«Βόμβα» Κούγια: «Με προσέγγισε ίσως ο γνωστότερος Έλληνας δημοσιογράφος που ήταν πεπεισμένος για την αθωότητα της Πισπιρίγκου και μου είπε ότι μόνο εγώ μπορώ να την υπερασπιστώ»
Νέα

«Βόμβα» Κούγια: «Με προσέγγισε ίσως ο γνωστότερος Έλληνας δημοσιογράφος που ήταν πεπεισμένος για την αθωότητα της Πισπιρίγκου και μου είπε ότι μόνο εγώ μπορώ να την υπερασπιστώ»

«Βόμβα» Κούγια: «Με προσέγγισε ίσως ο γνωστότερος Έλληνας δημοσιογράφος που ήταν πεπεισμένος για την αθωότητα της Πισπιρίγκου και μου είπε ότι μόνο εγώ μπορώ να την υπερασπιστώ»

Θα την αναλάβει τελικά;

«Βόμβα» έριξε ο Αλέξης Κούγιας σχετικά με την υπόθεση της Πάτρας στο Live News.

Με δελτίο Τύπου σημείωσε ότι: «Ο διοικητής πολύ μεγάλου νοσοκομείου της Αθήνας μού ζήτησε να αναλάβω την υπεράσπισή της, αναλαμβάνοντας να πληρώσει και την αμοιβή μου, αλλά αρνήθηκα λόγω υπερβολικού φόρτου εργασίας».

Ο Αλέξης Κούγιας δεν κατονόμασε τον διοικητή του νοσοκομείου. Τονίζει πως μετά από αυτό το τηλεφώνημα, πριν από μία εβδομάδα ήρθε σε επαφή με τον πατέρα της 33χρονης που θέλησε να διερευνήσει εάν υπάρχουν περιθώρια συνεργασίας, με τον ίδιο να ζητάει τρία πράγματα: καταρχήν να επικοινωνήσει με την κατηγορούμενη για να μάθει επιθυμεί η ίδια να την εκπροσωπήσει, δεύτερον να υπάρξει έγκριση από τους δύο δικηγόρους που έχει ήδη και τρίτον να του δοθεί χρόνος για να μελετήσει τη δικογραφία για να διαπιστώσει ποια και πόσα περιθώρια υπάρχουν για την υπεράσπισή της.

«Μέχρι σήμερα καμία από αυτές τις προϋποθέσεις που έθεσα δεν ικανοποιήθηκε και ουδεμία σχέση έχω με τη συγκεκριμένη υπόθεση και όσα άλλα διαδίδονται είναι όλα ψευδής διάδοση ειδήσεων και έλλειψη σεβασμού στο έργο των συναδέλφων».

Μέσα από το δελτίο Τύπου επιτίθεται και στους πρώην δικηγόρους της 33χρονης, που όπως γράφει αφού διαφημίστηκαν αποφάσισαν να παραιτηθούν.

Φωτογραφίζει χωρίς να κατονομάζει τον Απόστολο Λύτρα που παραιτήθηκε μετά τη σύλληψη στις 31 Μαρτίου και κάνει λόγο για μια απόφαση που χαρακτηρίζει απαράδεκτη, ηθικά και δεοντολογικά.

«Σήμερα, εκτός των άλλων, διεδόθη η ψευδής είδηση ότι δήθεν μου έχει παραδοθεί η δικογραφία, με κατηγορουμένη την κα Ρούλα Πισπιρίγκου, την οποία δικογραφία δήθεν μελετώ, για να απαντήσω εάν θα αναλάβω την υπεράσπισή της. Η είδηση είναι εντελώς ψευδής και ουδέποτε μέχρι σήμερα μου παρεδόθη από οποιονδήποτε η σχετική δικογραφία και ουδέποτε άρχισα τη μελέτη της».

Μιλώντας ζωντανά στο Live News είπε:

«Νιώθω περίεργα συναισθήματα όταν ένας δικηγόρος δημοσιοποιεί ότι του προτάθηκε η υπεράσπιση κάποιου κατηγορούμενου και εκείνος αρνήθηκε. Αυτού του είδους οι παραιτήσεις εμένα μου δημιουργούν τα χειρότερα συναισθήματα για αυτούς τους δικηγόρους. Ο υπερασπιστής δικηγόρος, ο ποινικολόγος δικηγόρος είναι ένας ιδιαίτερος δικηγόρος. Μου είναι αδιανόητο να δέχεσαι μία εντολή και ακολούθως να κάνεις επίδειξη ηθικής και χωρίς να αναφέρεις τους λόγους να παραιτείσαι», δήλωσε αρχικά.

Έπειτα ο κ. Κούγιας ανέφερε ποιες είναι προϋποθέσεις για να αναλάβει μία υπόθεση. Αρχικά, συναντά το άτομο που καλείται να υπερασπιστεί. «Είναι προσωπική σχέση», δήλωσε στο MEGA, τονίζοντας πως θα πρέπει να ταυτιστεί με την προσωπικότητα του εντολέα, γιατί ο δικηγόρος είναι η φωνή του τελευταίου.

Στη συνέχεια ζητάει τη δικογραφία, γιατί «διαβάζοντας μία δικογραφία αντιλαμβάνεσαι εάν υπάρχει υπερασπιστική δυνατότητα», είπε χαρακτηριστικά. «Όταν πεις το ναι, απαγορεύεται να παραιτηθείς».

«Αμέσως μετά την παραίτηση των δικηγόρων της με προσέγγισε ίσως ο γνωστότερος Έλληνας δημοσιογράφος που ήταν πεπεισμένος για την αθωότητά της, με τον οποίο είχα χείριστες σχέσεις, και μου είπε ότι μόνο εγώ μπορώ να την υπερασπιστώ» είπε.

Ο Αλέξης Κούγιας αναφέρθηκε και στη κλήση που δέχτηκε από τον πατέρα της Ρούλας Πισπιρίγκου:

«Μου τηλεφώνησε στο γραφείο μου, διασταύρωσα ότι ήταν ο πατέρα της. Του είπα το να θέλετε εσείς δεν είναι σημαντικό, σημαντικό είναι να το θέλει η κατηγορούμενη. Αφού μου εκφράσει την επιθυμία της, θέλω αύριο να έχω τη συναίνεση των άλλων δύο συναδέλφων. Πρώτα απ’ όλα όμως θέλω τη δικογραφία να τη μελετήσω», δήλωσε.

Ο κ. Κούγιας τόνισε στο MEGA πως δεν θα αναλάβει την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου.