“Το Κόκκινο Ποτάμι” – Spoiler: Η Ευγενία και η Βασιλική θύματα βιασμού;
Νέα

“Το Κόκκινο Ποτάμι” – Spoiler: Η Ευγενία και η Βασιλική θύματα βιασμού;

“Το Κόκκινο Ποτάμι” – Spoiler: Η Ευγενία και η Βασιλική θύματα βιασμού;

Όσα θα προβληθούν στο επεισόδιο της Κυριακής

Τραγικές στιγμές πρόκειται να ζήσουν οι γυναίκες της οικογένειας Παυλίδη, στο επόμενο επεισόδιο της σειράς “Το Κόκκινο Ποτάμι” του Open, καθώς θα πέσουν στα χέρια των Τούρκων, οι οποίοι θα αποπειραθούν να βιάσουν τόσο την Ευγενία όσο και τη Βασιλική.

Από την Αμισό ξεκινά ένα μεγάλο καραβάνι και οι Έλληνες που άφησαν πίσω την πατρίδα τους, φεύγοντας πάνω σε κάρα φορτωμένα με όσα υπάρχοντα κατάφεραν να πάρουν μαζί τους μετά την εντολή της εκκένωσης.

Ωστόσο στη διαδρομή Τούρκοι χωρικοί επιτίθενται στην πομπή και η συμπλοκή είναι άγρια.

Πολλοί σκοτώνονται, με τους Τούρκους να λεηλατούν τα υπάρχοντα των Ελλήνων, ενώ από μακριά μέσα σε μια άμαξα, η Ιφιγένεια και ο Αλή, γίνονται μάρτυρες της επίθεσης και της φριχτής δολοφονίας μιας μητέρας και του παιδιού της.

Η Ιφιγένεια αναγνωρίζει την Βασιλική και την Ευγενία μέσα στο πλήθος και σηκώνει τα χέρια της θέλοντας να βοηθήσει, κινδυνεύοντας να αποκαλυφθεί.

Στο μεταξύ, οι Τούρκοι φρουροί επιτίθενται στις γυναίκες στο ανθρώπινο καραβάνι, επιχειρώντας να τις βιάσουν και ανάμεσά τους βρίσκονται και η Ευγενία με τη Βασιλική, ενώ  συνεχίζουν να εκτελούν όποιους τους αντιστέκονται.

Στην Αμισό, Τούρκοι πρόσφυγες εγκαθίστανται με τις οικογένειές τους στα σπίτια των Ελλήνων κατοίκων, ενώ στην Κωνσταντινούπολη ο Κερέμ επισκέπτεται στα κρυφά τον Μίλτο, στο σπίτι των Νικολαΐδηδων.

Τότε τον ενημερώνει πως Μουσουλμάνοι πρόσφυγες από την Θράκη πήραν τα σπίτια στην Αμισό, ενώ ο αδερφός του δραπέτευσε στα βουνά.

Ο Μίλτος δεν θέλει να μείνει άπραγος, παρά τις συμβουλές του Κερέμ.

Στην Αμισό, ο Θεόκλητος επισκέπτεται την εκκλησία, οπού ανακαλύπτει έκπληκτος τον Μίλτο και τον ενημερώνει για το τι έχει συμβεί στην πόλη.

Έτσι, εκείνος αποφασίζει να αναζητήσει τον Θέμη.