Σταμάτης Γονίδης: «Θα ήθελα πολύ να μπω στην 5η διάσταση αλλά αργεί ακόμα, θα μπούμε όλοι μαζί»
Νέα

Σταμάτης Γονίδης: «Θα ήθελα πολύ να μπω στην 5η διάσταση αλλά αργεί ακόμα, θα μπούμε όλοι μαζί»

Σταμάτης Γονίδης: «Θα ήθελα πολύ να μπω στην 5η διάσταση αλλά αργεί ακόμα, θα μπούμε όλοι μαζί»

Όσα είπε στην Αννίτα Πάνια

Ο Σταμάτης Γονίδης ήταν καλεσμένος στο πλατό της Αννίτας Πάνια. Ο τραγουδιστής που κατά καιρούς έχει κάνει αίσθηση με τις δηλώσεις του, είπε τις δικές του αλήθειες, όπως κάνει πάντα.

«Ψωνίστηκα με τη λεζάντα και άνοιγα τα παράθυρα και τις πόρτες στα μίντια»

«Γεννήθηκα για να τραγουδάω και να γράφω. Ίσως υπάρχει και ένας άλλος σκοπός που δεν γνωρίζω.

Μου άρεσαν οι μηχανές. Ό,τι κινείται κυκλικά είναι ματζόρε. Τραγουδούσα μέσα στις μηχανές στη βάρδια μου. Ο Μότσαρτ, τα παιδικά τραγούδια είναι ματζόρε. Τα καράβια ήταν σκαλοπάτι. Για να πετύχω αυτό που είχα στο μυαλό μου έπρεπε να είμαι αυτόνομος.

Ήξερα ότι τραγουδούσα. Πήγα στον Τάκη Σούκα και μου είπε “δεν κάνεις”. Ο Μάτσας μου είπε μετά “είσαι το μόνο λάθος που έχω κάνει” επειδή μου είπε να γυρίσω στα καράβια. Δεν είχε άδικο γιατί τραγουδούσα όπως θα ήθελαν να με ακούσουν σωστό για να μην με πουν ψώνιο.

Τον δεύτερο δίσκο μου τον έγραψα μόνος μου, τον πλήρωσα και πλήρωσα και τη διαφήμιση στην ΕΡΤ και άρχισαν να ενδιαφέρονται οι επιχειρηματίες.

Όπως αποκάλυψε το τραγούδι «Φωτογράφε τράβα μια φωτογραφία» το έζησε, διότι πρώην σύντροφός του είχε πάει να τον ακούσει στο μαγαζί που εμφανιζόταν με τον σύντροφό της και ο φωτογράφος του μαγαζιού τους τραβούσε φωτογραφίες, ενώ εκείνος τραγουδούσε.

«Χρωστάω σε πολλές γυναίκες τραγούδια. Γυναίκες που ερωτεύτηκα, με απορρίψανε και τις μίσησα» είπε.

«Ήμουν πάντα αντιστάρ. Ψωνίστηκα με τη λεζάντα και άνοιγα τα παράθυρα και τις πόρτες στα μίντια. Αυτό έφερε και δυσφημίσεις» είπε μεταξύ άλλων για τη ζωή και την καριέρα του.

Από τις πιο απολαυστικές στιγμές της συνέντευξης ήταν όταν ο τραγουδιστής αποκάλυψε ότι μετακινεί αντικείμενα μιλώντας για την πίστη του.

«Δεν είναι τυχαίο ότι μεγαλώνει η πίστη μου. Είμαι πολύ δύσπιστος άνθρωπος. Πρέπει να δω. Και είμαι από τους τυχερούς που είδα πράγματα και θαύματα. Έπρεπε να λέω γνωρίζω όχι πιστεύω. Αλλά δεν πιστεύω όσο πρέπει.Ο Χριστός είπε ότι αν πιστεύεις όσο ένας κόκκος της άμμου κουνάς βουνά. Εγώ δεν κουνάω ούτε ένα χαλικάκι.  Κουνάω αντικείμενα από μακριά με τα χέρια μου. Αν σου κάνω ένα έτσι το μυαλό σου μέσα θα κουνηθεί» είπε στην Αννίτα.

«Είναι πολύ κουνημένο και φοβάμαι μήπως φύγει» του είπε η παρουσιάστρια

Χαρακτηριστική ήταν και η απάντησή του για τον Θεό.

