Βασίλης Μπισμπίκης: «Δεν τα είχα καλά με τους κυριλέδες ποτέ στη ζωή μου, ούτε νομίζω ότι θα τα έχω»
Νέα

Βασίλης Μπισμπίκης: «Δεν τα είχα καλά με τους κυριλέδες ποτέ στη ζωή μου, ούτε νομίζω ότι θα τα έχω»

Βασίλης Μπισμπίκης: «Δεν τα είχα καλά με τους κυριλέδες ποτέ στη ζωή μου, ούτε νομίζω ότι θα τα έχω»

Όσα είπε στο νέο, επικό podcast της σειράς «Αυτή η νύχτα μένει» και η αποκάλυψη για τον χώρο που γίνονται τα γυρίσματα

Podcast απέκτησε πλέον η σειρά «Αυτή η νύχτα μένει».

Ο Θάνος Αλεξανδρής, συγγραφέας του ομώνυμου βιβλίου, υποδέχεται στο pod.gr τους πρωταγωνιστές της σειράς με εξομολογητική διάθεση.

Πρώτος καλεσμένος ήταν ο Βασίλης Μπισμπίκης.

Μαζί μίλησαν όχι μόνο για τη σειρά αλλά και αληθινές ιστορίες από τη  νύχτα τη δεκαετία του 80.

Ο Θάνος Αλεξανδρής με τον Βασίλη Μπισμπίκη

«Είμαι από πολύ μικρός στη νύχτα. Με πηγαίναν οι φίλοι μου στα κωλόμπαρα. Για 10 χρόνια δούλευα νύχτα από μπάρμαν έφτασα πόρτα. Μέσα σε αυτό το περιβάλλον μεγάλωνα. Ήμουν νέο παιδί, ωραία, οι γυναίκες γοητεύονταν από αυτό, πάντα γοητεύει το σκοτάδι.

Μπορώ να βρω πολλές εκδοχές του εαυτού μου στον Στρατή».

Για την ατάκα «όταν μια γυναίκα σου λέει όχι σημαίνει όχι» ο Θάνος Αλεξανδρής βεβαίωσε ότι στην νύχτα υπάρχουν όντως τέτοια αφεντικά, υπάρχουν όμως και τα αντίθετα.

Μάλιστα έβαλε τον Βασίλη Μπισμπίκη να αναπαραστήσει την σκηνή της σειράς αν το αφεντικό δεν ήθελε να προστατέψει την κοπέλα του μαγαζιού στη γλώσσα της νύχτας!

«Εξακολουθούν να υπάρχουν άνθρωποι που μιλάνε έτσι όχι μόνο τη νύχτα αλλά και τη μέρα. Και στην πολιτική είναι πιο νύχτα, όταν κλείνουν τα μικρόφωνα είναι λες και βγαίνουν τα αφεντικά τη δεκαετία του 80!» είπε ο ηθοποιός.

Ο Θάνος Αλεξανδρής εξήγησε από πού προήλθε η λέξη «σκυλάδικο» αλλά και τι σημαίνει ακριβώς «κονσομασιόν».

«Εγώ ψάχνω την αλήθεια της σκηνής όχι πώς παίζεται στην τηλεόραση» είπε για το παίξιμό του. «Δεν μπορείς να κοροϊδέψεις».

«Με φλερτάριζαν οι γυναίκες που έκαναν κονσομασιόν και αργότερα στην Ομόνοια με τις τρανς, και στα μπουρδέλα πήγαινα.

Μ’ αρέσει η νύχτα πιο πολύ απ’ τη μέρα. Αυτή είναι η φιλοσοφία ζωής μου, λαϊκός άνθρωπος είμαι, λαϊκή είναι η βάση μου, σε αυτό τον κόσμο μεγάλωσα. Δεν μπορώ να αρνηθώ κάτι από όλα αυτά.

Αυτές οι εμπειρίες είναι που εκμεταλλεύομαι για να κάνω παραστάσεις είτε σαν σκηνοθέτης είτε σαν ηθοποιός, αυτό είναι το υλικό μου.

Και αυτό το ξεχωριστό θέατρο κάνω. Είναι ένα πράγματα που με γοητεύει ακόμα, και με το ένα πόδι πια είμαι σε αυτό».

Στηλίτευσε τον ρατσισμό προς τις τρανς που δεν μπορούν να δουλέψουν σε μια εταιρεία.

«Ξαφνικά επειδή γίνεσαι δημοφιλής πρέπει να αλλάξεις τις συνήθειές σου, να μην δεις τα φιλαράκια σου, να πιάσεις έναν άλλο ρόλο, να φορέσεις στον εαυτό σου μια λεζάντα που δεν μου πάει. Δεν τα είχα καλά με τους κυριλέδες, ποτέ στη ζωή μου, ούτε νομίζω ότι θα τα έχω» είπε με αφορμή τη φωτογραφία του σε ματς της  ομάδας του, του Παναθηναϊκού που σχολιάστηκε.

«Αυτός που είμαι θα συνεχίσω να είμαι και αν χρειαστεί να ξαναγυρίσω στα σκουπίδια να φτιάξω θέατρο θα ξαναγυρίσω, να βρω τον εαυτό μου λίγο. Στις δυσκολίες έρχεται η έμπνευση. Προσπαθώ να μου δημιουργώ δυσκολίες για να εμπνέομαι» είπε μεταξύ άλλων.

«Εκεί που κάνουμε τα γυρίσματα δεν γίνεται να το κάνουμε μπουζουξίδικο;» αναρωτήθηκε με χιούμορ. «Αυτή η νύχτα μένει θα λέγεται. Πριν ήταν στριπτιζάδικο, έχουν πέσει κορμιά!».

«Όλοι οι ηθοποιοί έχουν ψώνιο με το τραγούδι» είπε απαριθμώντας πόσοι από τους πρωταγωνιστές της σειράς θα πήγαιναν να τραγουδήσουν στο μαγαζί.

«Για φαντάσου εμένα επιχειρηματία και από κάτω να τραγουδάει ο Στάνκογλου!» είπε με χιούμορ.

Ακούστε όλο το pod: