Μικρούτσικος – Βόσσου: Η γνωριμία, το… φιστικάκι, ο θάνατος που τους ένωσε και η Eurovision
Τηλεόραση

Μικρούτσικος – Βόσσου: Η γνωριμία, το… φιστικάκι, ο θάνατος που τους ένωσε και η Eurovision

Μικρούτσικος – Βόσσου: Η γνωριμία, το… φιστικάκι, ο θάνατος που τους ένωσε και η Eurovision

H Σοφία Βόσσου έδωσε το παρών στο μεγάλο αφιέρωμα στον Ανδρέα Μικρούτσικο.

Η Σοφία Βόσσου δεν θα μπορούσε να λείπει από την αφιερωματική εκπομπή για τον Ανδρέα Μικρούτσικο και έτσι βρέθηκε στο πλατό της Super Κατερίνας να μιλάει για τη γνωριμία τους αλλά και να τραγουδάει μαζί του στο τέλος της εκπομπής.

«Θα ήμουν ένα κουτσουράκι αν δεν είχα τη Σοφία. Το τραγούδι το έχω γράψει για τον Στέργιο (σ.σ. τον γιο του). Για να βάλω στιχάκια κοίταζα τον μικρό και έγραφα» είπε ο Ανδρέας για το γνωστό τραγούδι που ακουγόταν την ώρα που η Βόσσου έμπαινε στο πλατό.

«Η πρώτη μας γνωριμία ήταν επεισοδιακή. Είχα πάει να δω μια συναυλία του Θάνου που έπαιζε ο φίλος μου εκεί και μου συστήνουν τον Ανδρέα και κοκκάλωσα. Ήταν ένας κούκλος και είχα μείνει παγωτό. Όπως καθόμουνα ξεκίνησε η πρόβα – εγώ χοντρούλα και μασαμπούκα και μασούλαγα φυστίκια- και ακούω πίσω μου μια φωνή “με συγχωρείς μπορείς να μου δώσεις ένα φιστικάκι;”. Αργότερα ήρθε να δει το πρόγραμμα που έκανα. Χαθήκαμε, ήρθε η περίοδος του “Αχ Μαρία”, έχασε την Εύη και πέρασε όλο το διάστημα του πένθους κοντά μου. Ξεκινήσαμε ως φίλοι», θυμήθηκε η Σοφία.

«Φίλοι που από πίσω κάτι υπήρχε» συμπλήρωσε η Σοφία και ο Ανδρέας εξήγησε πώς η φιλία τους έγινε σχέση καθώς εκείνη του στάθηκε ότι έχασε τη σύντροφό του, Εύη, σε ηλικία μόλις 25 ετών από καρκίνο.

«Η Σοφία ήταν κοντά μας. Πήγα σπίτι της και έμενα. Εκείνο το διάστημα δεν μπορούσα να κοιμηθώ. Ήταν σαν ευεργετική βροχούλα πάνω μου. Επί μήνες ήταν πάρα πολύ διακριτική απέναντί μου. Όλα αυτά μας έφεραν κοντά και ήρθε φυσικώ τω τρόπω η σχέση μας».

Ο Γιάννης Πουλόπουλος θέλησε να λύσει μια απορία του για μια πολύ παλιότερη δήλωση της Σοφίας Βόσσου που αφορούσε μια φαντασίωσή της με τον Ανδρέα ως φαντάρο και τότε ο Ανδρέας είπε την επική ατάκα «αυτά που είχαμε ως ερωτικές περιπτύξεις με τη Σοφία τότε αν στα πει θα φύγεις μακριά για το νησί σου και δεν θα ξαναγυρίσεις».

Το κεφάλαιο Eurovision

«Στη Eurovision είχα αντίρρηση για το πώς είχαν οι διοργανωτές την Ελλάδα, τους είπα ότι δεν είναι οικόπεδο αλλά η χώρα του πολιτισμού» είπε ο Ανδρέας που ρωτήθηκε αν είχαν τσακωθεί όταν βρέθηκαν στη διοργάνωση με την «Άνοιξη».

Ανδρέας και Σοφία φυσικά τραγούδησαν μαζί και αυτή τη φορά από κοντά καθώς η τελευταία φορά που το έκαναν ήταν στο αφιέρωμα που είχε κάνει ο Νίκος Κοκλώνης στον Ανδρέα όταν έκανε το μεγάλο του comeback στην τηλεόραση.

Η εκπομπή έκλεισε με τα γλυκά λόγια της Κατερίνας Καινούργιου που του είπε «αν ήμουν λίγα χρόνια νεότερη θα σε ερωτευόμουνα ρε άτιμε».