Σπύρος Παπαδόπουλος: Επιβεβαιώνει ότι θα κάνει εορταστικό πρόγραμμα στην ΕΡΤ – «Είπαμε να κάνουμε ένα μεγάλο γλέντι σαν το “Στην υγειά μας”»
Νέα

Σπύρος Παπαδόπουλος: Επιβεβαιώνει ότι θα κάνει εορταστικό πρόγραμμα στην ΕΡΤ – «Είπαμε να κάνουμε ένα μεγάλο γλέντι σαν το “Στην υγειά μας”»

Σπύρος Παπαδόπουλος: Επιβεβαιώνει ότι θα κάνει εορταστικό πρόγραμμα στην ΕΡΤ – «Είπαμε να κάνουμε ένα μεγάλο γλέντι σαν το “Στην υγειά μας”»

«Δεν μου λείπει το "Στην υγειά μας ρε παιδιά" »

Ο Σπύρος Παπαδόπουλος βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Δύο στη μία» και μίλησε για τη νέα σειρά της ΕΡΤ «Κάνε ότι κοιμάσαι», τη σχέση με τον γιο του αλλά και το νέο πρόγραμμα που ετοιμάζει με την ΕΡΤ.

Ο ηθοποιός παραδέχτηκε ότι λόγω των γυρισμάτων το καλοκαίρι δεν κατάφερε να κάνει τις διακοπές που συνήθιζε και περιορίστηκε στις 14 ημέρες. Ωστόσο, θεωρεί ότι η σειρά είναι ένα από τα καλύτερα που έχει κάνει στη ζωή του και με τα γυρίσματα δεν κουράζεται.

«Είναι τόσο πιεσμένα τα ωράρια μου που μάλλον θα διάβαζα ή θα έκανα πρόβα. Έκανα μόνο 14 μέρες διακοπές το καλοκαίρι ενώ έκανα 2.5 μήνες. Για αυτό εδώ και πολλά χρόνια δεν έχω κάνει καλοκαιρινή δουλειά, περιοδεία, Επιδαύρους κτλ.

Το “Κάνε ότι κοιμάσαι” είναι ίσως το ωραιότερο πράγμα που έχω κάνει. Είναι ωραίο το σενάριο, οι συντελεστές. Γίνεται μία δουλειά που εγώ το καταλαβαίνω γιατί την βλέπω ενώ δεν έχω δει ποτέ. Κάνω 10 ώρες γύρισμα και φεύγω ξεκούραστος. Ο κόσμος λέει ακραία πράγματα, ακραία καλά δηλαδή. Αρέσει πολύ στον κόσμο, είναι πολύ σημερινό.

Για μένα η λέξη “δάσκαλος” μετά τη λέξη “μάνα” είναι η αγαπημένη μου γιατί από παιδί με συγκινούσε. Το να ξέρεις κάτι και το δείχνεις κάπου αλλού. Είχα δάσκαλο στο δημοτικό που τον βλέπω ακόμη, τον κ. Ζωγράφο, ήταν ο πιο αγαπημένος μου δάσκαλο. Είναι σπάνιο να πετύχεις καλό δάσκαλο στα δημόσια σχολεία. Είχαμε και έναν θεολόγο, μας μιλούσε για τον Καζαντζίδη, το ρεμπέτικο, για γκόμενες. Μας άνοιξε δρόμους, μας έμαθε να κάνουμε εκθέσεις, πολύ σπουδαίος άνθρωπος».

Όσον αφορά τη σχέση του με τον γιο του είπε: «Με τον γιο μου είμαι φίλος και πατέρας. Έχουμε πετύχει ισορροπία. Ήταν και είναι το παιδί τέτοιο, που δεν υπερβαίνει τα εσκαμμένα, μιλάμε για τα πάντα. Όταν μου είχαν στείλει από το σχολείο του ένα χαρτί να γράψουμε τι αισθανόμαστε για το παιδί μας, είχα γράψει θαυμασμό. Εγώ πάντα του έλεγα ότι είμαι σαν ξεναγός, έρχεσαι σε μια ζωή που είναι άγνωστη και επειδή εγώ είμαι πιο παλιός εδώ, θα σου δείξω που είναι ο γκρεμός».

Στο τέλος, αναφέρθηκε στο νέο πρόγραμμα που ετοιμάζει με την ΕΡΤ που θα μοιάζει με την πολύχρονη εκπομπή «Στην υγειά μας ρε παιδιά».

«Ετοιμάζω με την ΕΡΤ ένα εορταστικό. Είπαμε να κάνουμε ένα μεγάλο γλέντι σαν το “Στην υγειά μας”. Θα είναι σαν αποχαιρετιστήριο γιατί έγιναν λίγο απότομα τα πράγματα. Λείπει πολύ στον κόσμο και όταν με ρωτάνε πότε θα ξαναγίνει, τους λέω “ποτέ”. Εμένα τώρα ο στόχος μου είναι η υποκριτική. Δεν μου λείπει εμένα γιατί έχω φυλακίσει μέσα μου πολύ σπουδαίες στιγμές που δεν μου λείπει. Δεν με ενδιαφέρει τι λέει ο κόσμος, με ενδιαφέρει τι λένε 5 άνθρωποι που με ενδιαφέρει η γνώμη τους. Έζησα τόσα σπουδαία πράγματα, που γνώρισα τόσους σπουδαίους ανθρώπους που θα είναι για πάντα προίκα μου».