«Με ρωτήσανε οι κόρες μου τι είναι Θεός. Είναι μια μεγάλη λαμπάδα αναμμένη που όσα εκατομμύρια κεριά κι ανάψεις δεν σβήνει. Κάθε κερί είναι ένας από μας. Θα έρθει μια εποχή που ο άνθρωπος δεν θα μιλάει, θα επικοινωνεί με τα μάτια. Η εξέλιξη της επιστήμης δεν είναι η καλύτερη. Από τα παιδιά θα ξεκινήσει.

Το κατάλαβα αργά τώρα τελευταία ότι δεν υπάρχει κάτι πιο πολύτιμο από την οικογένεια, τα παιδιά.

Η ουσία της ζωής είναι η αγάπη, η αλήθεια και η συμπόνια» είπε.

«Θα ήθελα πολύ να μπω στην 5η διάσταση αλλά αργεί ακόμα, θα μπούμε όλοι μαζί. Οι άνθρωποι στο μέλλον δεν θα μιλάνε. Η ώρα είναι εφεύρεση των ανθρώπων. Από τη στιγμή που γνωρίσεις τον εαυτό  σου και τις δυνατότητες που έχεις δεν ισχύει ο χρόνος. Μιλάς με κάποιον στην Αμερική και κάποιον στην Αυστραλία, μιλάς με το παρελθόν και με το μέλλον. Δεν την λες διαφορά ώρας. Δεν μιλάς με δύο ταυτόχρονα; Ό,τι μπαίνει σε αυτόν τον χωροχρόνο έχει φθορά, ένα πράγμα δεν φθείρεται, η ψυχή και το πνεύμα» είπε εξηγώντας το γήρας.

Όπως είπε στο μέλλον ο καθένας θα κάνει τη δική του μουσική και όλοι θα είναι χαρισματικά όντα…

«Μήπως έρχεται πέτρα και θέλουν να μάθουμε να πειθαρχούμε;»

Ο τραγουδιστής επανέλαβε και τις δηλώσεις του για τα εμβόλια που είχε κάνει πριν από λίγο καιρό για τα εμβόλια.

«Οι επιστήμονες ξέρουν τι είναι ο ιός του χιμπατζή. Δεν το γνωρίζω, δεν είμαι επιστήμονας. Ένα που έκανα εγώ και είναι μία δόση δεν έχει ούτε rna ούτε χιμπατζή. Έχει τα στοιχεία τα άλλα για να πολεμήσω το μικρόβιο. Γιατί να κάνω άλλη δόση αφού μου είπαν ότι είναι μία δόση;».

Μάλιστα ο τραγουδιστής διατύπωσε τη δική του θεωρία για το τι ακολουθεί:

«Ο ιός έγινε για το εμβόλιο. Δεν έρχεται τώρα αυτό που έλεγε η Αποκάλυψη ότι θα μας βάλουν ένα τσιπάκι; Αρχίσαμε από το άλφα έχουμε φτάσει στο όμικρον και θα πάμε στο ωμέγα. Δεν είμαι αντιεμβολιαστής ούτε αρνητικός. Αν είχα λεφτά και ήθελα να γίνω πολύ πλούσιος θα αγόραζα μετοχές σε φαρμακευτικές.

Μήπως έρχεται πέτρα και θέλουν να μάθουμε να πειθαρχούμε ώστε αν φτάσει και μας ενημερώσουν να μην σκοτώσουμε ο ένας τον άλλον; Είμαστε στην αρχή, στον προθάλαμο. Να τελειώνουμε να φτάσουμε στον πάτο να δούμε τι θα γίνει. Ας βιαστούμε να φτάσουμε».

«Οι έχοντες και οι κατέχοντες μήπως θέλουν να ισορροπήσουν αυτούς που γεννιούνται με αυτούς που πεθαίνουν;» είπε ακόμα.

«Είμαι ο πιο φτωχός από όλους τους καλλιτέχνες. Δεν τα πάω καλά με τα λεφτά. Τα χρησιμοποιώ. Δεν μετανιώνω. Για μένα είμαι πάμπλουτος γιατί φτωχός είναι αυτός που σκέφτεται τι θα ήθελε να είχε.

Όταν ένα παιδί βγαίνει από τη θάλασσα έχει κάποια απωθημένα, δεν έχει φλερτάρει και δεν έχει ζήσει την εφηβεία του. Εκεί θα κάνει και τις τρέλες του. Όταν εξελίσσεται σωστά αρχίζει και κόβει τις μαλακίες.

Η μικρή κόρη μου είναι η καψούρα μου. Για ένα πράγμα που αισθάνομαι ένοχος και συνέχεια εξομολογούμαι και ζητάω συγχώρεση είναι για δύο εκτρώσεις. Όταν βλέπω αυτό το παιδί λέω τι έχασα, πόσο χαζός ήμουν».