Σταύρος Σβήγκος: «Έφυγα από οντισιόν σκηνοθέτη έτοιμος να τον πλακώσω»
Νέα

Σταύρος Σβήγκος: «Έφυγα από οντισιόν σκηνοθέτη έτοιμος να τον πλακώσω»

Σταύρος Σβήγκος: «Έφυγα από οντισιόν σκηνοθέτη έτοιμος να τον πλακώσω»

Η ντροπή και οι σκέψεις

Ο Σταύρος Σβήγκος είναι ένας εκ των ηθοποιών που πρωτοστάτησε στο κίνημα για τη στήριξη των θυμάτων που έχουν υποστεί παρενοχλήσεις και επιθέσεις, ωστόσο ο ίδιος ξεκαθάρισε στις Roomies, ότι αυτή η διαδικασία ξεκίνησε από όλους τους ηθοποιούς.

«Το μόνο θετικό από αυτήν την υπόθεση είναι ότι έχουν συσπειρωθεί οι ηθοποιοί. Σύσσωμοι βγήκαμε όλοι γιατί είναι κρίμα το επάγγελμά μας να ταυτίζεται με τέτοιες υποθέσεις. Ήρθε ο καιρός, επειδή κάνουμε και ένα τόσο φωτεινό επάγγελμα και ουσιαστικά κάνουμε μια κοινωνία καλύτερη. Όλοι μαζί, άσχετο με το τι πιστεύω έχει ο καθένας, είναι κρίμα που από κάπου πάει να χρωματιστεί. Το θέμα είναι ότι όλοι θέλουμε να προστατεύσουμε τα παιδιά μας», τόνισε και συνέχισε:

«Και όταν δούλευα μηχανικός αυτοκινήτων σε ένα άσχετο συνεργείο, ο τύπος με είχε και δούλευα Δευτέρα με Σάββατο και επειδή ήμουν σχολείο τότε, μου έδινε 100 ευρώ τη βδομάδα κι αν του έλεγα το Σάββατο να τελειώσω νωρίτερα γινόταν πόλεμος. Δεν είναι μόνο στον δικό μας τον χώρο. Όταν εγώ μπήκα σε αυτόν τον χώρο, ευτυχώς δεν είχα τη φιλοδοξία και τη ματαιοδοξία να γίνω κάτι. Είχα πει ότι αν με πάει θα πάω. Οπότε πράγματα τέτοια που μου ερχόντουσαν τα είχα καλά με τον εαυτό μου και έλεγα δεν μου κάνουν».

Ο Σταύρος είχε καθηγητή τον Δημήτρη Λιγνάδη στη σχολή που φοίτησε, ωστόσο στο έτος του δεν είχε συμβεί κάποιο περιστατικό: «Όταν μπαίνεις σε μια σχολή, η νεαρή σου ηλικία δεν μπορεί να φιλτράρει ορισμένα πράγματα γρήγορα και εύκολα. Στο δικό μου έτος δεν είχαμε κάποιο περιστατικό με τον Δημήτρη Λιγνάδη. Θεωρώ ότι όλο αυτό είναι μια ευκαιρία να ξέρεις ότι μπορείς να μιλήσεις. Από εδώ και πέρα δεν θα ξανακάνει κανείς οντισιόν στο σπίτι του. Επίσης το καλό είναι ότι μαθαίνει ο κόσμος».

Ο ίδιος έχει βρεθεί σε δύσκολη θέση από συμπεριφορά σκηνοθέτη: «Στα 19 μου, πριν μπω στη σχολή με έστειλαν σε μια οντισιόν ενός σκηνοθέτη. Έχω αναφέρει το όνομα και είναι και άλλα τρία αγόρια που έχουν βγει για τον ίδιο. Όταν πήγα λοιπόν ο τύπος πήγε να με αγγίξει, πήγε να φερθεί έξυπνα, να με κάνει με έναν ιδιαίτερο τρόπο να βγάλω τα ρούχα μου. Έφυγα από εκεί σχεδόν έτοιμος να τον πλακώσω γιατί όντως πήγε να με αγγίξει και μου το γύρισε στο ότι ο ρόλος είναι τέτοιος. Ταυτόχρονα ένιωσα και ντροπή και άσχετος και γυρνώντας προς το σπίτι σκεφτόμουν τι θα πω στον πατέρα μου που θα με ρωτήσει τι έγινε. Τελικά δεν μίλησα».

https://streamable.com/t5w6vk