Τέμπη: Τα πρώτα συμπεράσματα για την τραγωδία
Νέα

Τέμπη: Τα πρώτα συμπεράσματα για την τραγωδία

Τέμπη: Τα πρώτα συμπεράσματα για την τραγωδία

Τι είδαν οι πραγματογνώμονες

Τα πρώτα συμπεράσματα για τα αίτια της τραγωδίας στα Τέμπη, έδωσαν στη δημοσιότητα οι πραγματογνώμονες, που έχουν ορίσει οι οικογένειες των θυμάτων.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, αυτό που τόνισαν είναι ότι αν υπήρχε τηλεδιοίκηση δεν θα είχε σημειωθεί το δυστύχημα. Όσον αφορά στο ανθρώπινο λάθος, ανέφεραν ότι ήταν ένας κρίκος μιας αλυσίδας που όλοι οι κρίκοι έσπασαν ταυτόχρονα και γι αυτό έγινε η τραγωδία.

Τόνισαν. ότι ύστερα από τις έρευνες που προχώρησαν δεν  υπάρχουν τυποποιημένες τηλεπικοινωνίες ανάμεσα στους χειριστές του δικτύου και αυτό σημαίνει ότι μπορεί ο καθένας να αναφέρει οτιδήποτε χωρίς κάποιο συγκεκριμένο σύστημα. Μάλιστα, ανέφεραν ότι σε ορισμένα σημεία του δικτύου δεν υπάρχουν τηλεπικοινωνίες, καθώς δεν υπάρχει σήμα στα κινητά τηλέφωνα και είναι κάτι που γνώριζαν οι αρμόδιοι.

Όσον αφορά στο σύστημα πυρασφάλειας, επεσήμαναν ότι δεν υπάρχει νομοθετική ρύθμιση που να καθορίζει το σύστημα πυρασφάλειας στους συρμούς και είναι στη διακριτική ευχέρεια του διαχειριστή των συρμών για το τι μέτρα θα λάβει.