Βασίλης Παπακωνσταντίνου: «Όσο αντέχει η φωνή μου θα τραγουδάω, αλλιώς…»
Νέα

Βασίλης Παπακωνσταντίνου: «Όσο αντέχει η φωνή μου θα τραγουδάω, αλλιώς…»

Βασίλης Παπακωνσταντίνου: «Όσο αντέχει η φωνή μου θα τραγουδάω, αλλιώς…»

Γιατί αποκάλεσε τον εαυτό του «μπανιστιρτζή του μέλλοντος» και τι είπε για την Ελένη Ράντου;

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου ήταν καλεσμένος στο «Ενώπιος Ενωπίω» και η εκπομπή ετοίμασε ένα αφιέρωμα με πολλούς γνωστούς καλλιτέχνες να μιλούν για αυτόν.

«Έχω πει 1283 τραγούδια. Αν ήθελα σε μία συναυλία να τα πω όλα θα θέλω μια βδομάδα να τα πω» είπε στην αρχή ο αγαπημένος καλλιτέχνης.

Ο τραγουδιστής μίλησε για το χωριό του, τη Βάστα Αρκαδίας από όπου κατάγεται και όπως είπε η μητέρα του τραγουδούσε «σαν κελάρυσμα, δημοτικά τραγούδια και παλιά λαϊκά. Και η αδελφή μου η Αθανασία που είναι μεγαλύτερη 7 χρόνια τραγουδάει αλλά δεν ασχολήθηκε. Η μητέρα μου με νανούριζε με τραγούδια. Ήμουν μεγάλο ψώνιο μικρός. Ανέβαινα στα δέντρα και τραγουδούσα. Ήθελα να είμαι ψηλά να με ακούει όλος ο κάμπος. Έπεσα από το δέντρο και λιποθύμησα μια φορά. Την πρώτη φορά που άκουσα κλαρίνο το έβαλα στα πόδια. Ήταν σε πανηγύρι στην πλατεία του χωριού και δεν ήξερα τι να κάνω από τη χαρά μου. Στα 17 μου έκανα την πρώτη μου συναυλία στις εργατικές κατοικίες που μέναμε. Μαζεύτηκαν όλοι και μας χειροκροτούσαν. Εκεί κάτι αισθάνθηκα».

Στην εκπομπή προβλήθηκε και φωτογραφία με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου φαντάρο να τραγουδά μαζί με τον Δημήτρη Μητροπάνο.

https://streamable.com/ckaedz

«Στην καραντίνα λοξέψανε πολλοί»

«Στην καραντίνα λοξέψανε πολλοί άνθρωποι. Τέτοιο κλείσιμο δεν το είχαν φανταστεί. Ίσως γι’ αυτό να γίνονται όλα αυτά τα εγκλήματα τώρα.

Εγώ είναι καιρός που μπήκα σε ένα στούντιο με τους φίλους μου και φτιάξαμε έναν δίσκο. Αυτό κράτησε περίπου τρεις μήνες και ήταν φοβερή διέξοδος αλλιώς θα είχα λολαθεί.

Είμαι μοναχικός αλλά και κοινωνικός. Έχω και πολλούς φίλους. Έχω την ευτυχία να έχω αυτή την οικογένεια, δεν είμαι μόνος μου» είπε.

https://streamable.com/eogrpw

Όσα είπε η Χαρούλα Αλεξίου

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου μίλησε για τη μόνη συνεργασία που δεν πρόλαβε να κάνει με τον Μάνο Χατζηδάκη, που εμπόδισε το γεγονός ότι ανήκαν σε διαφορετικές εταιρείες. «Το θεωρώ μεγάλη απώλεια στην προσωπική μου ιστορία».

Από τις ωραίες εκπλήξεις της εκπομπής ήταν η παρουσία της Χαρούλας Αλεξίου που θέλησε να κάνει χιούμορ και τον αποκάλεσε «γιαβρί μου, τζιγέρι μου, μυτόγκα μου, θέλω να τον πάρω αγκαλιά. Είναι η οικογένειά μας, πάντα είναι σεμνός, λέει την αλήθεια. Ο Μπίλης είναι κάτι άλλο από όλους τους τραγουδιστές γι’ αυτό όλοι τον αγαπάνε όλοι σε κάθε ηλικία».

