Μιμή Ντενίση: «Η σύζυγός του Έλγιν αγόρασε τα Γλυπτά του Παρθενώνα για διακόσμηση του πύργου»
Τηλεόραση

Μιμή Ντενίση: «Η σύζυγός του Έλγιν αγόρασε τα Γλυπτά του Παρθενώνα για διακόσμηση του πύργου»

Μιμή Ντενίση: «Η σύζυγός του Έλγιν αγόρασε τα Γλυπτά του Παρθενώνα για διακόσμηση του πύργου»

Όσα είπε για τις επιστολές που βρήκε στην Αμερική και το ντοκιμαντέρ που ετοιμάζει για τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Αναταραχή έχει δημιουργηθεί στη Βρετανία μετά τη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο BBC με τη Μιμή Ντενίση να αποκαλύπτει λεπτομέρειες που σοκάρουν στο Live News.

Το θέμα που ενόχλησε τον Βρετανό Πρωθυπουργό δεν είναι άλλο από τα Γλυπτά του Παρθενώνα, όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε να επιστραφούν αφού έχουν κλαπεί από τη χώρα μας.

Η Μιμή Ντενίση αποκαλύπτει τι έγραφαν οι επιστολές που βρήκε στην Αμερική σχετικά με τα Γλυπτά και το ντοκιμαντέρ που επρόκειτο να δημιουργήσει.

«Είχαν την τύχη να βρω ένα βιβλίο πριν από τρία χρόνια στην Αμερική, είναι οι επιστολές της γυναίκας του Έλγιν, που είναι η κινητήριος δύναμη πίσω από αυτή την απάτη.

Σκέφτηκα λοιπόν αυτά τα γράμματα να τα κάνω ντοκιμαντέρ, να δραματοποιηθούν. Όταν διαβάζει κάποιος αυτές τις επιστολές , δεν χρειάζεται να πει επιχειρήματα.

Είναι στην Αθήνα η λαίδη Έλγιν, συσκευάζει τα αρχαία και λέει ‘αγάπη μου εδώ δεν δουλεύουν τις Κυριακές, αλλά έδωσα πολλά μπαχτσίσια και τώρα συσκευάζω μία Cari…something, καθώς δεν θυμάται την λέξη Καρυάτιδα.

Κι αν βρίσκαμε ένα πολεμικό πλοίο καλό θα ήταν καλό να παίρναμε όλο τον Ναό για τον κήπο μας.

Έχει την πρωτοτυπία ότι δεν λέει απλώς την ιστορία του Έλγιν. Είναι οι ιδιωτικές επιστολές που έστελνε η σύζυγός του Έλγιν στην μαμά της, στον μπαμπά της και στον ίδιο τον Έλγιν.

Διαβάζοντας τις επιστολές γίνεται σαφές ότι πάρθηκαν για διακόσμηση του πύργου τους. Αυτό που λένε ότι αγοράστηκαν δεν ισχύει, γιατί αναφέρουν για μπαχτσίσια, οπότε είναι όλα φανερά».

Διαβάστε επίσης

Βρετανία: Η ατάκα που ενόχλησε τον Σούνακ και ακύρωσε τη συνάντηση με Μητσοτάκη