Χαλκίδα: Πέθανε 46χρονος από θερμοπληξία
Νέα

Χαλκίδα: Πέθανε 46χρονος από θερμοπληξία

Χαλκίδα: Πέθανε 46χρονος από θερμοπληξία

Το πρώτο θύμα του καύσωνα

Ένας 46χρονος άνδρας από τη Χαλκίδα έχασε τη ζωή του από θερμοπληξία.

Πρόκειται για το πρώτο θύμα του καύσωνα διαρκείας που μόλις ξεκίνησε να χτυπά με σφοδρότητα τη χώρα μας.

Ο άτυχος άντρας, όπως αναφέρει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, φέρεται να εργαζόταν περιστασιακά κάνοντας μικροδουλειές σε διάφορα καταστήματα της πόλης, ανάμεσά τους και σε μια ψησταριά ο ιδιοκτήτης της οποίας συνελήφθη.

«Χθες διεκομίσθη στο νοσοκομείο της Χαλκίδας και δυστυχώς κατέληξε. Δούλευε ως διανομέας με ποδήλατο σε κατάστημα εστίασης εδώ του κέντρου της Χαλκίδας», ανέφερε ο πρόεδρος εργατικού κέντρου Ευβοίας, Αντώνης Κούκουρας.

Χθες το απόγευμα ο 46χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο της Χαλκίδας χωρίς τις αισθήσεις του και με τη θερμοκρασία στο σώμα του να ξεπερνά τους 40 βαθμούς.

Παρά τις προσπάθειες των γιατρών ο άτυχος άνδρας κατέληξε από ανακοπή μετά την έκθεση του σε πολύ υψηλή θερμοκρασία, σύμφωνα με ανακοίνωση του νοσοκομείου.

«Έγινε ανάνηψη, ΚΑΡΠΑ και διασωλήνωση χωρίς αποτέλεσμα. Πιθανή αιτία θανάτου καρδιοαναπνευστική ανακοπή μετά την έκθεση σε πολύ υψηλή θερμοκρασία», ανέφερε το νοσοκομείο Πάτρας.

Προφανώς, ο άτυχος άνδρας εργαζόταν κάτω από τις ακραίες καιρικές συνθήκες των τελευταίων ημερών, παρά την απαγόρευση εργασίας που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση για τις ώρες 12:00-17:00 για όσο διαρκεί ο καύσωνας.