόλος και οι φωτογραφίες από τα γυρίσματα

Ο Σόλων Τσούνης υποδύεται τον Γιωργή, τον γιο της κεντρικής ηρωίδας που ενσαρκώνει η Τατιάνα Παπαμόσχου.

Από αριστερά: Μανταλένα Παπαδάτου, Ντίνα Μιχαηλίδου, Σόλων Τσούνης, Τατιάνα Παπαμόσχου, Ευθύμης Γεωργόπουλος

Στη σειρά αποτυπώνονται η βαθιά αγάπη της μητέρας για τον ξενιτεμένο Γιωργή, και η οδύνη και η απελπισία της για τον ανεξήγητο θάνατο του άλλου της γιου, του Χρηστάκη.

Η επιστροφή του ξενιτεμένου γλυκαίνει κάπως τον πόνο της, αλλά δεν γιατρεύει τον καημό της. Εξορκίζει τον Γιωργή και τον άλλο γιο της, τον Μιχαήλο, να ψάξουν να βρουν τον φονιά του αδελφού τους και να μην τον αφήσουν ανεκδίκητο.

Φυσικά, αγνοεί τον φονιά του γιου της και τον αναζητεί εναγωνίως, τη στιγμή που ο προστατευόμενός της Τούρκος Κιαμήλης, τον οποίο είχε γιατροπορέψει σαν δικό της παιδί, επίσης δεν γνωρίζει ότι είναι αυτός που -άθελά του- έχει σκοτώσει τον γιο της ευεργέτιδάς του.

Τη σεναριακή διασκευή του διηγήματος υπογράφουν ο Σταύρος Αβδούλος και η Ειρήνη Ριτσώνη.

Ο Νικόλας Παπαγιάννης υποδύεται τον Κιαμήλ, ο Ευθύμης Γεωργόπουλος τον Μιχαήλο.

Η Ντίνα Μιχαηλίδου αναλαμβάνει το ρόλο της Βαλινδέ, μητέρας του Κιαμήλ και ο Μιχάλης Αρτεμισιάδης του ταχυδρόμου Χαραλαμπή.

Ακόμη, στη σειρά εμφανίζονται οι Μανταλένα Παπαδάτου (Ντεμέτ, αδερφή του Κιαμήλ), Έλενα Πιερίδου (Ναζιλέ, αρραβωνιαστικιά του Κιαμήλ), Δημήτρης Γεωργιάδης (Αχμέτ Εφέντης, ανακριτής, αδερφός του Κιαμήλ), Γιάννης Αρτεμισιάδης (Χρηστάκης, ο δολοφονημένος γιος), Κώστας Φλωκατούλας (Δάσκαλος Δερβίσηδων/Σεΐχης) και Γιώργος Καφετζόπουλος (Ομάρ, αδερφός της Ναζιλέ).

Από αριστερά: Σόλων Τσούνης, Νικόλας Παπαγιάννης, Ευθύμης Γεωργόπουλος

Από αριστερά: Ντίνα Μιχαηλίδου, Μανταλένα Παπαδάτου