Θανάσης Πάτρας: «Εκτιμώ πολύ τον Γρηγόρη Αρναούτογλου ως επαγγελματία αλλά δεν έχω την ίδια γνώμη σε προσωπικό επίπεδο και αυτό αφορά εμένα»
Νέα

Θανάσης Πάτρας: «Εκτιμώ πολύ τον Γρηγόρη Αρναούτογλου ως επαγγελματία αλλά δεν έχω την ίδια γνώμη σε προσωπικό επίπεδο και αυτό αφορά εμένα»

Θανάσης Πάτρας: «Εκτιμώ πολύ τον Γρηγόρη Αρναούτογλου ως επαγγελματία αλλά δεν έχω την ίδια γνώμη σε προσωπικό επίπεδο και αυτό αφορά εμένα»

«Κάποτε με ρώτησαν ποια εκπομπή ζηλεύω και απάντησα "της Βίκυς Χατζηβασιλείου"»

Ο Θανάσης Πάτρας μίλησε στη Μαρία Ρουμελιώτου και το περιοδικό ΟΚ! που κυκλοφορεί με τα «Νέα Σαββατοκύριακο».

Ο παρουσιαστής είναι μέλος της ομάδας του «Mega Καλημέρα» και μίλησε για την επαγγελματική του ζωή.

«Μακάρι να έχουμε δρόμο μπροστά μας» ήταν η ευχή του για την εκπομπή που συμμετέχει.

Αν μπορούσες να παρουσιάσεις όποια εκπομπή θέλεις εσύ, τι θα επέλεγες; Τι θεωρείς ότι θα σου ταίριαζε περισσότερο απ’ όλα;

Δεν ξέρω. Δουλεύω τόσα χρόνια και δεν ξέρω τι να απαντήσω σε αυτή την ερώτηση. Θα μπορούσα να κάνω πολύ καλά ένα τηλεπαιχνίδι, μια ταξιδιωτική εκπομπή. Κάποτε με ρώτησαν ποια εκπομπή ζηλεύω και απάντησα «της Βίκυς Χατζηβασιλείου, γιατί φέρνει κοντά ανθρώπους και τους αλλάζει τις ζωές».

Η απόφασή σου να πάρεις μέρος στη «Φάρμα» θεωρείς πως έκανε καλό στην καριέρα σου;

Εξαιρετικά καλό μου έκανε. Ήταν μια εμπειρία συγκλονιστική, εμπειρία ζωής. Με έκανε να βάλω τα πράγματα σε μια βάση που ήταν πολύ υγιής για μένα. Είχα παραπάνω χρόνο με τον εαυτό μου να σκεφτώ και να δω τα πράγματα διαφορετικά. Στην αρχή δεν ήθελα να το κάνω. Η γυναίκα μου με πίεσε και την ευχαριστώ πολύ για αυτό.

Για κάποια περίοδο έμεινες εκτός τηλεόρασης. Ένιωσες αδικημένος;

Όχι. Όλα τα πράγματα στη ζωή γίνονται για κάποιον λόγο. Για να με ρωτάς αν αισθάνομαι αδικημένος, σημαίνει ότι είναι μια σκέψη που προβάλλεται από εσάς πάνω σε μένα και αυτό είναι καλό για μένα, υπό την έννοια ότι μπορεί να σκέφτεσαι «αυτός ήταν καλός γιατί δεν είναι μέσα στα πράγματα;». Θεωρώ πως ό,τι έκανα το έκανα πολύ καλά και έχει αξιολογηθεί από τον χώρο γιατί τώρα είμαι εδώ και ελπίζω να πάνε ακόμα καλύτερα τα πράγματα στο μέλλον.

Σε αγχώνει το γεγονός ότι κάνεις μια δουλειά που ανά πάσα στιγμή μπορεί να βρεθείς εκτός; Σε περίπτωση που συμβεί αυτό, έχεις κάποιο plan b;

Νομίζω ότι μετά από τρία μνημόνια και δυο χρόνια κορονοϊού, όποιος δεν έχει plan b κοιμάται τον ύπνο του δικαίου. Εγώ είχα plan b από την αρχή μπαίνοντας στην τηλεόραση. Η δουλειά μας κάνει κύκλους. Δεν γίνεται να είσαι στην πρώτη γραμμή πάντα. Θα πρέπει να έχουμε δεύτερο και τρίτο πλάνο. Δενσ ταμάτησα ποτέ να κάνω παράλληλα πράγματα στα media, όπως το ραδιόφωνο. Έχω τα αυτιά μου ανοιχτά για πράγματα που μπορεί να μου εξασφαλίσουν ένα μέλλον, να βιοπορίζομαι και εκτός τηλεόρασης.

Με την εμπειρία που έχεις αποκομίσει πλέον από τη δημοσιογραφία και την τηλεόραση, αν γύριζες τον χρόνο πίσω, πάλι αυτή τη δουλειά θα έκανες;

Όχι, σε καμία περίπτωση. Θα γινόμουν ευρωβουλευτής. (Γελάει.) Νομίζω ότι είναι η καλύτερη δουλειά του κόσμου. Ζεις στο εξωτερικό, στο κέντρο αποφάσεων, επιστρέφεις στην Ελλάδα και σε περιμένουν καλές θέσεις. Κάνεις γνωριμίες… Αν το δεις ψύχραιμα, δεν είναι η καλύτερη δουλειά του κόσμου;

Με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου θα ξανασυνεργαζόσουν; Έχεις δηλώσει στο παρελθόν πως σου είναι αδιάφορος.

Δεν είπα ποτέ ότι μου είναι αδιάφορος. Είπα ότι μου είναι αδιάφορο αν θα ξαναμιλήσουμε ποτέ. Τον εκτιμώ πολύ ως επαγγελματία αλλά δεν έχω την ίδια γνώμη σε προσωπικό επίπεδο και αυτό αφορά εμένα.

Ξαναμιλήσατε μετά από εκείνη τη δήλωσή σου;

Όχι!

Αυτή την παρεξήγηση την καλύπτει ένα μυστήριο, θα μας πεις τι έχει συμβεί τελικά μεταξύ σας;

Ποτέ! (Γελάει.) Όσο για το αν θα ξανασυνεργαζόμουν ποτέ, δεν πρέπει να λες «ποτέ». Αλλά από τότε που ρωτήθηκα μέχρι τώρα η άποψή μου παραμένει η ίδια – σε προσωπικό πάντα επίπεδο.

Ποια θα χαρακτήριζες ως την πιο δύσκολη συνεργασία σου μέχρι στιγμής και με ποιον θα ήθελες πολύ να συνεργαστείς μελλοντικά;

Με απόλυτη ειλικρίνεια, δεν είχα καμία δύσκολη συνεργασία. Ήταν όλες εξαιρετικές. Και με τον Γρηγόρη στο ραδιόφωνο συνεργάστηκα άψογα. Η καλύτερή μου συνεργασία ήταν η πρώτη με τη Σοφία Αλιμπέρτη και την ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για αυτό. Και, φυσικά, η τελευταία με την Ελεονώρα. Δεν είχα επιφύλαξη ότι δεν θα ήταν ωραία. Αλλά τελικά ήταν τέλεια. Και ευχαριστώ και την Ελεονώρα και τον Κώστα και τη Φλορίντα. Μακάρι να έχουμε δρόμο μπροστά μας.