Τέρενς Κουίκ: “Ο Βαγγέλης Παπαθανασίου για να γράψει το σήμα της ΕΡΤ αμείφθηκε με έναν τενεκέ λάδι και έναν τενεκέ ελιές”
Νέα

Τέρενς Κουίκ: “Ο Βαγγέλης Παπαθανασίου για να γράψει το σήμα της ΕΡΤ αμείφθηκε με έναν τενεκέ λάδι και έναν τενεκέ ελιές”

Τέρενς Κουίκ: “Ο Βαγγέλης Παπαθανασίου για να γράψει το σήμα της ΕΡΤ αμείφθηκε με έναν τενεκέ λάδι και έναν τενεκέ ελιές”

Όσα είπε ο δημοσιογράφος στο “Ευτυχείτε”

Τον Τέρενς Κουίκ φιλοξένησε σήμερα η Κατερίνα Καινούργιου στην εκπομπή “Ευτυχείτε”, ο οποίος μίλησε για πολλά και ενδιαφέροντα θέματα.

Με αφορμή την παράσταση “Το νήμα” που πρόκειται να ανεβάσει τον Σεπτέμβριο στο Λονδίνο ο καταξιωμένος Έλληνας συνθέτης Βαγγέλης Παπαθανασίου, ο δημοσιογράφος εκθείασε τη σπουδαία συνεισφορά του καλλιτέχνη στις Τέχνες και μίλησε για τη στενή σχέση που τον συνδέει μαζί του.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην μεγάλη αγάπη που τρέφει ο κορυφαίος μουσικός στην Ελλάδα αλλά και στον ανιδιοτελή χαρακτήρα του, καθώς είναι ένας άνθρωπος που ποτέ δεν αναζήτησε μέσα από τη δουλειά για την προώθηση της πατρίδας του το κέρδος.

“Είναι αρχαιολάτρης, είναι Ελληνολάτρης. Είναι ο άνθρωπος ο οποίος ποτέ για οποιαδήποτε δουλειά που αφορά την Ελλάδα δεν πήρε έστω ένα ευρώ. Υπάρχουν καλλιτέχνες που πούλησαν Ελλάδα αλλά εισέπραξαν και τα σχετικά”.

“Ο Βαγγέλης ποτέ δεν πήρε ούτε ένα ευρώ είτε για τον Δομήνικο Θεοτοκόπουκο που έκανε τον δίσκο, είτε για εκείνη την συγκλονιστική παράσταση στο Καλλιμάρμαρο για τους πανευρωπαϊκούς αγώνες, είτε για τη μουσική που έγραψε που πήγαμε και παραλάβαμε την Ολυμπιακή Φλόγα από την Αυστραλία, είτε για τη “Μυθωδία” που έγινε στις στήλες του Ολυμπίου Διός”.

Ο Τέρενς Κουίκ έφερε στις μνήμες μας πάλι τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στη θρυλική παράσταση της “Μυθωδίας”, όταν υπό τον φόβο ρηγμάτων εξαιτίας των κραδασμών της μουσικής έδωσαν το “παρών” στην παράσταση σεισμολόγοι για να προσέχουν την ένταση των ντεσιμπέλ.

https://streamable.com/1wujmg

Μάλιστα μουσική του έμπνευση ήταν και το σήμα του δελτίου της ΕΡΤ το 1981 για το οποίο και ζήτησε μια απρόσμενη αμοιβή.

“Η αμοιβή μου θέλω να είναι ένας τενεκέ λάδι και ένας τενεκέ ελιές από την πατρίδα μου”.

Στη συνέχεια η Κατερίνα Καινούργιου αποκάλυψε ότι το συγκεκριμένο σήμα που δημιούργησε ο Βαγγέλης Παπαθανασίου, το “έκλεψε” στη συνέχεια η σουηδική τηλεόραση το 1986 και “έντυσε” με αυτό το δικό της δελτίο ειδήσεων.

“Από ό,τι καταλαβαίνω η ανοσία των αγελάδωνσ τη Σουηδία ισχύει και στην ανοσία στον μη σεβασμό των πνευματικών αγελάδων”, σχολίασε ο Τέρενς Κουίκ.

https://streamable.com/d2nhps