Τάκης Ζαχαράτος: «Είχα μόνο μία σακούλα ψιλά. Γυρίζω την επιταγή στον επιχειρηματία, κρατάω την αξιοπρέπειά μου και ζούσα ένα μήνα με τόνο και ντομάτα»
Νέα

Τάκης Ζαχαράτος: «Είχα μόνο μία σακούλα ψιλά. Γυρίζω την επιταγή στον επιχειρηματία, κρατάω την αξιοπρέπειά μου και ζούσα ένα μήνα με τόνο και ντομάτα»

Τάκης Ζαχαράτος: «Είχα μόνο μία σακούλα ψιλά. Γυρίζω την επιταγή στον επιχειρηματία, κρατάω την αξιοπρέπειά μου και ζούσα ένα μήνα με τόνο και ντομάτα»

Ο υπέροχος κύριος Ζαχαράτος μιλάει για τις άγνωστες πτυχές της ζωής και της καριέρας του

Ο Τάκης Ζαχαράτος ήταν καλεσμένος στο «Στούντιο 4» και μίλησε για άγνωστες πτυχές της πολύ γεμάτης ζωής του.

Ο εξαιρετικός performer μίλησε ακόμα και για την αρχή της καριέρας του, το πώς ανακάλυψε τι είδους καλλιτέχνης είναι.

«Η Καλλιόπη με κάλεσε στη Νέα Υόρκη. Ήρθα από μία πόλη χωρίς καμία παιδεία στο δικό μου αντικείμενο. Ήθελα να μάθω τον εαυτό μου από τους έξω και είπα “δεν κάνω για αυτή τη δουλειά και ζητάω πράγματα που δεν γίνονται”. Το τι πέρασα εγώ και δεν τα είδατε! Δεν ήξερα τι είμαι, τραγουδιστής δεν ήμουν, ηθοποιός δεν ήμουν, μίμος ψιλοήμουν, ήμουν drag queen; Τραβεστί; Έπρεπε να λύσω το ερωτηματικό. Πάω στην Αμερική και το πρώτο μιούζικαλ που είδα ήταν το “Βίκτωρ Βικτώρια”. Κάθομαι και λέω “αυτό που είχα στο κεφάλι μου κάπου συμβαίνει”. Κατάλαβα ότι αυτό που φανταζόμουν κάπου αλλού γίνεται. Ήταν ακριβώς η παράσταση που όριζε αυτό ακριβώς που είμαι. Θα βαριόμουν πάρα πολύ να έχω μόνο μία ιδιότητα» είπε.

Διηγήθηκε πώς πήρε τον ρόλο στην ταινία «Πάνω κάτω και πλαγίως» παίζοντας στην Ειρήνη Παπά αλλά και τις προτάσεις που δέχτηκε για δουλειά που θα μπορούσαν να τον καταστρέψουν.

«Δημιούργησα τις ευκαιρίες. Δεν είχα αυτοπεποίθηση αλλά έπρεπε να επιβιώσω. Πουλάω το κομμωτήριο και παίρνω το σπίτι στην Κυψέλη και κάνω κάποια τηλεοπτικά με τη Ρούλα Κορομηλά. Η νονά μου η καλλιτεχνική είναι η Πωλίνα. Η πρώτη μου δουλειά ήταν στο “Αχ Μαρία”. Έχω γκρεμίσει το σπίτι, δεν έχω λεφτά καθόλου, είμαι μέσα στα μπάζα και λέω “τι έκανα;”. Μετά από 10 μέρες δούλεψα στο Caravan με τον Ρόκκο και τον Μαζωνάκη και μπήκαν όλα σε μια σειρά».

«Πριν γίνουν αυτά είναι μία φάση που δεν έχω καθόλου λεφτά. Με παίρνει ένας επιχειρηματίας. Είχα μια σακούλα που έβαζα ψιλά. Είχα πει πολλά όχι. Πάω στον τύπο, αυτός ξενυχτάδικο. Και μου δίνει μια επιταγή γενναία. Βλέπω τον χώρο, πάω σπίτι μου και λέω “τι θα κάνω εκεί μέσα;”. Ούτε αυτός ήξερε ούτε εγώ. Και πάω την επόμενη μέρα και γυρίζω την επιταγή. Και έχω τη σακούλα με τα ψιλά και κρατάω την αξιοπρέπειά μου και έπαιρνα έναν τόνο, μία ντομάτα μικρή, είχα γίνει κορμάρα. Στον ενάμιση μήνα είχα βρει δουλειά. Θα αρρώσταινα εκεί. Αυτό που σιχαίνομαι είναι η μανία με το χρήμα».

Όπως είπε, την εποχή που μιμούνταν πολύ την Αλίκη Βουγιουκλάκη του ζήτησαν να παίξει σε ταινία την Αλίκη αλλά όπως ανακάλυψε ήταν… ερωτικού περιεχομένου.

«Όταν έκανα την Αλίκη με πήραν από μία εταιρεία παραγωγής και μου ζήτησαν να με γνωρίσουν. Μου είπαν ότι ήθελαν να κάνουν μια ταινία για την Αλίκη. Συνειδητοποιώ ότι ήταν ερωτική ταινία όπου θα με ξαναντουμπλάρει άλλη. Ήμουν ένα παιδί από την Πάτρα. Πώς θα μπορούσα να την πατήσω αν και αυτοί δεν ήταν εντελώς ειλικρινείς! Είπα “ευχαριστώ πολύ, γεια σας”. Ήταν τόσο μεγάλη η λατρεία μου για την Αλίκη».