Στέψη Καρόλου: Ποια κανάλια θα μεταδώσουν την τελετή; Αναλυτικά το πρόγραμμα
Νέα

Στέψη Καρόλου: Ποια κανάλια θα μεταδώσουν την τελετή; Αναλυτικά το πρόγραμμα

Στέψη Καρόλου: Ποια κανάλια θα μεταδώσουν την τελετή; Αναλυτικά το πρόγραμμα

Απευθείας συνδέσεις, ντοκιμαντέρ και ρεπορτάζ για ένα σπάνιο ιστορικό γεγονός

Με απευθείας μεταδόσεις, σχολιασμό αλλά και προβολή ντοκιμαντέρ τα κανάλια θα καλύψουν το Σάββατο 6 Μαΐου τη  στέψη του Καρόλου Γ΄στη Μεγάλη Βρετανία.

Το σπάνιο ιστορικό γεγονός αναμένεται να προσελκύσει εκατομμύρια τηλεθεατές ανά την υφήλιο καθώς η τελευταία στέψη βασιλιά στη χώρα έγινε τον περασμένο αιώνα όταν στον θρόνο ανέβηκε η Ελισάβετ.

Τι ετοιμάζουν λοιπόν οι τηλεοπτικοί σταθμοί, ιδιωτικοί και ΕΡΤ, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα;

ΑΝΤ1

Το δημοσιογραφικό και τεχνικό δυναμικό του ΑΝΤ1 θα μεταδώσει, λεπτό προς λεπτό, όλο το παρασκήνιο από το Αββαείο του Westminster και το παλάτι του Μπάκιγχαμ, σε συνεχή ροή με ζωντανές συνδέσεις, καλεσμένους στην Αθήνα και το Λονδίνο, αναλυτές και ρεπορτάζ για τη διαδοχή και τις κρίσιμες στιγμές για το μέλλον της μοναρχίας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Από τις 12 το μεσημέρι, η Μαρία Σαράφογλου και ο Νικόλας Βαφειάδης στο στούντιο στην Αθήνα, ο ανταποκριτής του ΑΝΤ1 στο Λονδίνο Ισάακ Καρυπίδης και ο απεσταλμένος στην πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου Θάνος Κλωνόπουλος καταγράφουν την αλλαγή σελίδας για την Κοινοπολιτεία, με τη βοήθεια του αναλυτή διεθνών θεμάτων του ΑΝΤ1, καθηγητή Κωνσταντίνου Φίλη.

Το τελετουργικό, το πρωτόκολλο και την παρουσία των υψηλών προσκεκλημένων της ιστορικής στέψης σχολιάζουν ο συγγραφέας και εκδότης Χρήστος Ζαμπούνης, η δημοσιογράφος Χριστίνα Πολίτη και η Fashion Features Director της Vogue Greece, Έλις Κις.

ΜEGA

Και το Mega αναπροσάρμοσε το πρόγραμμά του προκειμένου να μεταδώσει τη στέψη.

Έτσι, αμέσως μετά το «Χαμογέλα και πάλι» στις 12 και 45 θα προβληθεί έκτακτη ενημερωτική εκπομπή με τη Μαριλένα Γεραντώνη που εκτός απροόπτου θα ολοκληρωθεί λίγο πριν από τις 4.

OPEN

Και το κανάλι του Κορωπίου θα ριχτεί και αυτό στη μάχη της… στέψης με έκτακτη ενημερωτική εκπομπή, με ζωντανές συνδέσεις και καλεσμένους στην Αθήνα και το Λονδίνο.

Η μετάδοση θα αρχίσει μετά το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του σταθμού, δηλαδή στη 13:30, οπότε και δεν θα μεταδοθεί το OPEN SPORT μέχρι τις 3.

ΣΚΑΪ

Πιστός στην ενημερωτική του φύση, και ο ΣΚΑΪ θα επιστρατεύσει το επιτελείο του το Σάββατο 6 Μαΐου και με μια έκτακτη εκπομπή στις 14.30 αμέσως μετά το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων.

Στις 09.50, «Οι Δεκατιανοί», Γιάννης Πιτταράς και Γιώργος Γρηγοριάδης, θα ξεκινήσουν τη μετάδοση της ιστορικής στέψης με τις αφίξεις των προσκεκλημένων στο Αββαείο του Γουέστμινστερ.

Στις 12.00, η εκπομπή «Γεια σου» με τη Μαρία Μπακοδήμου θα μεταφέρει τις τελευταίες πληροφορίες για την πορεία του τελετουργικού και τη βασιλική πομπή προς το Αββαείο.

Αμέσως μετά, στις 13.50, τη σκυτάλη παίρνει ο Μάρκος Δεϊμέζης στο Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων ενώ στις 14.30, θα μεταδοθεί η έκτακτη εκπομπή «Η Στέψη του Καρόλου» με τη Λένα Φλυτζάνη.

Όλες οι εξελίξεις από τη βρετανική πρωτεύουσα, οι πληροφορίες για τη φαντασμαγορική τελετή, η παρουσία προσωπικοτήτων από όλο τον κόσμο, η βασιλική πομπή, η ιστορική στέψη, το πρωτόκολλο αλλά και οι αντιδράσεις των χιλιάδων πολιτών σε ζωντανές συνδέσεις με τον Θανάση Γκαβό από το Λονδίνο.

