Θοδωρής Κατσαφάδος: «Ο 12χρονος αδελφός μου σκοτώθηκε μπροστά μου από χειροβομβίδα»
Νέα

Θοδωρής Κατσαφάδος: «Ο 12χρονος αδελφός μου σκοτώθηκε μπροστά μου από χειροβομβίδα»

Θοδωρής Κατσαφάδος: «Ο 12χρονος αδελφός μου σκοτώθηκε μπροστά μου από χειροβομβίδα»

Ο Θοδωρής Κατσαφάδος ήταν, απόψε, καλεσμένος στην εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη, «Μετά τα μεσάνυχτα», και μίλησε για τον χαμό του αδελφού του σε ηλικία 12 ετών.

«Γεννήθηκα μία μέρα μετά τη δίδυμη αδελφή μου»

Ο ηθοποιός περιέγραψε πώς γεννήθηκε και είπε: «Η μητέρα μου γέννησε ένα κοριτσάκι, στις 25 Οκτωβρίου, και τη βοηθούσαν να βγάλει τον πλακούντα. Άλλαξε η ημέρα και η πεθερά της μητέρας μου της είπε: ‘Πιάνω κεφάλι, έχεις και άλλο παιδί μέσα’. Τελικά, βγήκα εγώ».

«Ο αδελφός μου ζει μέσα από εμένα»

Ο Θοδωρής Κατσαφάδος είπε πως συζητά για τον χαμό του αδελφού του επειδή έτσι ξορκίζει τις τύψεις, τις ενοχές και τον εφιάλτη του. «Πάντα φαντασιώνομαι πώς θα ήταν τώρα» ανέφερε και πρόσθεσε: «Θα τον κουβαλάω μέχρι τον θάνατό μου, ζει μέσα από εμένα».

«Εγώ ζω, εκείνος όχι»

Ο Θοδωρής Κατσαφάδος περιέγραψε, στη συνέχεια το δυστύχημα, λέγοντας: «Για εμένα, ήταν σαν σιδερένιο κουκουνάρι που δεν ξέραμε τι ήταν. Το χτυπούσαμε και το ξαναχτυπούσαμε. Κάποια στιγμή, γύρισα προς τον τοίχο της εκκλησίας του χωριού και έγινε μια μεγάλη έκρηξη. Ένα άλλο παιδί που χτύπησε στα 50 μέτρα, έφυγε, πήγε κάτω στα σπίτια μας και όλοι νόμιζαν πως χτύπησε μόνο εκείνο. Πήγα να βρω τον αδελφό μου, να του πω τι έγινε και είδα αυτό το θέαμα και το κακό είναι ότι ύστερα από κάποια αρκετή ώρα που μείναμε οι δυο μας, ήρθε και τον είδε και η μάνα μας». Ο ίδιος πρόσθεσε: «Ο θάνατός του καθόρισε τη ζωή μου σε έναν άλλον παράγοντα. Όλα τα προβλήματα που μπορεί να είχα, παίρνουν το πραγματικό μέγεθος όταν σκέφτομαι εκείνον. Για παράδειγμα, έκανα γερμανικό στον Στρατό και υπέφερα, αλλά σκεφτόμουν ‘εγώ ζω, εκείνος όχι’». Έπειτα, ανέφερε πώς βίωσε ξανά τον θάνατο του αδελφού του μέσα από το αρχαίο θέατρο, τονίζοντας: «Ένιωσα το χειροκρότημα με τον εφιάλτη μου».