Συγκλονίζει η Κατερίνα Ιωαννίδου: «Αν καθόμασταν 2 λεπτά ακόμη στη φωτιά θα είχαμε τελειώσει»
Νέα

Συγκλονίζει η Κατερίνα Ιωαννίδου: «Αν καθόμασταν 2 λεπτά ακόμη στη φωτιά θα είχαμε τελειώσει»

Συγκλονίζει η Κατερίνα Ιωαννίδου: «Αν καθόμασταν 2 λεπτά ακόμη στη φωτιά θα είχαμε τελειώσει»

Η εθελόντρια διασώστρια μιλά για τον εφιάλτη στην πυρκαγιά στην Ανάβυσσο

Στην εκπομπή της Βίκυς Χατζηβασιλείου «Γράμμα για σένα» βρέθηκε η διασώστρια σύμβολο που έγινε ιδιαίτερα γνωστή στη μεγάλη φωτιά της Αναβύσσου τον περασμένο Σεπτέμβριο.  Η Κατερίνα Ιωαννίδου που ανήκει σε 19 εθελοντικές οργανώσεις μίλησε για το σοκ που υπέστη, όταν κινδύνευσε να καεί ζωντανή με την ομάδα της στη μεγάλη φωτιά στην Ανάβυσσο.

«Εθελοντικά ο πατέρας μου βοηθούσε σε φωτιές και πλημμύρες και με έπαιρνε πάντα μαζί του. Οι γονείς μου χώρισαν όταν ήμουν ενός έτους, αλλά ήμουν συνεχώς και με τους δυο γονείς μου», είπε αρχικά η Κατερίνα Ιωαννίδου μιλώντας για τον αγώνα που δίνει με τις φλόγες από μικρή.

Ο πατέρας της βγήκε, μάλιστα, σε σύνδεση μέσω Skype για την κόρη του και συγκίνησε: «Η Κατερίνα από μικρό παιδί έχει δώσει αυτά τα δείγματα. Από μικρό παιδί τρέχει με τη φιλοζωία και άλλες εθελοντικές οργανώσεις», είπε.

https://streamable.com/quuqt7

Και συμπλήρωσε μιλώντας για την περιπέτειά της στη φωτιά στην Ανάβυσσο: «Κάθε πατέρας θα ανησυχούσε. Εγώ τρόμαξα και συγκινήθηκα τη στιγμή που δείχνει τη φωτογραφία που έδειχνε το σημείο της φωτιάς από όπου βγήκε. Αυτά τα παιδιά έπεσαν μέσα στη φωτιά και πήραν το παράσημο να τους αφήσουν τελικά χωρίς δουλειά».

Ωστόσο, η περιγραφή της Κατερίνας για τις στιγμές που έζησε μέσα στην πύρηνη λαίλαπα συγκλονίζουν: «Τη στιγμή που παλεύαμε μέσα στις φλόγες πήρα τηλέφωνο τον μπαμπά μου και του λέω “σ’ αγαπώ, ελπίζω να σε έχω κάνει περήφανο, αλλά εγώ δεν θα φύγω από εδώ”. Ήμασταν στο αυτοκίνητο και η φωτιά έφυγε τόσο πολύ και μας κύκλωσε. Ο επικεφαλής του πληρώματος έβαλε μπροστά το αυτοκίνητο, παρόλο που δεν βλέπαμε στο μισό μέτρο από τις φλόγες και τους καπνούς. Αν καθόμασταν ακόμη δυο λεπτά είχαμε τελειώσει. Φοβηθήκαμε να μην πέσουμε σε κανένα γκρεμό. Είπα “καλύτερα να πάω μία και έξω δεν αντέχω να καώ ζωντανή”».

https://streamable.com/e1c29f

«Η πρώτη επαφή με κατάσβεση ήταν στην Κρήτη, Χάθηκαν κάποια πολύ δικά μου πρόσωπα συγγενικά και από τότε το είδα λίγο με τις φωτιές πιο προσωπικά. Θέλω όσο περνά από το χέρι μου να μην περάσει της φωτιάς. Είμαι πεισματάρα σε σημείο που το κάνει επικίνδυνο. Έχω κινδυνεύσει να χαθεί η ζωή μου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

https://streamable.com/vyuitr