Το κανάλι έχει προγραμματίσει ακόμα στις 16.15 την προβολή του ντοκιμαντέρ «Κάρολος: Γεννημένος Βασιλιάς».

Το 1953, σε ηλικία μόλις τεσσάρων ετών, ο Κάρολος βρέθηκε στο Αβαείο του Γουέστμινστερ για να παρακολουθήσει την ενθρόνιση της μητέρας του. Ήταν η πρώτη του ημέρα στον νέο του ρόλο, ως κληρονόμος του θρόνου.

Σήμερα ο Κάρολος είναι ο ίδιος ο κάτοχος του στέμματος και η κεφαλή της πιο διάσημης οικογένειας του κόσμου. Και για πρώτη φορά μέσα από εκπληκτικά σπάνια πλάνα αρχείου θα γνωρίσουμε την αθέατη πλευρά του.

Από τη δύσκολη παιδική ηλικία μέχρι τη στρατιωτική του θητεία, από τον παραμυθένιο γάμο του με την πριγκίπισσα Νταϊάνα ως τη γέννηση των παιδιών του και όλα όσα ακολούθησαν, αυτό το ντοκιμαντέρ θα μας δώσει ανεπανάληπτη πρόσβαση στις πιο σημαντικές αλλά και προσωπικές στιγμές του ανθρώπου που γεννήθηκε για να γίνει Βασιλιάς.

ΕΡΤ

Η ιστορική τελετή στέψης του βασιλιά Καρόλου θα μεταδοθεί απευθείας από το Αββαείο του Γουέστμινστερ στο ΕΡΤΝΕWS.

Από τις 8 το πρωί, οι ενημερωτικές εκπομπές του ΕΡΤNEWS θα μεταφέρουν, με συνδέσεις από τη βρετανική πρωτεύουσα, όλες τις πληροφορίες για το τελετουργικό (τη βασιλική πομπή, τον όρκο, το χρίσμα, τη στέψη και την ενθρόνιση), την παρουσία αρχηγών κρατών και θρησκευτικών ηγετών από όλο τον κόσμο, και τις εξελίξεις από το Λονδίνο.

Στις 13:00, τη σκυτάλη παίρνουν η Βούλα Μαλλά και η Κλειώ Νικολάου, οι οποίες σχολιάζουν, με προσκεκλημένους ειδικούς αναλυτές, τη νέα εποχή στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά τη στέψη του νέου μονάρχη. Μαζί τους, οι ανταποκρίτριες της ΕΡΤ στη Μεγάλη Βρετανία, Ευδοξία Λυμπέρη και Νατάσα Καντζάβελου, θα μεταφέρουν λεπτό προς λεπτό όσα συμβαίνουν μπροστά και πίσω από τις κάμερες.

Στο σχολιασμό και στις συνεντεύξεις με σημαίνοντες καλεσμένους, ο απεσταλμένος στο Λονδίνο, Γιώργος Συριόπουλος.

Όσο για την ΕΡΤ1, στις 16:00, αμέσως μετά τη στέψη, έχει προγραμματιστεί η μετάδοση του ντοκιμαντέρ «Βασιλιάς Κάρολος Γ′ του Ηνωμένου Βασιλείου – Ο άνθρωπος πίσω από το στέμμα»

Το ντοκιμαντέρ, παραγωγής του Μπάκιγχαμ, παρουσιάζει σημαντικά στιγμιότυπα από την παιδική ηλικία του βασιλιά, τη βασιλική εκπαίδευση που έλαβε, τα μαθητικά του χρόνια, τα ενδιαφέροντα και τα ταλέντα του, τις πανεπιστημιακές σπουδές του, τον ρόλο του ως πρίγκιπα της Ουαλίας.

Είναι το πρώτο και μοναδικό τηλεοπτικό πρόγραμμα που εστιάζει στη βασιλική οικογένεια, στον γάμο του Καρόλου με την Νταϊάνα και στα προβλήματα με τους παπαράτσι.

Για πρώτη φορά, δημοσιοποιούνται σπάνιο φωτογραφικό υλικό και τηλεοπτικές συνεντεύξεις του Καρόλου.

Επίσης παρουσιάζει το έργο του Καρόλου μέσα από τις αφηγήσεις, τις περιγραφές και τον σχολιασμό που κάνουν δύο άτομα με ειδικές ανάγκες (τυφλή και κωφός ηθοποιοί), πρόσωπα που έχουν ευεργετηθεί από το «Prince Trust».

Τα πρόσωπα αυτά αναφέρονται στους δύο τεράστιας απήχησης θανάτους που συγκλόνισαν τον Κάρολο: της συζύγου του, Νταϊάνα, και της μητέρας του, Ελισάβετ. Αποκαλύπτουν, επίσης, τις θέσεις του Καρόλου για το περιβάλλον και τη νεότητα. Το ντοκιμαντέρ κλείνει με το μήνυμα του βασιλιά για τον τρόπο με τον οποίο προτίθεται να κυβερνήσει.