Θανάσης Λάλας: «Η Καβογιάννη ήταν το πρώτο μου κορίτσι» – Οι φάρσες και οι συνεντεύξεις
Νέα

Θανάσης Λάλας: «Η Καβογιάννη ήταν το πρώτο μου κορίτσι» – Οι φάρσες και οι συνεντεύξεις

Θανάσης Λάλας: «Η Καβογιάννη ήταν το πρώτο μου κορίτσι» – Οι φάρσες και οι συνεντεύξεις

Οι απίθανες ιστορίες από τις ραδιοφωνικές φάρσες

Ο Θανάσης Λάλας βρέθηκε απόψε στο The 2Night Show και «ξεφύλλισε» τις σελίδες της ζωής του, ενώ μοιράστηκε τις μοναδικές εμπειρίες που έζησε στην επαγγελματική του πορεία.

Τι θυμάται από το πρώτο του δημοσιογραφικό «ΒΗΜΑ»; Ποιος μεγάλος λογοτέχνης τον έκανε να εγκαταλείψει την καριέρα του στο ποδόσφαιρο και να στραφεί στη δημοσιογραφία;

Μεταξύ άλλων, περίγραψε ξεκαρδιστικά περιστατικά που έζησε με τα «Κακά Παιδιά», στις ραδιοφωνικές τους φάρσες, και εξήγησε πώς έγινε πλούσιος σε… ένα βράδυ.

Ο πνευματικός του πατέρας

«Από τη δημοσιογραφία έχω αποχωρήσει από το 2006», είπε αρχικά.

«Όσο περισσότερο περίεργος είσαι, τόσο πιο νέος γίνεται, είναι το μυστικό για να διατηρείς την παιδική σου ηλικία», αποκάλυψε.

«Το 1993 ήμουν με τη Χρυσούλα στο Παρίσι και βλέπαμε σε ένα μαγαζί κάτι παράξενα γυαλιά. Μου λέει “ποιος τα φοράει αυτά;” και της λέω θα τα φοράω εγώ», είπε και μίλησε για εκείνα με το πράσινο μπράτσο.

«Κυριακόπουλος είναι το πραγματικό μου επώνυμο, το Λάλας είναι ψευδώνυμο. Όταν ήμουν μικρός έγραφα ποιήματα και από κάτω έβαζα αυτό μη το δουν στην παρέα μου…», δήλωσε και πρόσθεσε:

«Στο σχολείο μέχρι την 5η γυμνασίου ήμουν κακός στις εκθέσεις γιατί δεν μπορούσα να γράψω εντός θέματος. Έγραφα το θέμα που διάλεγα μόνος μου. Μέχρι που ένας Κύπριος δάσκαλος έλεγε “όλοι αυτό το θέμα και ο Λάλας ό,τι θέλει”. Είμαι πολύ της ομάδας και ό,τι έχω κάνει το οφείλω στις ομάδες. Η δύναμη έρχεται από τους άλλους, νομίζουμε ότι το “εγώ” δυνατό, αλλά μέσω του “εμείς” έρχεται η αποθέωση. Υπήρχαν άνθρωποι που λένε ότι στο ΒΗΜΑ, φωνάζει πάρα πολύ. Είχα τεράστιες ευθύνες και ήμουν άσχετος. Δεν το είχα σπουδάσει για να νιώθω βέβαιος».

«Πήγαινα στους περιπτεράδες κι έκανα συσκέψεις και γεύματα για το καινούργιο μου όνειρο να το στηρίξουν», δήλωσε και μίλησε για το ξεκίνημά του.

«Επιρροές είναι μικρές πόρτες για να πας στο δωμάτιο του ονείρου σου και της ψυχής σου. Έχουν όλοι πόρτες φόβου και ξαφνικά έρχεται μια επιρροή. Η βασική μου επιρροή ήταν ο Στρατής Τσίρκας, έκανα γαλλικά με τη γυναίκα του, κ. Αντιγόνη, τον γνώριζα κ. Γιάννη, δεν ήξερα ποιος είναι. Ο χασάπης της γειτονιάς μου έδωσε ένα βιβλίο του να το υπογράψει, μου έμαθε ότι έξυπνος είναι αυτός που κάνει τους άλλους έξυπνους».

