Μέμος Μπεγνής για τη νόσο Χασιμότο: «Άρχισα θεραπεία με κορτιζόνη»
Τηλεόραση

Μέμος Μπεγνής για τη νόσο Χασιμότο: «Άρχισα θεραπεία με κορτιζόνη»

Μέμος Μπεγνής για τη νόσο Χασιμότο: «Άρχισα θεραπεία με κορτιζόνη»

Η εξομολόγηση του ηθοποιού για το πώς η διατροφή τον βοήθησε στο αυτοάνοσο νόσημα που αντιμετώπισε στην εκπομπή ΠΟΠ μαγειρική

Για την τηλεόραση αλλά και το πώς η σωστή διατροφή τον βοήθησε στο αυτοάνοσο νόσημα που αντιμετωπίζει μίλησε ο Μέμος Μπεγνής στην εκπομπή ΠΟΠ Μαγειρική.

«Ξεκίνησα την τηλεόραση το 1999, όταν το Star έβγαλε για πρώτη φορά ελληνικό πρόγραμμα, έκανα ένα guest σε μία σειρά της Ρένας Ρίγγα, που λεγόταν Άρωμα Γυναίκας, με την Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους. Μετά μπήκα στους Θεοσεβούμενους, που έκανε ο Πάνος Αμαραντίδης, που είναι οικογενειακός φίλος μέχρι και σήμερα» ανέφερε ο ηθοποιός.

Στη συνέχεια ο γνωστός ηθοποιός μίλησε για την απόφασή του να γίνει vegan αλλά και τη βοήθεια που του προσέφερε η ισορροπημένη διατροφή στο πρόβλημα που εμφάνισε με τον θυρεοειδή του.

«Είχα πρόβλημα στον θυροειδή μου»

«Άρχισα να μαγειρεύω, γιατί είχα ένα πρόβλημα στον θυροειδή μου. Οπότε είχα πάρει κιλά. Άρχισα μία θεραπεία με κορτιζόνη, τα κλασικά. Ήταν Χασιμότο, ήταν αυτοάνοσο».

«Άλλαξα τη διατροφή μου. Έκοψα τα κρέατα, έκοψα τα λίπη, τα τηγανιτά. Μετά από 2-3 χρόνια που έκανα εξετάσεις, το Χασιμότο είχε εξαφανιστεί. Μου λέει ο γιατρός μου “δεν εξαφανίζονται συνήθως τα αυτοάνοσα αλλά μπορεί να συμβεί”.

Έκτοτε ο θυρεοειδής μου δουλεύει ρολόι, οι εξετάσεις μου είναι απίστευτες. Πιστεύω ότι λειτούργησε θεραπευτικά».

«Πήγα στον βιγκανισμό. Μπορεί να με δείρουν οι vegan αλλά πολλές φορές θα κάνω μία ατασθαλία τρώγοντας μία πίτσα ή ένα παστέλι που έχει μέλι».

Διαβάστε επίσης

Μέμος Μπεγνής για Αλέξη Γεωργούλη: «Βρήκαν ευκαιρία να σταυρώσουν έναν άνθρωπο πάρα πολύ όμορφο και πάρα πολύ πετυχημένο»