Η μεγάλη ερμηνεύτρια έδειξε παλιές ασπρόμαυρες φωτογραφίες της με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου ενώ ο Νίκος Χατζηνικολάου τους πρότεινε αφού έχουν τραγουδήσει μαζί να παίξουν  και μαζί στο θέατρο.

https://streamable.com/5msv01

«Τον πρώτο μου ροκ δίσκο η δισκογραφική εταιρεία τον καθυστερούσε γιατί φοβόντουσαν ότι θα καταστραφώ ενώ προβλήθηκε και παλιότερη δήλωση του αξέχαστου Θάνου Μικρούτσικου.

https://streamable.com/71fbe4

«Δεν έχω ξεπεράσει τον θάνατο των γονιών μου»

Ένας από τους καλύτερους φίλους του είναι ο Διονύσης Τσακνής αλλά και ο Γιάννης Ζουγανέλης που επεσήμανε ότι ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου υπήρξε ο πιο γλυκός γιος για τους γονείς του.

Μάλιστα ο τραγουδιστής δεν έχει πάει στο χωριό του από τότε που πέθαναν οι γονείς του. «Δεν το έχω ξεπεράσει ακόμα, θλίβομαι. Θα πάω όμως γιατί είναι ο τόπος. Αν και πάνε αρκετά χρόνια που τους έχω χάσει» είπε.

Μίλησε όμως και για τη μονάκριβη κόρη του, Νικολέττα. «Δίνω πάρα πολύ χρόνο στην κόρη μου. Τώρα τελευταία που τελείωσε και την Καλών Τεχνών την πίεζα να τη δω».

«Έχω ανάγκη και τα ερωτικά και τα επαναστατικά τραγούδια. Δεν μπορώ χωρίς αυτά» είπε τονίζοντας ότι «ακόμα ανακαλύπτω πώς τραγουδάω, δεν έχει τελειώσει αυτό και μάλλον δεν θα τελειώσει ποτέ».

https://streamable.com/i05kkn

Ο τραγουδιστής ρωτήθηκε και αν προτίθεται να αφήσει το τραγούδι όπως έκανε η Χαρούλα Αλεξίου.

«Ήθελα να της δώσω συγχαρητήρια για αυτό που έκανε. Η φωνή μου ακόμα αντέχει, δεν ξέρω για πόσο. Όσο αντέχει η φωνή μου θα τραγουδάω. Όταν αρχίσει να μου κάνει “νερά” θα σταματήσω αμέσως. Αλλά δεν θα σταματήσω τη μουσική. Θα συνεχίσω ως συνθέτης, θα γράφω τραγούδια και θα τα τραγουδούν άλλοι τραγουδιστές».

«Η εποχή μας είναι τόσο σκληρή που οι ευαίσθητοι άνθρωποι δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα. Όποιος βλέπει ότι δεν αντέχει άλλο πρέπει να πάει στον γιατρό» είπε για το γεγονός ότι γνωστοποίησε το πρόβλημα με την κατάθλιψη.

«Η αγωνία μου ακόμα είναι να κάνω έναν καλό δίσκο, να κάνω καλές εμφανίσεις. Έχω πολύ άγχος και το ομολογώ. Αν θα πάνε όλα καλά, αν ο κόσμος θα είναι καλός, αν θα βρέξει. Μάλλον δεν θα το ξεπεράσω ποτέ».

https://streamable.com/ujruxx

«Θα ήθελα να είμαι ένας μπανιστιρτζής του μέλλοντος»

«Δεν φοβάμαι τον θάνατο αυτόν καθεαυτό, ξέρω ότι θα έρθει κάποια στιγμή. Εκείνο που με ανησυχεί είναι ότι δεν θα ξέρω τι γίνεται μετά, πού πάει η ανθρωπότητα, τι κάνει η κόρη μου, θα ήθελα να ήξερα για 100ο χρόνια μετά. Να είχα ένα παραθυράκι να έβλεπα. Μπανιστιρτζής του μέλλοντος» είπε με χιούμορ.

«Την κυνήγησα την Ελένη και την κέρδισα. Ήταν έρωτας κεραυνοβόλος» είπε για τη σύζυγό του, Ελένη Ράντου με την οποία θα συνεργαστούν σε μουσικοθεατρική παράσταση με εκείνην σκηνοθέτιδα.

https://streamable.com/rn4o2k