The Booth: Πώς σχολίασαν τα κορίτσια την ιστορική απόφαση για τη Χρυσή Αυγή
Νέα

The Booth: Πώς σχολίασαν τα κορίτσια την ιστορική απόφαση για τη Χρυσή Αυγή

The Booth: Πώς σχολίασαν τα κορίτσια την ιστορική απόφαση για τη Χρυσή Αυγή

Η εξομολόγηση της Πηνελόπης Αναστασοπούλου για το βίωμα που είχε σε παιδική ηλικία

Την ιστορική απόφαση για τη Χρυσή Αυγή που κρίθηκε ως εγκληματική οργάνωση, σχολίασαν στην αρχή της εκπομπής The Booth τα τέσσερα κορίτσια. Η Κρυσταλλία, η Σοφία Κουρτίδου, η Σοφία Μουτίδου και η Πηνελόπη Αναστασοπούλου έστειλαν το δικό τους ηχηρό μήνυμα ενάντια στη βία και το φόβο.

«Ιδιαίτερη και ιστορικής σημασίας μέρα. Επιτέλους καταδικάστηκε η Χρυσή Αυγή. Αυτό το μόρφωμα τέλος πάντως τι να λέμε. Κάτι που άνθισε το ’40 και ακόμη δεν καταλαβαίνω γιατί υφίσταται και υπάρχει. Ναι είναι μια νίκη, αλλά δεν τελείωσε. Δεν επαναπαυόμαστε», είπε αρχικά  η Κρυσταλλία.

«Εγώ περίμενα να ακούσω τη μητέρα του Παύλου Φύσσα, που βγήκε και είπε ότι δικαιώθηκε», είπε η Σοφία Μουτίδου και συμπλήρωσε: «Το ενδεχόμενο αυτή η απόφαση να ήταν άλλη θα μας ανατρίχιαζε».

Με τη σειρά της η Πηνελόπη Αναστασοπούλου είπε: Πρέπει να παίρνουμε θέση. Όταν είμαστε ενωμένοι όλοι μαζί γίνονται πολλά πράγματα»

«Μιλήστε και πάρτε θέση καθημερινά», συμπλήρωσε η Σοφία Κουρτίδου.

Λίγο αργότερα μάλιστα, η Πηνελόπη Αναστασοπούλου μίλησε για το δικό της παιδικό βίωμα με τη Χρυσή Αυγή.

«Συγκινήθηκα πολύ σήμερα. Δεν ξέρω ποιοι από εσάς θυμούνται το 1993-1994 ένα κορίτσι που μπήκε στο σχολείο το δικό μου με μια σβάστικα χαραγμένη στο πρόσωπό της και ξεκίνησαν πάρα πολλές καταλήψεις και πορείες ενάντια στο φασισμό. Γιατί η Χρυσή Αυγή δεν είναι κάτι καινούργιο. Απλώς ήταν πολιτικό κόμμα τα τελευταία χρόνια. Αλλά υπήρχε από πάντα».