Βασίλης Σπανούλης: Η συγκινητική αναφορά στον Ίβκοβιτς, η καριέρα στο NBA που δεν έκανε και το όνειρο για ένα ολυμπιακό μετάλλιο
Νέα

Βασίλης Σπανούλης: Η συγκινητική αναφορά στον Ίβκοβιτς, η καριέρα στο NBA που δεν έκανε και το όνειρο για ένα ολυμπιακό μετάλλιο

Βασίλης Σπανούλης: Η συγκινητική αναφορά στον Ίβκοβιτς, η καριέρα στο NBA που δεν έκανε και το όνειρο για ένα ολυμπιακό μετάλλιο

Όσα είπε στον Νίκο Χατζηνικολάου

Ο Βασίλης Σπανούλης ήταν καλεσμένος του Νίκου Χατζηνικολάου στο «Ενώπιος Ενωπίω» και μετά την αναφορά στη σύζυγό του, Ολυμπία Χοψονίδου, η εκπομπή ασχολήθηκε με την μπασκετική του καριέρα.

Από τις πιο συγκινητικές στιγμές ήταν η προβολή ενός βίντεο της Ευρωλίγκας με τον Ντούσαν Ίβκοβιτς να μιλάει για τον παίκτης.

«Ο πιο επαγγελματίας, ο σούτερ, είναι ο κύριος από δω» είπε ο μεγάλος προπονητής που «έφυγε» πρόσφατα και ο Σπανούλης ήταν στην κηδεία του στο Βελιγράδι.

«Ήταν ένας δάσκαλος, μια τεράστια ηγετική φυσιογνωμία. Ένας άρχοντας της ζωής. Πολύ απαιτητικός, πολύ σκληρός αλλά συνάμα πολύ δοτικός και φιλόξενος αν ήσουν πειθαρχημένος και εργασιομανής. Χτίσαμε μια εκπληκτική χημεία και σχέση. Τον είχα σαν ένα πατέρα που με συμβούλευε» είπε.

https://streamable.com/t38bj8

«Όταν νικούσαμε ποτέ δεν έκανα σαν τρελός, έτσι και όταν χάναμε δεν έπεφτα στα πατώματα. Το είχα από πολύ μικρό παιδί και προερχόταν από την τελειομανία μου. Δεν άφηνα να με επηρεάζει ούτε η νίκη ούτε η ήττα» είπε.

Για την καριέρα του στο ΝΒΑ που δεν προχώρησε είπε: «Το NBA ήταν ένα όνειρο ζωής, μου δόθηκε η ευκαιρία αλλά πήγα σε λάθος στιγμή σε λάθος ομάδα. Πήγα σε έναν προπονητή που ουδέποτε ήθελε να είμαι εκεί και με πίστεψε. Δυστυχώς τα πράγματα δεν ήρθαν όπως περίμενα, απομυθοποίησα πολλά, είναι το καλύτερο πρωτάθλημα αλλά υπήρχαν πράγματα στην Ευρώπη που με εξίταραν περισσότερο».

Απαντώντας στην ερώτηση αν θέλει 7ο παιδί είπε με χιούμορ: «Όχι, όχι, μόνο τηλεόραση. Αν γινόταν κάτι θα το δεχόμασταν γιατί είναι δώρο Θεού αλλά και τα έξι είναι υπέρ του δέοντος καλά».

«Είμαι γεμάτος. Ένα μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι κάτι που μου έλειπε» είπε ο Βασίλης.

https://streamable.com/k6h9ip

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης δήλωσε ότι «δεν μπορώ να πιστέψω ότι στην αρχή πολλοί δεν τον θεωρούσαν ταλέντο».

Ο Τόμιτς είπε ότι ο Βασίλης «είναι σούπερμαν στο γήπεδο».

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δήλωσε ότι «ο Βασίλης γύριζε τα παιχνίδια μόνος του».

https://streamable.com/lvumvr

Και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μίλησε στην εκπομπή. «Θέλω να σου πω ευχαριστώ για όσα έχεις κάνει για μένα. Αυτή η νοοτροπία που έχεις την έχουν λίγοι και αυτή σε έκανε killer. Έμαθα πάρα πολλά για σένα. Προσπαθώ να πάρω τη σκυτάλη από σένα» είπε.

Ο Βασίλης τον συμβούλευσε να συνεχίσει τη σκληρή δουλειά γιατί είναι δύσκολο να διατηρηθεί στην κορυφή καθώς όλοι θέλουν να τον ρίξουν από το βάθρο του.

https://streamable.com/mtui9l