Θοδωρής Αθερίδης: «Με τον Νίκο Σεργιανόπουλο ήμασταν κολλητοί μέχρι που αποτραβήχτηκα γιατί μου εξήγησαν ότι θα ξαναπέσω στο αλκοόλ αντί να βγάλω αυτόν από εκεί»
Νέα

Θοδωρής Αθερίδης: «Με τον Νίκο Σεργιανόπουλο ήμασταν κολλητοί μέχρι που αποτραβήχτηκα γιατί μου εξήγησαν ότι θα ξαναπέσω στο αλκοόλ αντί να βγάλω αυτόν από εκεί»

Θοδωρής Αθερίδης: «Με τον Νίκο Σεργιανόπουλο ήμασταν κολλητοί μέχρι που αποτραβήχτηκα γιατί μου εξήγησαν ότι θα ξαναπέσω στο αλκοόλ αντί να βγάλω αυτόν από εκεί»

«Δεν θα είχα γίνει αλκοολικός αν η αγχώδης ψυχονεύρωση που έχω εμφανιζόταν παροδικά, αλλά με "έλουζε" και για να φύγει έπινα»

Ο Θοδωρής Αθερίδης μίλησε στον Άρη Καβατζίκη για τις γυναίκες της ζωής του, για την καριέρα του και έκανε αποκαλύψεις για τη φιλία του με τον Νίκο Σεργιανόπουλο.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις καταχρήσεις που… δεν έχει κάνει στη ζωή του. «Όλοι μου οι φίλοι έπαιρναν ναρκωτικά αλλά εμένα με φύλαξε ο φόβος. Δεν έπαιρνα ούτε καν τα αντιβιοτικά που μπορεί να μου έγραφε ο γιατρός και θα έπαιρνα εγώ μια σκόνη στη φλέβα μου;», τόνισε.

Όσο για το αλκοόλ «Ήταν κοινωνικά αποδεκτό. Πίναμε στο σπίτι, στο φαγητό. Όταν αυτό με έναν ωραίο, μαλακό τρόπο σε χαλαρώνει, είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να την πατήσεις», απάντησε.

«Είχα κρίσεις πανικού και με το αλκοόλ χαλάρωνα. Έκανα αγχόλυση. Δεν θα είχα γίνει αλκοολικός αν η αγχώδης ψυχονεύρωση που έχω εμφανιζόταν παροδικά, αλλά με “έλουζε” και για να φύγει έπινα», εξομολογήθηκε.

Ο κολλητός του, Νίκος Σεργιανόπουλος

Ο ηθοποιός είχε στενή σχέση και φιλιά με τον Νίκο Σεργιανόπουλο, ο οποίος το καλοκαίρι του 2008 βρέθηκε κατακρεουργημένος στο σαλόνι του σπιτιού του, στο Παγκράτι, με 21 μαχαιριές στην καρδιά, στον λαιμό και στους πνεύμονες.

Μιλώντας για τον θάνατό του, ο Θοδωρής Αθερίδης εκμυστηρεύτηκε ότι η δολοφονία του ήταν ένα μεγάλο σοκ για εκείνον. «Με ξύπνησε η σύζυγός μου τότε, Ελένη Γκασούκα και μου είπε “σφάξανε τον Νίκο”. Ήταν μεγάλο σοκ.  Γνωριστήκαμε το 1989 σε θίασο και από το 1991 γίναμε κολλητοί μέχρι που αποτραβήχτηκα εγώ το 2000 γιατί μου εξήγησαν ότι θα ξαναπέσω στο αλκοόλ αντί να βγάλω αυτόν από εκεί. Ο Νίκος έπινε πολύ. Τα είχε κάνει λίγο κουλουβάχατα. Δεν γνωρίζω κάποιον που να τον έχει αντιπαθήσει. Όλες οι γυναίκες ήταν ερωτευμένες μαζί του, ενώ σου έδινε διαρκώς την αίσθηση ότι πρέπει να τον προστατεύσεις γιατί θα σπάσει», είπε.

Παράλληλα, διευκρίνισε ότι ο αδικοχαμένος ηθοποιός γνώρισε τον λόγο που τον απέφευγε και δεν τον πείραζε αυτό.

«Ο Νίκος ήταν ξεροκέφαλος. Όταν του εξηγούσα μου έλεγε “πώς πήγες σε άγνωστους ανθρώπους και είπες είμαι αλκοολικός;”».

«Η ψυχή του ήταν ζεστό ψωμί. Δεν είχε έλλειψη αυτοεκτίμησης. Θα μπορούσε να είναι ένας Καρυωτάκης. Ήταν ένας τρόπος να διαβάζει την πραγματικότητα με γκολ από τα αποδυτήρια και ότι το ματς δεν γυρίζει. Ο Νίκος θα μπορούσε να είναι ένας Καρυωτάκης και αυτό εννοώ όταν μιλάω για την ήττα».

Ο Θοδωρής Αθερίδης μίλησε για τις γυναίκες της ζωής του. Μάλιστα με τη Σμαράγδα Καρύδη είναι μαζί 20 χρόνια. Είχε κόπο να έχουν και οι τρεις (κόρη, σύντροφος και πρώην γυναίκα) τους να έχουν μια ωραία σχέση σήμερα;

«Δεν έκανα κάτι που να κόπιασα. Δεν μου αρέσει όταν αγαπάω δύο ανθρώπους να μην γουστάρονται μεταξύ τους. Κοπιάζω στο να αμβλύνω θέσεις. Στις σχέσεις μου υπήρχε πολιτισμός. Ο καθένας μας παραγκώνισε τον εαυτό του σε πολλά πράγματα γιατί καταλάβαινε. Καταλαβαίνεις ότι το δικό σου ‘θέλω’ έχει ένα όριο με το ‘θέλω’ του άλλου», εξήγησε.

Τέλος, αποκάλυψε ότι ξεκινάει γυρίσματα για να κάνει σειρά τριών επεισοδίων την ταινία «Ο φίλο; μου ο Λευτεράκης», την οποία σκηνοθετεί και παίζει.