«Σχεδόν ενήλικες»: 5 λόγοι που θέλουμε να βλέπουμε τη νέα σειρά του Mega
Νέα

«Σχεδόν ενήλικες»: 5 λόγοι που θέλουμε να βλέπουμε τη νέα σειρά του Mega

«Σχεδόν ενήλικες»: 5 λόγοι που θέλουμε να βλέπουμε τη νέα σειρά του Mega

H νέα τηλεοπτική μας συνήθεια

Το Mega έχει μπει με το δεξί ξανά στη μυθοπλασία με δύο εξαιρετικές σειρές, που το κοινό αγκάλιασε  από τα πρώτα επεισόδια, την «Έξαψη»  και το «Σχεδόν ενήλικες».

Θα σταθούμε στο δεύτερο, που πλέον θα μεταδίδεται κάθε Πέμπτη στις 21.00 αρχής γενομένης από σήμερα.

Και ιδού οι 5 λόγοι που θέλουμε να βλέπουμε τη νέα σειρά του Mega!

#1

Είχαμε καιρό να δούμε μια σειρά που επιτέλους να ακουμπά όλα όσα ζούμε τα τελευταία χρόνια και να ταυτιστούμε με τα βάσανα των ηρώων της αλλά και να γελάσουμε -έστω και πικρά- με αυτά.

Η σκηνή στο πρώτο επεισόδιο που ο Μάκης Παπαδημητρίου πηγαίνει στο πολύ νεότερο αφεντικό του για να ζητήσει χρήματα για να μην του κόψουν το ρεύμα και εκείνος του κάνει ένα φιλοσοφικό λογύδριο, τον χτυπά στην πλάτη και του αρνείται είναι σίγουρα κάτι που πολλοί Έλληνες βίωσαν στην οικονομική κρίση. Ή όταν η Θεοδώρα  Τζήμου ανακαλύπτει ότι ο σύντροφός  της την έχει φεσώσει στην εφορία με ένα δυσθεώρητο ποσό ενώ έχει εξαφανιστεί και αποδεικνύεται ως ακόμα μία καταστροφική σχέση της, πόσες γυναίκες δεν ταυτίστηκαν μαζί της;

Αυτό είναι το κλειδί! Ταυτιζόμαστε. Οικονομική κρίση, ανεργία, σχέσεις, καραντίνα, αντικαπνιστικός νόμος, όλα τα ζόρια μας αντικατοπτρίζονται με χιούμορ στους ήρωες της σειράς.

#2

Όλα αυτά μόνο ένας άνθρωπος έχει αποδείξει ότι μπορεί να τα αφουγκραστεί ιδανικά μέσα από την πένα της. Και αυτή δεν είναι άλλη από τη Μυρτώ Κοντοβά. Από τα «Υπέροχα πλάσματα» και το «Μίλα μου βρώμικα» που μας χάρισαν αξέχαστες στιγμές, η Κοντοβά επιστρέφει δέκα χρόνια μετά με πολύ υλικό και γράφει ξανά για τους Έλληνες και όσα τους απασχολούν στα πρώτα χρόνια της επιστροφής στη… μετα-κανονικότητα. Εγγύηση!

#3

Θα λατρέψετε το καστ. Οι πλέον ταλαντούχοι ηθοποιοί της γενιάς τους αλλά και της νέας γενιάς ενώνονται σε μία σειρά.  Ο αγαπημένος Γιάννης Στάνκογλου (Αποστόλης) σε έναν ρόλο διαφορετικό από ό,τι τον έχουμε συνηθίσει, ο ρομαντικά εκκεντρικός και ταλαντούχος Μάκης Παπαδημητρίου (Θωμάς), η μοναδική Θεοδώρα Τζήμου (Νικόλ) -που για πρώτη φορά στην καριέρα της πρωταγωνιστεί σε κωμικό ρόλο- και ο Γιώργος Παπαγεωργίου (Αλέξης) – το νέο αίμα- είναι… «Σχεδόν ενήλικες». Με φόντο μια κοινωνία που αλλάζει, μετασχηματίζεται και δίνει κάθε μέρα εξετάσεις επιβίωσης, οι τέσσερις ηθοποιοί ενσαρκώνουν ρόλους ανθρώπων που είναι γύρω μας, είμαστε εμείς!

#4

Αγαπούμε τα κινηματογραφικά πλάνα αυτής της σειράς. Από τα κοντινά της Τζήμου, τη λιποθυμία της στη μέση του δρόμου όταν μαθαίνει τα μαντάτα από την Εφορία, τον Γιώργο Παπαγεωργίου στην Ερμού ως πλανόδιος μουσικός, τις βόλτες των ηρώων στην Αθήνα -την πόλη που αγαπάμε να μισούμε- μέχρι την ταράτσα της διπλοκατοικίας που είναι το ορμητήριό τους, η σειρά αυτή είναι εξαιρετικά καλογυρισμένη.  Μέσα στη μετα-lifestyle εποχή, στη γειτονιά με τα σουβλατζίδικα, τα post modern μπακάλικα και τα all day café, οι 4 πρωταγωνιστές προσπαθούν να προσαρμοστούν στους ρυθμούς  της νέας εποχής και να δεχτούν ότι όλα έχουν αλλάξει.

#5

Λατρέψαμε και τους δεύτερους ρόλους. Ειδικά η Φωτεινή Αθερίδου ως η χαμηλών τόνων και γλυκιά συνεργάτιδα του Μάκη Παπαδημητρίου αλλά και η Βάσω Καβαλιεράτου ως σύζυγος Στάνκογλου, ξεχωρίζουν.

Τελικά, με όλα όσα έχουμε περάσει τα τελευταία χρόνια, με κερασάκι στην τούρτα τον κορονοϊό, είμαστε «Σχεδόν ενήλικες» αφού επιλέγουμε να κρατήσουμε μια παιδικότητα προκειμένου να καταφέρουμε να τα βγάλουμε πέρα με όσα μας βρίσκουν ως… ενήλικες.

Δείτε ξανά το πρώτο επεισόδιο της σειράς εδώ