«Ποδόσφαιρο έπαιζα όλη μέρα και ήμουν καλός στα μαθηματικά. Είχα πάρει μεταγραφή να -πάω στον Παναθηναϊκό και μου άλλαξε όλη τη ζωή. Ήταν ο πνευματικός μου πατέρας», αποκάλυψε.

Οι επικές φάρσες

Για το ραδιόφωνο και τις φάρσες: «11 χρόνια κράτησε. Εμείς όταν παίζαμε πρέπει να είχαμε 83% ακροαματικότητα, σταματούσαν τα πάντα. Δεν βγαίναμε ποτέ με τα πρόσωπά μας, δεν ξέρω πού μας γνώριζαν», τόνισε και παραδέχτηκε:

«Η Μαρία Καβογιάννη ήταν το πρώτο μου κορίτσι, όταν ήμασταν μικροί και πηγαίναμε μαζί στο φροντιστήριο. Τρομερό ταλέντο».

«Κάτι είχε γίνει με τον Κώστα Χαρδαβέλα και μετά σταματήσαμε. Άλλαξε και η ζωή του Λάμπη, τράβηξε άλλον δρόμο. Αυτό που κάναμε εμείς ήταν πολύ επικίνδυνο πράγμα. Πέρναμε Μητσοτάκη και Παπανδρέου. Γελούσαν όλοι κι ας τους κάναμε τέρατα. Δεν είχε σωθεί κανείς. Μια φορά είχαμε πάει στα δικαστήρια από απόστρατο για τη 17 Νοέμβρη. Πώς ξεφύγαμε τότε από τον ανακριτή; Μπήκα μέσα και έκανα φάρσα από το γραφείο του ανακριτή για να καταλάβει και μας άφησε», εξομολογήθηκε και μίλησε για τη φάρσα στον Γιάννη Πάριο μαζί με τον Μητσικώστα που έκανε τον Μητσοτάκη.

«Η πρώτη μου συνέντευξη ήταν του Billy Bo το 1983. Μετά από 2-3 χρόνια έφυγε από τη ζωή. Διάβασα μια συνέντευξη ενώ καθόμουν στην παραλία και λέω αυτό μπορώ να το κάνω, το κάνω με τις φίλες της μάνας μου», δήλωσε ο Θανάσης Λάλας.

Για τις φήμες που έλεγαν ότι οι συνεντεύξεις που έβγαλε δεν τις είχε κάνει, απάντησε: «Δεν έχω κάνει καμία συνέντευξη μόνος μου, όλες είναι με παρέα. Γελάμε πολύ όταν ακούμε αυτά τα πράγματα. Μπορεί να μην έχεις πάρει συνέντευξη του Μπιλ Κλίντον και να έχεις βάλει συνέντευξή του, με την αμερικάνικη πρεσβεία εδώ; Όταν ήμουν νέος και τα άκουα αυτά, τσαντιζόμουν πολύ. Είμαι από τους ελάχιστους δημοσιογράφους στην Ελλάδα που έχω κάνει συνεντεύξεις face to face».

«Εγώ δεν έκανα ποτέ συνέντευξη για να μάθω ποιος είναι ο απέναντί μου. Είχα απορίες που με ενδιέφερε να τις λύσω, είχα έναν ιδιόμορφο τρόπο να κάνω συνεντεύξεις», είπε μεταξύ άλλων.

Ο Θανάσης Λάλας μίλησε για τη Μελίνα Μερκούρη και την ιστορία με μια συνέντευξη που του κανόνισε η ίδια.

Επίσης, αποκάλυψε ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες από τις συναντήσεις του με τον «πρίγκιπα» Μικ Τζάγκερ, την «κυρία» Φαίη Ντάναγουεϊ, το «αγρίμι» Μάικ Τάισον, την «παραπονιάρα» Μελίνα Μερκούρη, τον μοναδικό Ντιέγκο Μαραντόνα και τον «σαρκαστικό» Γούντι Άλεν.

Τέλος, μίλησε για τη δυνατή φιλία του με τον Ανδρέα Παπανδρέου και τις «εξομολογήσεις» του, που αποτέλεσαν έμπνευση για την κυκλοφορία του βιβλίου του, ««Ανδρέας Παπανδρέου – Δεν μετανιώνω για ό,τι κι αν έζησα, γι’ αυτό αποφασίζω να σ’ τα διηγηθώ».