Τέμπη: «Ραγίζουν» καρδιές οι σπαραγμοί των οικογενειών των θυμάτων – «Δεν θα ξαναγυρίσει ποτέ…»
Νέα

Τέμπη: «Ραγίζουν» καρδιές οι σπαραγμοί των οικογενειών των θυμάτων – «Δεν θα ξαναγυρίσει ποτέ…»

Τέμπη: «Ραγίζουν» καρδιές οι σπαραγμοί των οικογενειών των θυμάτων – «Δεν θα ξαναγυρίσει ποτέ…»

Αβάσταχτος ο πόνος που έχασαν τους οικείους τους

Οι οικογένειες των θυμάτων από το φονικό δυστύχημα στα Τέμπη προσπαθούν να συνειδητοποιήσουν την απώλεια των δικών τους ανθρώπων.

Ο πόνος είναι αβάσταχτος, η θλίψη και η οργή τεράστια, ζητούν απαντήσεις και αυτό το «γιατί;» θα τους βασανίζει για πάντα.

Ο παππούς του Νίκου Ναλμπάντη, του 28χρονου μηχανοδηγού του επιβατικού τρένου, «ραγίζει» καρδιές με τα λεγόμενά του.

«”Έφαγε” του κόσμου τα παιδιά. “Έφαγε” του κόσμου τα παιδιά. Τίποτε άλλο δεν λέω. Μαζί με τον δάσκαλο του ήταν. Ταξίδευε με τον άνθρωπο που τον εκπαίδευσε. Έχει δύο χρόνια στη δουλειά αυτή κι άρχισε να κάνει δρομολόγια. Έδωσε εξετάσεις, πήρε το δίπλωμα σαν μηχανοδηγός και βγήκε στα δρομολόγια μαζί με τους παλιούς. Το παιδί έδωσε τα χαρτιά του. Τον προσλάμβανε, εκπαιδεύτηκε. Έκανε έξι μήνες εκεί. Την υπόλοιπη εκπαίδευση την έκανε στη Θεσσαλονίκη μέσα στα μηχανοστάσια. Χάρηκε το καημένο με το πτυχίο του σαν μηχανοδηγός θα ανέβαζε το μισθό του. Ήταν χαρούμενος τι να σας πω. Είχε ανελιχθεί επαγγελματικά και στην προσωπική του ζωή διένυε την καλύτερη περίοδο δίπλα στην σύντροφο του, Σόνια. Οι δυο τους έκαναν όνειρα για το υπόλοιπο της ζωής τους. Όλα διαλύθηκαν το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου. Η κοπέλα του μας ειδοποίησε στις 3 τη νύχτα. Εμείς δεν ξέραμε τίποτα. Η πρώτη που το έμαθε ήταν η κοπέλα του γιατί τη γνώριζαν οι συνάδελφοι του και από εκείνη την ώρα. Τράβηξα λούκι και με τον γιο μου. Έκλαψα πολύ αλλά λέω θα γυρίσει. Τώρα αυτό δεν θα ξαναγυρίσει ποτέ», αναφέρει ο παππούς του ξεσπώντας σε κλάματα.

Η Αθηνά Κατσάρα έχασε τη ζωή της σε ηλικία 34 ετών αφήνοντας πίσω το παιδί της και την οικογένειά της. Ο σύζυγός της που επέβαινε μαζί της νοσηλεύεται ακόμη χωρίς, ωστόσο, να διατρέχει κάποιο κίνδυνο η υγεία του.

Ο αδερφός της «λύγισε» που έχασε την αδερφή του, έναν μόνιμα χαρούμενο άνθρωπο με το χαμόγελο στα χείλη.

«Ο γαμπρός μου σηκώθηκε να πάει τουαλέτα. Έκανε 2-3 βήματα. Και καθώς πήγαινε, τον “πέταξε” στη σύγκρουση πάνω το τραίνο, τον πέταξε εκτός τραίνου. Από το παράθυρο. Η Αθηνά ήταν καθισμένη. Στο τρίτο ναι, στη μέση του βαγονιού. Η αδελφή μου είχε στο κεφάλι ένα χτύπημα και στην σπονδυλική στήλη. Είχε πολλαπλά κατάγματα. Αλλά το μοιραίο πρέπει να ήταν στο κεφάλι. Άστο, το αγαπούσε… Τέτοια αγάπη που είχε στο μωρό δεν υπήρχε. Μάλαμα. Το καλύτερο κορίτσι. Ήσυχο, κοινωνικό, αγαπητό».

Η αδελφή της 55χρονης Βασιλικής, μητέρας του Ολυμπιονίκη Χριστόφορου Κωνσταντινίδη, κάνει λόγο για φόνο και όχι για δυστύχημα!

«Δεν ήταν ατύχημα. Δεν ήταν λάθος και δεν ήταν θέλημα Θεού. Ήταν δολοφονία. Η αδελφή μου δεν πέθανε. Η αδελφή μου φονεύθηκε. Ήταν φόνος. Ήταν μια μητέρα 4 παιδιών. Ενεργό μέλος σε πολλούς αθλητικούς συλλόγους στη Θεσσαλονίκη. Μητέρα πρωταθλητή της ενόργανης. Η χώρα αυτή του στέρησε την μητέρα».