Υπόθεση Ράινερ: Τι απαντά το αεροδρόμιο «Μακεδονία» για το πώς ταξίδεψε το παιδί;
Νέα

Υπόθεση Ράινερ: Τι απαντά το αεροδρόμιο «Μακεδονία» για το πώς ταξίδεψε το παιδί;

Υπόθεση Ράινερ: Τι απαντά το αεροδρόμιο «Μακεδονία» για το πώς ταξίδεψε το παιδί;

Το αποκλειστικό ρεπορτάζ του «Χαμογέλα και πάλι»

Την εύλογη απορία του πώς κατάφερε να ταξιδέψει ο 6χρονος Ράινερ εκτός Ελλάδας της στιγμή που υπήρχε amber alert εξέφρασε η Σίσσυ Χρηστίδου στο «Χαμογέλα και πάλι».

Η εκπομπή αναζήτησε απαντήσεις από τη διαχειρίστρια εταιρεία του αεροδρομίου «Μακεδονία» και αυτή είναι η απάντησή της:

«Η διαχειρίστρια εταιρεία εφάρμοσε κατά γράμμα όσα ορίζονται από τις σχετικές επιχειρησιακές διαδικασίες για τέτοιες περιπτώσεις. Για την υπόθεση διενεργείται και έρευνα από τις αρχές. Αναφορικά με τον έλεγχο ταξιδιωτικών εγγράφων, αυτός διενεργείται αποκλειστικά και μόνο από την ελληνική αστυνομία ή και από εκπροσώπους των αεροπορικών εταιρειών.

Στη διαδικασία αυτή δεν εμπλέκονται οι εργαζόμενοι της διαχειρίστριας εταιρείας του αεροδρομίου, καθώς δεν έχουν εκ του νόμου δικαιοδοσία και αρμοδιότητα».

«Η εταιρεία τα λέει καλά. Την ευθύνη την έχει η αστυνομία αλλά και οι αεροπορικές εταιρείες. Στην περίπτωση που υπάρχει καταγγελία, η αστυνομία παίρνει λίστες επιβατών, ενημερώνει τις εταιρείες, δίνει φωτογραφίες και στοιχεί και οι εταιρείες έχουν υποχρέωση αν δουν το άτομο να ενημερώσουν την αστυνομία. Το διαβατήριο οποί χρησιμοποιήθηκε φαίνεται πως ήταν άλλου παιδιού και ήταν γνήσιο. Ο υπάλληλος προφανώς δεν αντιλήφθηκε ότι πρόκειται για το παιδί που είχε απαχθεί. Το ζήτημα είναι να δούμε αν είχαν δοθεί τα στοιχεία του παιδιού στο αεροδρόμιο Μακεδονία», τόνισε σχολιάζοντας την υπόθεση ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης.