«Το Γκαμπί της Βασίλισσας»: Η κίνηση ματ του Netflix εν μέσω καραντίνας
Νέα

«Το Γκαμπί της Βασίλισσας»: Η κίνηση ματ του Netflix εν μέσω καραντίνας

«Το Γκαμπί της Βασίλισσας»: Η κίνηση ματ του Netflix εν μέσω καραντίνας

Έχεις όρεξη για ένα ταξίδι στην Αμερική των 50s;

Το δεύτερο γενικευμένο lockdown είναι γεγονός και οι λάτρεις του Netflix σπεύδουν να «ξεσκονίσουν» τις τελευταίες προσθήκες στην αγαπημένη διαδικτυακή πλατφόρμα.

Αρκετές από τις πολυβραβευμένες σειρές επανήλθαν στο προσκήνιο τον περασμένο Μάρτιο, καθώς η περίοδος του εγκλεισμού θέλει… και την «καλοπέρασή» της!

Στις 23 Οκτωβρίου όμως έκανε την εμφάνισή της στο Netflix μια limited σειρά 7 επεισοδίων που κατάφερε να κατακτήσει την κορυφή από τις πρώτες μέρες κυκλοφορίας της, καθώς η παρακολούθησή της αναμφίβολα σε ταξιδεύει σε έναν άλλο κόσμο. Σε έναν κόσμο όπου ο στρατιώτης, ο αξιωματικός, ο πύργος, ο βασιλιάς και φυσικά η βασίλισσα κατέχουν τους πρωταγωνιστικούς ρόλους και καθορίζουν τις εξελίξεις.

Ο λόγος για «Το Γκαμπί της βασίλισσας» που πραγματεύεται την ιστορία μιας ιδιοφυίας στο σκάκι!

Το σενάριο ξεκινάει με ένα δυστύχημα που οδηγεί τη μικρή Μπεθ Χάρμον σε ένα ορφανοτροφείο θηλέων στο Κεντάκι. Ένα μικρό κορίτσι που χάνει αναγκαστικά την παιδικότητά της, μυείται στον κόσμο των ηρεμιστικών, αποδέχεται σιωπηλά τις τιμωρίες και το μοναδικό φωτεινό διάλειμμα στη μέρα της είναι οι στιγμές που στέκεται απέναντι από τον επιστάτη του ορφανοτροφείου μαθαίνοντας… σκάκι!

Η υιοθεσία δεν αργεί να έρθει και η Μπεθ γίνεται για άλλη μια φορά μέλος ενός νοσηρού περιβάλλοντος.

Μια αλκοολική μητέρα, ένας αδιάφορος πατέρας και το bullying στο σχολείο βρίσκονται σε πρώτο πλάνο. Για άλλη μια φορά η διέξοδος έρχεται στην σκακιέρα… Και εκεί όλα αλλάζουν! Καταφέρνει τελικά η Μπεθ να επικρατήσει στο πλέον ανδροκρατούμενο παιχνίδι στρατηγικής;

Το σίγουρο είναι ότι «Το Γκαμπί της βασίλισσας» θα σε μαγέψει ακόμα κι αν οι γνώσεις σου για το σκάκι είναι μηδαμινές.

Βλέποντας, ωστόσο, την Άνια Τέιλορ Τζόι στον ρόλο της πρωταγωνίστριας γρήγορα αντιλαμβάνεσαι πώς η παρουσία της αφήνει το δικό της στίγμα στη σειρά, ενώ δυσκολεύεσαι να φανταστείς ποια άλλη θα μπορούσε να είχε ενσαρκώσει καλύτερα τη μυστήρια, ήρεμη και συγχρόνως ιδιοφυή σκακίστρια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η σειρά αποτελεί μεταφορά του ομώνυμου βιβλίου του μεγάλου Αμερικανού συγγραφέα Γουόλτερ Τίβις, του οποίου έχουμε δει και άλλα έργα στη μεγάλη οθόνη («The Hustler», «Ο Άνθρωπος που έπεσε στη Γη», «The Color of Money»).

Αν έχεις λοιπόν όρεξη για ένα ταξίδι στην Αμερική των 50s και 60s, αυτή είναι η ευκαιρία σου!