Ένας μήνας και κάτι έχει μείνει για τα Χριστούγεννα και ήδη τα μελομακάρονα έχουν την τιμητική τους και όχι μόνο στην κλασσική τους γεύση!
Ο Άκης Πετρετζίκης έχει φτιάξει τα πιο νόστιμα σοκολατένια μελομακάρονα που είναι ό,τι πρέπει για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι σου.
Υλικά:
Για το σιρόπι
- 600 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 500 γρ. νερό
- 2 στικ κανέλα
- 4 γαρίφαλα ολόκληρα
- φλούδες πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
- 100 γρ. μέλι
Για το μείγμα με τα υγρά
- ξύσμα πορτοκαλιού, από 2 πορτοκάλια
- 400 γρ. χυμό πορτοκαλιού
- 180 γρ. ελαιόλαδο
- 400 γρ. σπορέλαιο
- 50 γρ. άχνη ζάχαρη
- 2-3 κ.γ. κανέλα
- 1/2 κ.γ. τριμμένο γαρίφαλο
- 1/4 κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
- 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
Για το μείγμα με τα στερεά
- 900 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 100 γρ. κακάο
- 200 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό
Για το σερβίρισμα
- μέλι
- καρύδια