Σταμάτης Κραουνάκης: «Και τι να υμνήσω; Τον άντρα; Πεταμένα λεφτά! Είναι κουραστικοί όταν δεν έχουν λύσει τα θέματά τους»
Νέα

Σταμάτης Κραουνάκης: «Και τι να υμνήσω; Τον άντρα; Πεταμένα λεφτά! Είναι κουραστικοί όταν δεν έχουν λύσει τα θέματά τους»

Σταμάτης Κραουνάκης: «Και τι να υμνήσω; Τον άντρα; Πεταμένα λεφτά! Είναι κουραστικοί όταν δεν έχουν λύσει τα θέματά τους»

Ο συνθέτης εξήγησε γιατί στα τραγούδια του υμνεί τη γυναίκα αλλά και γιατί δεν έκανε παιδί

O Σταμάτης Κραουνάκης μίλησε στον Νίκο Συρίγο και το «Χαμογέλα και πάλι» και αποκάλυψε γιατί δεν απέκτησε παιδί.

«Ένα κορίτσι θα το ήθελα, όχι αγόρι. Δεν ήμουν τέτοια πάστα. Δεν θα πέρναγε καλά το παιδί. Πιθανόν είμαι πολύ εγωιστής, δεν ήθελα να αφήσω το παιδί “Σταμάτης” να τον κλέψει ένας άλλος» είπε.

«Το πρώτο τουπέ ήρθε γύρω στα 30, στην πρώτη επιτυχία. Κράτησε πολύ λίγο. Το ότι δεν κράτησε σχεδόν καθόλου οφείλεται πάντα στην Λίνα Νικολακοπούλου, γιατί έβαζε πάντα τον πήχη πιο ψηλά και μας έβαζε άλλο στοίχημα. Δεν προσπάθησα να καλουπώσω αυτό το 10χρονο παιδί που κρύβω μέσα μου και αυτό είναι το χαρτί μου.

Όσοι με ξέρουν καλά και δεν παίρνουν υπόψιν τις πιθανές εκρήξεις ή συμπεριφορές κατά καιρούς, ξέρουν ότι από πίσω κρύβεται το παιδί», συμπλήρωσε.

Ο Σταμάτης Κραουνάκης στη συνέχεια αναφέρθηκε στον έρωτα: «Δεν είναι ο έρωτας η βενζίνη; Δεν με πιλατεύει το πάθος. Αν δεν έχω μία κινητοποίηση συναισθηματική δεν έχω όρεξη για τίποτα. Ο έρωτας είναι βρωμόπαιδο. Δεν είναι για να φέρεται καλά, είναι για να αναστατώνει. Δεν τα πήγαμε άσχημα με τον έρωτα αν πρέπει να κάνω έναν λογαριασμό».

Γιατί υμνεί τις γυναίκες; «Και τι να υμνήσω; Τον άντρα; Πεταμένα λεφτά! Είναι κουραστικοί οι άντρες ώρες ώρες όταν δεν έχουν λύσει τα θέματά τους» είπε.

Ο συνθέτης δήλωσε στο MEGA πως στις σχέσεις του έχει ταλαιπωρηθεί από άντρες και γυναίκες. «Δεν ήμουν εκείνος που υποχωρούσα. Έχω φερθεί καλά στον έρωτα, κάτι έχω κι εγώ για να μ’ αγαπάνε».

Ακόμη, αναφέρθηκε και στη συνεργασία του με την Ελεωνόρα Ζουγανέλη, λέγοντας πως αξίζει τον κόπο να χτίσεις ένα μυθιστόρημα με μία τραγουδίστρια σαν κι εκείνη.

«Είναι πολύ νόστιμο, καμιά φορά τα ζηλεύω αυτά τα τραγούδια» είπε για το «Δυνατά» του Στέφανου Πιτσίνιαγκα.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι όταν η Άλκηστις Πρωτοψάλτη ερμηνεύει τον «Άδωνι» παραβλέπει την λέξη χοντρή από τη φράση «που πηγαίνει και μία χοντρή νευρικιά Κυριακή να της φύγει το στρες». Ο ίδιος δήλωσε πως δεν το κάνει διότι «έχει δικαίωμα να είναι χοντρή και όπως της γουστάρει. Άλλο να πεις έναν άνθρωπο “είσαι χοντρή μωρή” και άλλο να την αναφέρεις στο τραγούδι σου».

«Πρέπει να υπάρξει στη ζωή μας πια σεβασμός και αυτοσεβασμός, η υπερβολή δεν βοήθησε πουθενά» είπε.