Τζένη Θεωνά: «Το παιδί για μένα είναι η μόνη ισόβια δέσμευση που μπορεί να έχεις με κάποιον άλλο άνθρωπο»
Νέα

Τζένη Θεωνά: «Το παιδί για μένα είναι η μόνη ισόβια δέσμευση που μπορεί να έχεις με κάποιον άλλο άνθρωπο»

Τζένη Θεωνά: «Το παιδί για μένα είναι η μόνη ισόβια δέσμευση που μπορεί να έχεις με κάποιον άλλο άνθρωπο»

Η ηθοποιός μίλησε και για την υπόγεια «μομφή» που υπάρχει για τις εργαζόμενες μητέρες

Η Τζένη Θεωνά μίλησε στον Γιώργο Πράσινο και το περιοδικό ΟΚ! που κυκλοφορεί με τα «Νέα Σαββατοκύριακο» με αφορμή και την εκπομπή «Μαμά-δες» που αναλαμβάνει φέτος.

«Είμαι πάρα πολύ ευτυχισμένη επαγγελματικά, και για την εκπομπή και για τη σειρά “Τα καλύτερά μας χρόνια”. Συμπτωματικά η πρώτη σειρά που συμμετείχα ήταν το “Λούφα και παραλλαγή” του Νίκου Περάκη, πάλι στην ΕΡΤ1. Χαίρομαι που η δημόσια τηλεόραση έχει τόσο αναβαθμιστεί και προσφέρει πλούσιο περιεχόμενο» είπε για το νέο της τηλεοπτικό βήμα.

Η ηθοποιός αναφέρθηκε στις δυσκολίες του να συνδυάζει καριέρα και οικογένεια.

«Δεν σκέφτηκα να μην κάνω κάτι από τα δύο για να είμαι με το παιδί μου. Αντιθέτως, αποφάσισα να κάνω αυτά τα δύο για να είμαι με το παιδί μου, αλλά και να αισθάνομαι γεμάτη δημιουργικά.

Όταν μου έγινε η πρόταση για την εκπομπή, μου άρεσε πολύ. Την περίμενα πολύ καιρό και είναι όπως την ήθελα. Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι πάντα υπάρχει μια ασυνείδητη ή υπόγεια μομφή απέναντι στις εργαζόμενες μαμάδες.

Το να δουλεύεις σημαίνει ότι στερείς χρόνο από το παιδί σου, ενώ κανείς δεν σκέφτεται πως είτε το έχεις ανάγκη για βιοποριστικούς λόγους είτε το κάνεις ως επιλογή γιατί έτσι εκφράζεσαι ως καλλιτέχνης, ως επαγγελματίας, ως ον.

Δεν σκεφτόμαστε ότι ενδεχομένως υπάρχει μια πολύ δεμένη ομάδα και έτσι το παιδί όταν δεν είναι με τη μαμά του, είναι με τον μπαμπά του, που είναι κάτι εξίσου φυσικό και πολύτιμο. Δεν σκεφτόμαστε ότι κανείς ποτέ δεν μέμφεται τους πατεράδες για τις ώρες και μέρες που δουλεύουν. Κάτι που είναι ενδεικτικό κάποιας προκατάληψης αλλά και ανισότητας».

Η σχέση της με τον Δήμο Αναστασιάδη

«Οι σχέσεις αλλάζουν πολύ με τον ερχομό ενός παιδιού. Δεν είναι εύκολο να είσαι γονιός, δεν είναι εύκολος ο γάμος και σίγουρα μια σχέση δεν είναι σταθερή και γραμμική.

Όπως όλες, έτσι και η συζυγική είναι μια σχέση δυναμική που υπόκειται σε άπειρες αλλαγές. Όταν οι άνθρωποι εξελίσσονται παράλληλα, ενδεχομένως καταφέρνουν να είναι μαζί για πολλά χρόνια.

Το παιδί για μένα είναι η μόνη ισόβια δέσμευση που μπορεί να έχεις με κάποιον άλλο άνθρωπο.

Σίγουρα φέρνει νέες ισορροπίες που πρέπει να επινοήσεις, αλλά σε δένει μαζί του πολύ βαθιά. Χρειάζεται φοβερή διάθεση, ωριμότητα και υπομονή για να μπορέσεις να τα διαχειριστείς. Στο παιχνίδι πια είναι τρεις –μπορεί και τέσσερις– και ο καθένας έχει τον χρόνο του»  είπε για τη σχέση της με τον σύντροφό της, Δήμο Αναστασιάδη.

Πώς φροντίζει να παραμείνει ζωντανή η φλόγα μεταξύ τους;

«Δεν φροντίζω να παραμείνει τίποτα το ίδιο γιατί όλα μεταβάλλονται. Και ό,τι αντιστέκεται στην αλλαγή πεθαίνει. Δεν έχω ακόμα φροντίσει επαρκώς ούτε καν να έχουμε τον δικό μας χρόνο, μόνο οι δυο μας, αλλά είμαι αισιόδοξη και είναι στις προθέσεις μου. Η φλόγα ευτυχώς υπάρχει, υπήρξε εξαρχής. Αλλά δεν ξέρεις ποτέ, μπορεί να μας κάνει και παρανάλωμα!».

«Νιώθεις ανασφάλεια εξαιτίας του επαγγέλματος του Δήμου, που εργάζεται σε νυχτερινά μαγαζιά και έχει θαυμάστριες να τον κυνηγούν για φωτογραφία;».

«Νιώθω όση ανασφάλεια προκαλεί στον Δήμο και το δικό μου επάγγελμα. Ανοίγουμε μεγάλη κουβέντα. Ο λόγος που οι άνθρωποι απατούν τους συντρόφους τους συνδέεται ελάχιστα, νομίζω, με το τι δουλειά κάνουν. Αφορά πάρα πολλούς άλλους λόγους, πέρα από τις προκλήσεις ή τις ευκαιρίες που μπορεί να σου δίνει το επάγγελμά σου. “Ευκαιρίες” μπορεί να έχεις από το νοσοκομείο μέχρι το σπίτι σου.

Προσωπικά, δεν μπαίνω σε αυτή τη διαδικασία. Θεωρώ πολύ σημαντικό να φροντίζω τον εαυτό μου γιατί δεν έχω την πολυτέλεια να βασανίζομαι και να κυνηγάω τέτοια φαντάσματα. Πρέπει να φροντίσω τον εαυτό μου ώστε να είμαι μια ήρεμη γυναίκα με ενέργεια που έχει να φροντίσει ένα παιδί.

Το πόσο ενεργός είναι κάποιος ως σύντροφος ή μπαμπάς δεν είναι μια αναλογική σχέση που εξαρτάται απόλυτα από τον χρόνο που περνά με τη σύντροφό του ή το παιδί. Μπορεί να είναι όλη μέρα σπίτι και να είναι όλη την ώρα με ένα κινητό στο χέρι. Ο Δήμος έχει χρόνο και διάθεση για όλα αυτά».