Ζέτα Δούκα: «Δεν επικοινώνησε μαζί μου ο Κιμούλης – Για να ζητήσει κάποιος συγγνώμη πρέπει να έχει συνείδηση»
Νέα

Ζέτα Δούκα: «Δεν επικοινώνησε μαζί μου ο Κιμούλης – Για να ζητήσει κάποιος συγγνώμη πρέπει να έχει συνείδηση»

Ζέτα Δούκα: «Δεν επικοινώνησε μαζί μου ο Κιμούλης – Για να ζητήσει κάποιος συγγνώμη πρέπει να έχει συνείδηση»

Οι ερωτήσεις της κόρης της και η συνάντηση με τη Νίκη Κεραμέως

Πέρασαν τέσσερις μήνες από την ημέρα που η Ζέτα Δούκα προχώρησε στη δημόσια καταγγελία στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» υποστηρίζοντας ότι δέχτηκε ψυχολογική και λεκτική βία από τον Γιώργο Κιμούλη.

«Δεν είναι σεξουαλικής φύσεως και θέλω να το τονίσω, είναι ψυχολογική και λεκτική βία. Ήταν πριν από 13-14 χρόνια σε κεντρικό θέατρο της Αθήνας με ένα πολύ ωραίο έργο, με σπουδαίο καστ. Ο συγκεκριμένος σκηνοθέτης και ηθοποιός ήταν επικεφαλής του θιάσου, ο οποίος είναι ένας σπουδαίος ηθοποιός», δήλωσε η ηθοποιός και συνέχισε: «Συνάντησα μια απίστευτης έντασης ψυχολογική και λεκτική βία εντός και εκτός σκηνής, με εξάρσεις, περιστατικά θυμού, απαξίωσης, ειρωνείας σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Πάνω στη σκηνή έκανε ό,τι μπορούσε προκειμένου να προκαλέσει στον άλλον ένα βραχυκύκλωμα για να τα χάσει…».

Η κίνηση αυτή έφερε ένα ντόμινο καταγγελιών και από άλλους ηθοποιούς και μάλιστα με χειρότερες κατηγορίες για γνωστούς ανθρώπους του χώρου, με την ίδια να κάνει έναν μικρό απολογισμό για τα όσα έχουν συμβεί αυτούς τους μήνες.

«Από τη μία χαίρομαι αφάνταστα για την πρόοδο που έχει κάνει η ελληνική κοινωνία να αλλάξει και να περάσει ο φόβος στην αντίπερα όχθη, αλλά από την άλλη κάθε φορά που βγαίνει κάτι, στεναχωριέμαι τόσο πολύ γιατί γνωρίζω ότι χρειάστηκε μια διαδρομή πολύ βαριά σε επίπεδο ψυχολογίας. Όταν έγινε η δική μου αποκάλυψη, τον Φεβρουάριο, ήμουν σαν θηρίο στο κλουβί. Συναισθηματικά με εξουθένωσε και θα πω και πρώτη φορά ότι πέρασα και κορονοϊό και μάλιστα πολύ δύσκολα και με τρομερά συμπτώματα», δήλωσε στη Φαίη Σκορδά και στο «Πρωινό» και σε ερώτηση για το πώς το χειρίστηκε με την κόρη της, απάντησε:

«Η κόρη μου με ρωτούσε για το όνομα που έλεγα συνέχεια και της είπα ότι είναι ένας άνθρωπος που έχει κάνει κακά πράγματα».

Σχετικά με τον Γιώργο Κιμούλη και αν επικοινώνησε μαζί της μετά από τη δημόσια εξομολόγηση: «Δεν επικοινώνησε μαζί μου. Δεν περίμενα κάτι τέτοιο. Θα ήθελα μια συγγνώμη. Μια συγγνώμη από πραγματική μεταμέλεια είναι πάντα ευπρόσδεκτη αλλά στους ανθρώπους που έχουν φτάσει σε αυτά τα σημεία και το κάνουν αυτό σε μεγάλο κομμάτι της ζωής τους και σε πολλούς ανθρώπους, δεν ξέρω αν υπάρχει συνείδηση για να ζητήσουν συγγνώμη».

Η ίδια, μαζί με τη Σοφία Μπεκατώρου είχαν συνάντηση με την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. «Έχουμε προσπαθήσει να ενώσουμε άτυπα τις δυνάμεις μας και να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε σε επίπεδο δικαιοσύνης και εκπαίδευσης. Η υπουργός μετά τη συνάντησή μας ανάρτησε η ίδια στα social media τι πρόκειται να συμβεί σε σχέση με το μάθημα της σεξουαλικής αγωγής που θα μπει από τον Σεπτέμβρη στα σχολεία. Αυτό που γίνεται τώρα, είναι ότι μετά από αυτούς τους μήνες έχουν πάρει όλα μια φόρα και είναι πιο εύκολα σε σχέση με το να εφαρμόσεις κάποια πράγματα που φάνταζαν δύσκολα παλαιότερα. Πρέπει να μείνει ένας καλύτερος νόμος που να υπερασπίζεται θύματα και να τα διευκολύνει. Να υπάρχουν ποινές που θα προλαμβάνουν το αδίκημα. Πρέπει η κοινωνία να είναι ασφαλής και να εκπαιδευτεί. Όλα ξεκινούν από την εκπαίδευση. Τότε όλα θα γίνουν καλύτερα».

https://streamable.com/pce2tu