Θανάσης Αλευράς: «Δεν μπορούσα να συνδεθώ εύκολα σαν άνθρωπος. Δεν ήμουν ικανός να κάνω μία σχέση»
Νέα

Θανάσης Αλευράς: «Δεν μπορούσα να συνδεθώ εύκολα σαν άνθρωπος. Δεν ήμουν ικανός να κάνω μία σχέση»

Θανάσης Αλευράς: «Δεν μπορούσα να συνδεθώ εύκολα σαν άνθρωπος. Δεν ήμουν ικανός να κάνω μία σχέση»

Όλα όσα μοιράστηκε στην εκπομπή «Καλύτερα δε γίνεται»

Η εκπομπή «Καλύτερα δε γίνεται» και η Ναταλί Αργυράκη συνάντησε τον Θανάση Αλευρά και μίλησε για το θέατρο, τις αλλαγές στη ζωή του αλλά και τη συμμετοχή του στη σειρά «Τα Νούμερα» του Φοίβου Δεληβοριά.

«Το θέατρο είναι μία δύσκολη διαδικασία και στην Ελλάδα είναι δέκα φορές περισσότερο. Ποτέ κανένας δεν μας πήρε στα σοβαρά αλλά έχουμε επιτρέψει και εμείς την υποβάθμιση. Η δυσκολία στο να μπορέσεις να συντηρηθείς.

Το YFSF με ξεκλείδωσε, αισθάνθηκα μία ελευθερία που στο θέατρο δεν την έχω γιατί είσαι πίσω από ένα ρόλο. Ενώ εκεί ήμουν εγώ και ελευθερώθηκα, αισθάνθηκα πράγματα.

Την ταυτότητά μου τη διεκδίκησα από την πρώτη στιγμή στη δουλειά. Εμένα η σκέψη μου ήταν πιο αμερικάνικη πάντα. Μπορεί να θέλω να ακούσω Χατζιδάκι και μετά να ακούσω Βέρτη.

Οι άνθρωποι που κάνουμε αυτή την εργασία από κάποιο έλλειμα το κάνουμε. Είτε μας λείπει το “μπράβο” ή ή αγάπη. Δεν θέλω πια να κάνω τόσο πολύ θέατρο οπότε κάτι έχει “χορτάσει”. Θέλω να κάνω παραστάσεις σαν το “40+ βγαίνω”, να τις κάνω όπως τις έχω ονειρευτεί, να εργάζομαι λιγότερο και να ταξιδεύω περισσότερο.

Δεν μπορούσα να συνδεθώ εύκολα σαν άνθρωπος, οπότε οι επιλογές που έκανα δεν μου επέτρεπαν να συνδεθώ. Πάντα δεν έβρισκα ισορροπία σε αυτό το κομμάτι και δεν ήμουν ικανός να κάνω μία σχέση. Τα τελευταία χρόνια μου αρέσει να “χτίζω” σχέσεις. Εγώ τα έχω τακτοποιήσει τα πράγματα στο κεφάλι μου, δεν μπορώ να βασανίζομαι. Είμαι σε αυτή τη χώρα, μία χαρά, αλλά ελεύθερος δεν ξέρω που μπορείς να νιώσεις. Είναι μία κλειστή κοινωνία που δεν μπορείς να είσαι όπως θες αλλά το αποδέχομαι.

“Τα Νούμερα” είναι άλλη μία ωραία συνάντηση. Τα παιδιά είναι καμένα. Δεν αγαπώ την παρέα αλλά δεν βασανίζομαι στα γυρίσματα. Δεν θα ήθελα να παίξω σε κάποια σειρά μυθοπλασίας, όχι ευχαριστώ».