The Simpsons: Αποσύρεται επεισόδιο με τον Michael Jackson
Νέα

The Simpsons: Αποσύρεται επεισόδιο με τον Michael Jackson

The Simpsons: Αποσύρεται επεισόδιο με τον Michael Jackson

Οι παραγωγοί της σειράς The Simpsons αποφάσισαν να αποσύρουν ένα επεισόδιο, στο οποίο ο Michael Jackson είχε δανείσει τη φωνή του σε έναν από τους χαρακτήρες, μετά την προβολή του ντοκιμαντέρ, όπου ο εκλιπών τραγουδιστής κατηγορείται για παιδοφιλία.

«Αυτή επιβάλλεται ως η μοναδική πιθανή απόφαση» δήλωσε ο παραγωγός της σειράς James L Brooks στην εφημερίδα Wall Street Journal.

Το επεισόδιο δεν θα προβάλλεται ούτε θα είναι διαθέσιμο στις πλατφόρμες βίντεο κατά παραγγελία.

Ο Brooks εξήγησε ότι πήρε την απόφαση για την απόσυρση του επεισοδίου μαζί με τους άλλους δύο δημιουργούς της σειράς Matt Groening και Al Jean.

Ποιο επεισόδιο αποσύρεται;

Το επεισόδιο συμπεριλαμβανόταν στην τρίτη σεζόν των Simpson και είχε προβληθεί για πρώτη φορά το 1991. Ο Όμηρος Σίμπσον, ο πατέρας της οικογένειας, μπαίνει σε μια ψυχιατρική κλινική.

Εκεί, μοιράζεται το δωμάτιο με έναν άνδρα που μοιάζει με τον Michael Jackson και μιλάει με την ίδια φωνή.

Ο Μπρουκς σημείωσε ότι βρήκε πειστικό το ντοκιμαντέρ Leaving Neverland, που πρόβαλε το δίκτυο HBO κι όπου δύο άνδρες καταγγέλλουν ότι βιάστηκαν από τον Michael Jackson όταν ήταν παιδιά.

«Το ντοκιμαντέρ παρουσίασε αποδείξεις για μια τερατώδη συμπεριφορά» σχολίασε ο παραγωγός.

Ο Jackson, που απεβίωσε το 2009, δεν παραδέχθηκε ποτέ ότι είχε συμμετάσχει σε επεισόδιο των Simpsons και το όνομά του δεν αναφερόταν στους τίτλους τέλους.

Το 2008 ο Groening επιβεβαίωσε τη φήμη που κυκλοφορούσε για τουλάχιστον 20 χρόνια, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στην εκπομπή The Weekly.

Ο συνδημιουργός των Simpsons είχε τότε αφηγηθεί ότι ο Michael Jackson είχε δεχθεί να δανείσει τη φωνή του στον χαρακτήρα, αρκεί να μην τραγουδούσε, για να αποφύγει όποια κύρωση από τη δισκογραφική εταιρεία του. Επομένως, για το τραγούδι, ένας άλλος άνδρας είχε μιμηθεί τον Michael Jackson, παρουσία του ίδιου του τραγουδιστή.