Τέμπη – Οι πυροσβέστες με τα μυστηριώδη εγκαύματα δηλώνουν: «Πρώτη φορά συμβαίνει κάτι τέτοιο, δεν καήκαμε από φωτιά»
Νέα

Τέμπη – Οι πυροσβέστες με τα μυστηριώδη εγκαύματα δηλώνουν: «Πρώτη φορά συμβαίνει κάτι τέτοιο, δεν καήκαμε από φωτιά»

Τέμπη – Οι πυροσβέστες με τα μυστηριώδη εγκαύματα δηλώνουν: «Πρώτη φορά συμβαίνει κάτι τέτοιο, δεν καήκαμε από φωτιά»

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει το τι προκάλεσε τα εγκαύματά τους

Συνεχίζονται οι συζητήσεις γύρω από τη φονική σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών στα Τέμπη με ένα από τα πολυπληθή ερωτηματικά να είναι το φορτίο που κουβαλούσε το εμπορικό τρένο καθώς η έκρηξη που προκλήθηκε δεν ήταν αναμενόμενη σύμφωνα με εμπειρογνώμονες.

Από την αρχή υπήρξαν μαρτυρίες που έκαναν λόγο για «παράξενα» εγκαύματα που προκλήθηκαν μετά την έκρηξη σε τραυματίες και τα οποία γέννησαν εύλογα ερωτήματα.

Τέτοιου είδους μυστηριώδη χημικά εγκαύματα υπέστησαν και πυροσβέστες κατά τη διάρκεια της επιχείρησης στο σιδηροδρομικό δυστύχημα οι οποίοι μιλώντας στο Tlive τόνισαν πως πρώτη φορά τους τυχαίνει κάτι τέτοιο.

«Βγήκε η διάγνωση ότι είναι έγκαυμα χημικό και μου έδωσαν τις αλοιφές και γύρισα σπίτι. Έκανα και χειρουργείο, μού το καθάρισαν, τον νεκρό ιστό, μού το αφαίρεσαν και παρακολουθούμαι ακόμα. Το πρωί που πήγα στην υπηρεσία με άλλαξαν και έβγαλα τη στολή τότε είδα στα πόδια μου τι γινόταν» ανέφερε ο ένας εκ των δύο στο Tlive.

Ο δεύτερος ανέφερε ότι βλέποντας τα εγκαύματά του οι γιατροί του είπαν ότι «πρόκειται για πιθανά χημικά εγκαύματα».

«Η διάγνωση των γιατρών ήταν ότι υπάρχει περίπτωση να είναι χημικά τα εγκαύματα. Ότι είναι πιθανά χημικά εγκαύματα. Λογικά είναι χημικά. Είναι στον αγκώνα και στο πόδι, λίγο πιο πάνω από την κνήμη. Η στολή μου δεν έχει πάθει κάτι, δεν έχει κάποια φθορά. Εγώ επιχείρησα στο σημείο της τραγωδίας μέχρι τις 10 το βράδυ της επόμενης ημέρας. Τότε πήγα στο Κέντρο Υγείας. όσο επιχειρούσα δεν αισθάνθηκα κάτι. Πάνω στη δουλειά μας δεν υπάρχουν περιθώρια για να πούμε ότι κάτι μας πονάει. Υπήρχε ένα κάψιμο αλλά δεν έδωσα σημασία. Πρώτη φορά μου συμβαίνει κάτι τέτοιο. Δεν καήκαμε από φωτιά. Τα εγκαύματα αυτά δεν είναι από φωτιά. Η θερμοκρασία ήταν πιο μακριά από εμάς και οι στολές που έχουμε δεν περνάει η θερμοκρασία μέσα» πρόσθεσε.

Πηγές από την Πυροσβεστική διευκρίνισαν στην εκπομπή ότι οι στολές των πυροσβεστών δεν ήταν ειδικές, ήταν μόνο για πυρκαγιά και όχι για χημικά.