Σωτήρης Χατζάκης (για τον Άρη Σερβετάλη): «Αν πιστεύει στον Θεό, θα πρέπει να καταλάβει ο Χριστός φωτίζει τους γιατρούς και οι γιατροί σώζουν ζωές»
Νέα

Σωτήρης Χατζάκης (για τον Άρη Σερβετάλη): «Αν πιστεύει στον Θεό, θα πρέπει να καταλάβει ο Χριστός φωτίζει τους γιατρούς και οι γιατροί σώζουν ζωές»

Σωτήρης Χατζάκης (για τον Άρη Σερβετάλη): «Αν πιστεύει στον Θεό, θα πρέπει να καταλάβει ο Χριστός φωτίζει τους γιατρούς και οι γιατροί σώζουν ζωές»

Όσα είπε στο «Πρωινό»

Ο Σωτήρης Χατζάκης ήταν καλεσμένος στο πλατό του «Πρωινού».

Το πρώτο θέμα για το οποίο ρωτήθηκε ήταν τα εμβόλια και ο Άρης Σερβετάλης.

«Η θέση μου είναι ότι πρέπει να εμβολιαστούμε όλοι. Το λέω ξεκάθαρα. Πρέπει να είμαστε υπεύθυνοι. Ούτε εγώ ήθελα να εμβολιαστώ γιατί είχα διάφορες φοβίες αλλά είχα στο περιβάλλον μου ανοσοκατασταλμένους, ανθρώπους που έκαναν αιμοκάθαρση και παιδιά. Οπότε είπα ότι πρέπει να δράσω συλλογικά. Το έκανα και θα το ξανακάνω διότι αυτή τη στιγμή γίνεται ένας πόλεμος, έχουν περάσει οι νεκροί αυτούς του ελληνοαλβανικού μετώπου» τόνισε.

«Κινδυνεύει ο άλλος από σένα. Είσαι μια κινούμενη απειλή. Εμβολιαστήκαμε και έχουμε ένα τίμημα. Μπορεί να γίνουμε πουά, να βγάλουμε προβοσκίδα. Εκείνοι πιο τίμημα έχουν που δεν εμβολιάζονται;» είπε για όσους δεν εμβολιάζονται.

«Ο Άρης είναι ένας πάρα πολύ ιδιαίτερος άνθρωπος και πολύ καλός ηθοποιός. Το θέμα έιναι τι συνεννοήθηκε με τον παραγωγό του και τον υπόλοιπο θίασο

Θέλω να του πω από εδώ ότι αν πιστεύει στον Θεό θα πρέπει να καταλάβει ο Χριστός φωτίζει τους γιατρούς και οι γιατροί σώζουν ζωές και ας πάει στην Ιερά Σύνοδο και ας δει την ανακοίνωση. Το λέω με επίγνωση διότι πρέπει η Εκκλησία να στηρίξει αυτόν τον αγώνα να γίνουμε ξανά κανονικοί άνθρωποι» είπε μιλώντας για την απόφαση Σερβετάλη.

«Στη ζωή μας έχουμε κάνει τόσα εμβόλια. Καταλαβαίνω τους ανθρώπους που φοβούνται. Αυτοί που το κάνουν κίνημα με εξοργίζει».

«Στον δημόσιο λόγο, η εκτροπή είναι κολλητική» είπε για τα μηνύματα μίσους που εκτοξεύονται εκατέρωθεν.

Ο σκηνοθέτης μίλησε και για την παράσταση «Συνοικία το όνειρο» λέγοντας ότι «Η δική μας παράσταση κατέβηκε με τρόπο που μόνο ο Γούντι Άλλεν μπορεί να περιγράψει».

Μιλώντας για τον Δημήτρη Λιγνάδη και την παρεξήγηση που δημιουργήθηκε, είπε:

«Εγώ δεν είπα ότι είναι πολύ ωραίο αυτό που έκανε ο Λιγνάδης. Είπα ότι είναι πολύ ωραίο ότι μέσα στη φυλακή έκανε θέατρο αντί να συνεχίσει την παραβατική συμπεριφορά.

Εάν η Δικαιοσύνη αποδείξει και μάλλον θα το κάνει ότι πιο πράξεις αυτές έχουν γίνει – γι αυτό εγώ με τον Γεωργουσόπουλο τον απομακρύναμε από τη σχολή του Εθνικού- η ζωή αυτών των δύο ανθρώπων, του Λιγνάδη  και του Πέτρου, έχει καταστραφεί γιατί κατέστρεψαν ανθρώπους και ψυχές, παιδικές ψυχές και η κοινωνία δεν μπορεί να τους αποδεχτεί ξανά. Κι εγώ σε ό,τι αφορά παιδιά, τρελαίνομαι. Είχαμε ακούσει φήμες ότι έχει μία εμμονική προτίμηση στο ίδιο φύλο. Μία παραβατική εμμονή.

Η παθογένεια του ελληνικού πολιτικού συστήματος ευθύνεται για την επιλογή του Λιγνάδη ως διευθυντή του Εθνικού.