Συνάντηση Φλωρίδη – Κικίλια: «Στη φυλακή ακόμα και οι εμπρηστές από αμέλεια»
Νέα

Συνάντηση Φλωρίδη – Κικίλια: «Στη φυλακή ακόμα και οι εμπρηστές από αμέλεια»

Συνάντηση Φλωρίδη – Κικίλια: «Στη φυλακή ακόμα και οι εμπρηστές από αμέλεια»

Αυστηροποιούνται οι ποινές για τους εμπρηστές

Συνάντηση ανάμεσα στον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια και τον υπουργό Δικαιοσύνης, Γιώργο Φλωρίδη, πραγματοποιήθηκε σήμερα, έτσι ώστε να εξεταστούν τα αναγκαία μέτρα, προκειμένου να γίνουν πιο αυστηρές οι ποινές σε εμπρηστές.

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας προανήγγειλε ακόμη και εκατονταπλάσια πρόστιμα για τους εμπρηστές, στο πλαίσιο της αυστηριοποίησης των ποινών.

Από την αρχή του 2023 έχουν γίνει 117 συλλήψεις για εμπρησμό, 107 από αμέλεια και 10 από πρόθεση.

Στο επίκεντρο της συνάντησής τους βρέθηκε η αυστηροποίηση των προστίμων για τους εμπρηστές καθώς και η ταχύτερη απονομή δικαιοσύνης.

«Να πηγαίνουν στη φυλακή οι εμπρηστές», επεσήμανε ο κ. Φλωρίδης, τουλάχιστον για ένα μέρος της ποινής τους και ακόμα και με αμέλεια να έχει προκαλέσει κάποιος μία πυρκαγιά να το εκτίει.

Αυτό θα γίνει άμεσα στο πλαίσιο αλλαγών διατάξεων του ποινικού κώδικα που θα προχωρήσει ο υπουργείο Δικαιοσύνης προκειμένου να παύσει το αίσθημα ατιμωρησίας που διέπει την κοινωνία.

Οι ποινές που επιβάλονται να εκτίονται, όποιος σκέφτεται να παρανομήσει θα πρέπει να το σκέφτεται πολλές φορές», είπε ο κ. Φλωρίδης.

Αναφορικά μ την κακουργηματική μορφή του εμπρησμού ο κ. Φλωρίδης ξεκαθάρισε ότι εκεί δεν θα έχουμε αλλαγές γιατί είναι ήδη αυστηρό το πλαίσιο από το 2021.

Ο κ. Κικίλιας υπογράμμισε ότι τα πρόστιμα θα υπερπολλαπλασιαστούν και θα είναι ανάλογα με τα πρόστιμα για την κακοποίηση των ζώων.