Χρήστος Σωτηρακόπουλος για την απώλεια της συζύγου του: «Η κόρη μου πρόλαβε τη μητέρα της μια μέρα πριν επιδεινωθεί στην Εντατική. Ήθελε να έρθει και της έλεγα “όχι”. Θα είχα να το κουβαλάω αυτό»
Νέα

Χρήστος Σωτηρακόπουλος για την απώλεια της συζύγου του: «Η κόρη μου πρόλαβε τη μητέρα της μια μέρα πριν επιδεινωθεί στην Εντατική. Ήθελε να έρθει και της έλεγα “όχι”. Θα είχα να το κουβαλάω αυτό»

Χρήστος Σωτηρακόπουλος για την απώλεια της συζύγου του: «Η κόρη μου πρόλαβε τη μητέρα της μια μέρα πριν επιδεινωθεί στην Εντατική. Ήθελε να έρθει και της έλεγα “όχι”. Θα είχα να το κουβαλάω αυτό»

Πού απέδωσε τη βία στα γήπεδα

Ο καταξιωμένος sportcaster, Χρήστος Σωτηρακόπουλος, ήταν καλεσμένος της εκπομπής «Στούντιο 4» και μίλησε αρχικά για τα παιδιά του.

Όπως είπε η κόρη του δουλεύει ως hospitality manager σουίτας  στο Wembley ενώ ο γιος του δουλεύει για την UEFA.

«Είμαι έτοιμος, το νιώθω, κάποια στιγμή να έρθει ένα μικρούλι να το πηγαίνω και βόλτα. Ανάγκη δεν ένιωσα ποτέ, περίμενα να μου έρθουν. Είχα ένα στραπάτσο πριν από μερικά χρόνια που έχασα τη γυναίκα μου. Λέω πάντα να τα λέτε στους ανθρώπους σας γιατί δεν ξέρεις πότε θα “φύγουν”. Πιστεύεις ότι πάντα έχεις χρόνο.

Μας “έφυγε” και ο πατέρας μου πριν από δύο χρόνια, γεμάτος, 95 χρονών, με τα εγγόνια του, με το μυαλό του αλλά βλέπω  ότι την αδελφή μου ακόμα την πειράζει».

«Ο κόσμος έχει τα δικά του προβλήματα και αυτό οι συνάδελφοι ας το καταλαβαίνουν, είναι μια μικρή συμβουλή μετά από 40 χρόνια τηλεόρασης» ανέφερε.

«Δεν θα άλλαζα τίποτα, ούτε τα λάθη μου.Έχω κάνει λάθη επαγγελματικά πολλά, η καρδούλα μου το ξέρει πώς αυτό το πρότζεκτ  ήταν να πάει στα βράχια και το φέραμε στα ίσα του.

Η ΕΡΤ ήταν για μας ήταν πανεπιστήμιο. Κάποια στιγμή ο καμεραμάν ήταν πολλές ώρες και βίδωσε την κάμερα και έφυγε για να ξαναγυρίσει και διαπιστώνω  ότι η κάμερα πέφτει και κατεβαίνω κι εγώ για να μην κόβει το κεφάλι μου.

Στην Καζαμπλάνκα 1,5 ώρα μετέδιδα αγώνα χωρίς να έχω σύνδεση με την Αγία Παρασκευή και πέρασε ξένος συνάδελφος και μου έβαλε το καλώδιο στην πρίζα. Αν δεν σου επιβεβαιώσουν ότι ακούγεσαι… Τώρα παίρνεις ένα τηλέφωνο και όλα διορθώνονται» είπε και διηγήθηκε και άλλα απρόοπτα που του συνέβησαν.

«Ο Ιωαννίδης μας κατέβασε από το αεροπλάνο γιατί είχε τη θέση 13»

«Σοβαρές δουλειές είναι ο γιατρός, ο πιλότος. Εμάς και το πιο χοντρό λάθος δεν κινδυνεύει κανείς» τόνισε.

«Έχω πέσει σε πρωτοσέλιδα και του 85 με άντρες που σκότωναν τις γυναίκες τους, γυναίκες τα παιδιά τους και δυστυχήματα.

Στα γήπεδα ήμασταν καλύτερα πριν από το 1990. Ο κόσμος κάθονταν δίπλα δίπλα από διαφορετικές ομάδες. Τώρα φτάσαμε να μην ξέρουμε πού θα γίνει ο τελικός κυπέλλου. Έτσι όπως έχει γίνει η κατάσταση ευτυχώς που δεν πάει κόσμος στα γήπεδα.

Αποφάσισε η κυβέρνηση το 85 να μην κάτσουν οι οπαδοί ανάμικτα αλλά από δω να πάνε των μεν και από δω των δε. Την τρίτη, τετάρτη φορά που χωρίζεις κάτι, δημιουργείς  στρατόπεδα» τόνισε.

«Ήταν πολύ απογοητευτικός, έβλεπες τον κόσμο που πήγαινε κι ερχόταν γύρω του και καταλάβαινες ότι αυτός ο άνθρωπος άγεται και φέρεται. Έβγαινε από το γήπεδο και το περιβάλλον τον βύθιζε» είπε για τον Μαραντόνα.

«Έχω χάσει περισσότερο γενέθλια της κόρης μου γιατί έπεφτε πάνω σε αγώνες Champions League. Αναγκαστικά κάποια πράγματα θα τα χάσεις» είπε για τις στιγμές που έχασε λόγω της δουλειάς του.

«Η κόρη μου πρόλαβε τη μητέρα της μια μέρα πριν επιδεινωθεί στην Εντατική. Ήθελε να έρθει και της έλεγα όχι, τελικά ήρθε. Θα είχα να το κουβαλάω αυτό. Έκανε επέμβαση, έκανε μια αντικατάσταση στο ισχίο, ήμασταν έτοιμοι να φύγουμε, ανέβασε πυρετό, την επόμενη μέρα ξανανέβασε πυρετό και σε 3 μέρες μέσα έφυγε.

Είχες να διαχειριστείς  τη στιγμή, αυτό που συνέβαινε παράλληλα και είχαμε και άλλο ένα θέμα εκείνη την εποχή. Ήταν Προτεστάντης, ήθελε να αποτεφρωθεί, τότε ακόμα δεν γινόταν και πήγαμε στη Βουλγαρία, και μετά τοποθέτηση της τέφρας σε οικογενειακό τάφο μαζί με τους γονείς  της στην Αγγλία.

Υπήρξαν στιγμές που στηρίχτηκα στα παιδιά μου. Ο πατέρας μου μας έμαθε ότι δεν υπάρχει “γιατί σε μένα”, προχωράς. Είμαι αρκετά σκληρό καρύδι για να “σπάσω”. Καλά είμαι, μου αρέσει να ευχαριστιέμαι τα μικρά πράγματα. Το έχω συνηθίσει να είμαι μόνος. Η μοναχικότητα και η μοναξιά είναι δύο διαφορετικά πράγματα» είπε.