Τίνα Μεσσαροπούλου: «Η Ιωάννα Μαλέσκου έχει μια υπερβολική ανάγκη να αποδείξει πράγματα για τον εαυτό της»
Νέα

Τίνα Μεσσαροπούλου: «Η Ιωάννα Μαλέσκου έχει μια υπερβολική ανάγκη να αποδείξει πράγματα για τον εαυτό της»

Τίνα Μεσσαροπούλου: «Η Ιωάννα Μαλέσκου έχει μια υπερβολική ανάγκη να αποδείξει πράγματα για τον εαυτό της»

Η τηλεκριτικός σχολίασε τη σκληρή φετινή σεζόν στα πλατό αποκλειστικά στο περιοδικό ΟΚ!

Η Τίνα Μεσσαροπούλου έδωσε μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο περιοδικό ΟΚ! και τη Μαρία Ρουμελιώτου και μεταξύ άλλων σχολίασε την τρέχουσα τηλεοπτική επικαιρότητα,που φέτος είναι πιο ανταγωνιστική από ποτέ.

Φέτος υπάρχει η εντύπωση ότι βιώνουμε μια από τις πιο ανταγωνιστικές και «σκληρές» τηλεοπτικές σεζόν. Πώς θα τη χαρακτήριζες εσύ ως τηλεκριτικός αλλά και ως άνθρωπος της τηλεόρασης;

Κάθε χρονιά λέμε ότι είναι ανταγωνιστική, αλλά είναι αυτή η φορά που η λέξη βρίσκει την απόλυτη έκφρασή της. Φέτος είναι η πιο ανταγωνιστική χρονιά, δεν υπάρχει κάτι άλλο. Τελεία. Όταν θα ξεκινήσουν όλα τα προγράμματα, μέσα σε μία εβδομάδα καταλαβαίνεις πού πάει το πράγμα… Από την άλλη, βλέπεις και προγράμματα που καταλαβαίνεις ότι δεν θα πάνε καθόλου.

Όπως;

Μια δυσκολία υπάρχει αυτή τη στιγμή συνολικά στον ΣΚΑΪ. Δυσκολία υπάρχει και στον ANT1. Μπορεί ακόμα να μην έχουν ξεκινήσει όλα τα προγράμματα, αλλά όταν βλέπεις ότι η prime time σου, όπως το Game of Chefs, για παράδειγμα, κάνει 5% ή 6% τηλεθέαση, εκεί αντιλαμβάνεσαι ότι η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη. Βέβαια, δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη οι Άγριες μέλισσες, αλλά το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι δύσκολο να φέρει τα πάνω-κάτω. Θαύματα δεν γίνονται.

Πώς είδες την επιστροφή της Ελένης Μενεγάκη;

Η Ελένη Μενεγάκη είναι ένα πρόσωπο που δεν πρέπει να μετριέται με νούμερα. Είναι μια κατηγορία μόνη της η Ελένη.

Πώς σου φάνηκε η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου στο Κάτι ξαναψήνεται;

Η Κωνσταντίνα μού άρεσε πολύ ως εικόνα, είναι στα καλύτερά της. Σε επίπεδο παρουσίασης προσπαθεί, δεν μπορώ να μην το αναγνωρίσω αυτό. Αλλά έχει ένα στυλ πολύ χαλαρό που εμένα δεν με εκφράζει.

Από την άλλη, την Ιωάννα Μαλέσκου πώς τη βλέπεις;

Η Ιωάννα έχει μια υπερβολική ανάγκη να αποδείξει πράγματα για τον εαυτό της που εμένα με ενοχλεί και με κουράζει. Μιλάς καλά ελληνικά; Άσ’ το να το κρίνει ο κόσμος. Είσαι καλή παρουσιάστρια; Άσ’ το να το κρίνει ο κόσμος. Και το γεγονός ότι έχασε πολλούς συνεργάτες από την ομάδα της κάτι δείχνει.

Πιστεύεις ότι οι συνεργάτες της έφυγαν γιατί δεν περνούσαν καλά;

Δεν το πιστεύω, το λέει το ρεπορτάζ. Όταν σου λέει η ίδια η παρουσιάστρια «Δεν έχουμε καλή χημεία και δεν μπορούμε να συνεχίσουμε»… Δεν έχεις καλή χημεία με τον έναν, δεν έχεις χημεία με τον δεύτερο, αλλά και με τους έντεκα; Δεν γίνεται! Κάτι υπάρχει και συνήθως στις σχέσεις φταίνε και οι δυο. Αλλά αν είναι να αδειάζει μια εκπομπή ξαφνικά στον δεύτερο χρόνο της, αυτό κάτι σημαίνει…

Έχεις κρίνει αρκετές φορές αυστηρά πρόσωπα της τηλεόρασης. Υπήρξαν και ακραίες αντιδράσεις;

Είμαι άνθρωπος που έχει αποδείξει ότι δεν έχω εμμονές. Αν μου δείξεις ότι αξίζεις, μπορώ να σου γράψω διθυράμβους, αλλά το κακό είναι που πουλάει. Αναπαράγεται συνήθως η αρνητική κριτική. Ό,τι έχει γραφτεί δεν έχει γραφτεί με προσπάθεια να κάνω κακό σε κάποιον. Έχω αισθανθεί πολλές φορές ότι με έχουν αδικήσει. Από τις περιπτώσεις που πήραν έκταση ήταν…

Η περίπτωση του Γιώργου Καπουτζίδη και της Αθηναΐδας Νέγκα;

Ναι, ήταν οι πιο βαρβάτες περιπτώσεις. Και ο Δημήτρης Ουγγαρέζος έκα – νε κάποια σχόλια μέσω ραδιοφώνου. Δεν έχω πάρει ποτέ κανέναν συνάδελφο τηλέφωνο, όπως δεν θέλω να παίρνουν εμένα. Το ότι δεν απαντάω δεν θέλω να θεωρείται δείγμα αδυναμίας. Απλά θεωρώ ότι εμείς, οι δημοσιογράφοι, δεν πρέπει να γινόμαστε είδηση. Μπορεί να τσιτώνω, αλλά θεωρώ ότι τελικά όλα τα πράγματα βρίσκουν τον δρόμο τους και οι καταστάσεις μέσα από τον χρόνο και τα πρόσωπα δικαιώνονται. Όσες φορές απάντησα, όπως στην περίπτωση της Αθηναΐδας, που παρουσίασε προσωπικά δεδομένα και μηνύματα, ήταν γιατί εγώ έκανα τη δουλειά μου, ρώτησα αν κόβεται, δεν είπα ότι κόβεται η εκπομπή. Προσπάθησα να επιβεβαιώσω την είδηση. Έκανα ρεπορτάζ. Και για τον Γιώργο Καπουτζίδη απάντησα γιατί είχε φτάσει η περίπτωση στα άκρα και έπρεπε να τοποθετηθώ. Σε κάθε περίπτωση, όλα αυτά τα έχω αφήσει πίσω μου.