Βάσω Λασκαράκη: «Τι θέλεις; Να είσαι με έναν άνθρωπο με το ζόρι; Οι γύρω-γύρω κάνουν μεγάλη ζημιά, βάζουν λόγια»
Νέα

Βάσω Λασκαράκη: «Τι θέλεις; Να είσαι με έναν άνθρωπο με το ζόρι; Οι γύρω-γύρω κάνουν μεγάλη ζημιά, βάζουν λόγια»

Βάσω Λασκαράκη: «Τι θέλεις; Να είσαι με έναν άνθρωπο με το ζόρι; Οι γύρω-γύρω κάνουν μεγάλη ζημιά, βάζουν λόγια»

Η ηθοποιός μίλησε για το διαζύγιο και τις δυσκολίες του, αλλά και για τον Λευτέρη Σουλτάτο

Για τη δυσκολία που έχει ένα διαζύγιο, ειδικά όταν υπάρχουν παιδιά, μίλησε μεταξύ άλλων η Βάσω Λασκαράκη στην εκπομπή «Πρωίαν σε είδον τη μεσημβρίαν».

Η ηθοποιός ευχήθηκε όλοι οι γονείς που θέλουν να χωρίσουν να ζητούν τη βοήθεια κάποιου ειδικού και να μην ακούν γνώμες και απόψεις συγγενών και φίλων.

«Μακάρι οι γονείς να πηγαίνανε σε ειδικούς και παιδοψυχολόγους γιατί βγαίνει πολύ το “εγώ” σε ένα διαζύγιο… Και γυρνάνε όλα προς τον εαυτό μας, τους γονείς μας, θέλει ο ένας να εκδικηθεί τον άλλον και το παιδί γίνεται μπαλάκι. Αυτό είναι το χειρότερο. Πάντα το θύμα είναι το παιδί.

Το θέμα είναι οι γονείς να πάρουν αποστάσεις. Κανένας δε μπορεί να κάτσει με το ζόρι. Τι θέλεις; Να είσαι με έναν άνθρωπο με το ζόρι; Θα το προσπαθήσεις, θα το παλέψεις. Αφού το τερματίσεις και μετά όμως… Θέλει πολύ μεγάλη ψυχική δύναμη για να μείνεις σταθερός, ακέραιος και ανεπηρέαστος. Είναι και οι γύρω-γύρω που κάνουν μεγάλη ζημιά, οι φίλοι, οι συγγενείς. Βάζουν λόγια, λένε τι θα έκαναν εκείνοι.

Για να μείνεις ακέραιος, πρέπει να μείνεις μόνος σου με τις σκέψεις σου για να αποφασίσεις τι πρέπει να γίνει. Και πάντα, όταν υπάρχουν παιδιά, όλα πρέπει να γίνονται με γνώμονα τα παιδιά. Σίγουρα παίζει ρόλο το πως το εκλαμβάνει το παιδί. Τίποτα δεν είναι εύκολο. Δεν είναι όλα, “χωρίσαμε, τι ωραία”. Ούτε οι γονείς το παίρνουν καλά, ούτε το ζευγάρι, ούτε το παιδί» είπε χαρακτηριστικά η Βάσω Λασκαράκη.

«Χρειάζεται πάρα πολλή δουλειά. Αλλά δουλειά, σηκώνουμε μανίκια. Δεν είναι κάτι που θα πετύχει τον πρώτο μήνα, ούτε τον δεύτερο, ούτε τον τρίτο. Μπορεί να χρειαστεί και ένας χρόνος. Όταν με κάποιον έχεις παιδί, με κάποιο τρόπο αποτελείς μια οικογένεια μαζί του. Είναι ο σύμμαχός σου για να μεγαλώσει αυτό το παιδί, πέρα από το ότι θα έρθουν οι σύντροφοι να σε στηρίξουν. Το παιδί έχει έναν μπαμπά που πρέπει να συνυπολογίζεται» πρόσθεσε η ηθοποίος.

Αναφορικά με τον αγαπημένο της Λευτέρη Σουλτάτο και τα παιδιά του, τόνισε: «Ο σύζυγός μου έχει δυο παιδάκια. Στην αρχή είναι πάρα πολύ περίεργο όταν έρχονται σε επαφή όλα αυτά τα παιδιά αλλά είναι και πολύ όμορφο να τα κοιτάς. Έχουν ένα ένστικτο και αρχίζουν και χτίζουν μια σχέση μεταξύ τους. Βέβαια, πρέπει να είσαι πολύ ανοιχτός σε αυτό γιατί, πάντα ξεκινάει από τους μεγάλους. Όπως στα διαζύγια τα παιδιά καταστρέφονται από τους μεγάλους, έτσι και στις ενώσεις πάλι από τους μεγάλους ξεκινάει το κακό».

Όσον αφορά στο πρώτο τους ραντεβού και αν σε αυτό έφαγαν παϊδάκια, απάντησε:

«Όταν ζεις με έναν σεφ, τρως πολύ. Ο δικός μας σεφ δεν βαριέται καθόλου, γενικώς δεν του αρέσει αυτή η λέξη, παθαίνει υστερία. Κάτι δουλεύει μέσα του διαρκώς, δεν έχει τελειώσει η μπαταρία. Δεν έγινε έτσι ακριβώς. Στο πρώτο ραντεβού είχαμε φάει θαλασσινά. Στο δεύτερο, που ήμασταν πιο άνετα να πάμε να φάμε, ήμασταν κάπου στο Χαλάνδρι. Είχα τελειώσει το γύρισμα και του λέω: ξέρω ένα καλό μαγαζί εδώ γύρω. Μου λέει: έχει κάτι κρεατικό; Του λέω: ναι, έχει παϊδάκια».