Τέμπη: Ο Αλέξης Κούγιας ανέλαβε την εκπροσώπηση της οικογένειας των δίδυμων κοριτσιών από το Καστράκι – Κινείται νομικά και κατά της Hellenic Train
Νέα

Τέμπη: Ο Αλέξης Κούγιας ανέλαβε την εκπροσώπηση της οικογένειας των δίδυμων κοριτσιών από το Καστράκι – Κινείται νομικά και κατά της Hellenic Train

Τέμπη: Ο Αλέξης Κούγιας ανέλαβε την εκπροσώπηση της οικογένειας των δίδυμων κοριτσιών από το Καστράκι – Κινείται νομικά και κατά της Hellenic Train

Όπως αναμενόταν, οι γονείς και οι συγγενείς των θυμάτων του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη μαζεύουν τις δυνάμεις τους και κινούνται νομικά επιζητώντας δικαίωση για τις απώλειές τους.

Μετά τον πολυτραυματία που κατέθεσε παράσταση στήριξης της κατηγορίας, σειρά πήρε η οικογένεια των δίδυμων κοριτσιών και της ξαδέλφης τους από το Καστράκι.

Οι εικοσάχρονες Θώμη και Χρύσα Πλακιά και η πρώτη τους ξαδέλφη Αναστασία Πλακιά σπούδαζαν εδώ και λίγο διάστημα στην Θεσσαλονίκη και το τριήμερο της Αποκριάς αποφάσισαν να το περάσουν μαζί με τις οικογένειες τους στον τόπο καταγωγής τους.

Στην επιστροφή τους με το μοιραίο Intercity σκοτώθηκαν.

Όπως έγινε γνωστό από το γραφείο του Αλέξη Κούγια, ο γνωστός ποινικολόγος ανέλαβε την υποστήριξη της κατηγορίας και μάλιστα θα στραφεί και κατά των δύο εταιρειών που χειρίζονταν τους σιδηροδρόμους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Ο επικεφαλής του γραφείου μας, κος Αλέξιος Κούγιας, ανέλαβε την υποστήριξη της κατηγορίας στο τραγικό δυστύχημα της συγκρούσεως των δύο τρένων στον Ευαγγελισμό του νομού Λαρίσης.

Τον επικεφαλής του γραφείου μας, κο Αλέξη Κούγια, και την συνεργάτιδά του κα Χριστίνα Μητρονάτσιου επέλεξαν οι τραγικοί γονείς, τα αδέλφια και οι παππούδες των δύο διδύμων κοριτσιών και της πρώτης εξαδέλφης τους, οι οποίοι, όπως σήμερα ενημερωθήκαμε, εξαϋλώθηκαν στο τραγικό δυστύχημα των δύο τρένων.

Η εντολή, την οποίαν λάβαμε, είναι εκτός του σταθμάρχη του σιδηροδρομικού σταθμού Λαρίσης, να μηνύσουμε και να ενάγουμε τόσο διοικητικά στελέχη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της Hellenic Train, όσο και τους τυχόν πολιτικούς, οι οποίοι είτε με άμεσο δόλο, είτε με ενδεχόμενο δόλο, είτε με εγκληματική αμέλεια συνετέλεσαν στο να χαθούν αυτές οι δεκάδες ανθρώπινες ζωές και να τραυματιστούν ακόμη περισσότερες, ορισμένες εκ των οποίων με ακρωτηριασμό.

Το δικηγορικό μας γραφείο έχει δεχθεί προσκλήσεις να αναλάβει τη νόμιμη εκπροσώπηση και πολλών άλλων συγγενών άλλων θυμάτων, με χαρακτηριστικές περιπτώσεις θυμάτων από την Κρήτη, αλλά ακόμη επισήμως δεν έχουμε λάβει τις σχετικές εξουσιοδοτήσεις».

Μιλώντας στο έκτακτο δελτίο του Star ο ποινικολόγος είπε μεταξύ άλλων ότι έχει αναλάβει και άλλες οικογένειες και όπως ανέφερε δεν θέλουν να συζητήσουν τίποτα

«Έχουν κλειστεί στο σπίτι τους, δεν θέλουν να βγουν πουθενά. Δεν υπάρχει τίποτα, είναι εξαϋλωμένα τα παιδιά.

Να είστε βέβαιος ότι τις επόμενες ημέρες η εισαγγελία Εφετών θα επεκτείνουν τον κύκλο των κατηγορουμένων..

Είναι βέβαιο ότι θα αναζητηθούν ευθύνες και από την Τραινοσέ και από τη Hellenic Train αλλά μπορεί ο εισαγγελέας να ερευνήσει τις ευθύνες και πολιτικών προϊσταμένων».