Μιχάλης Κουινέλης: «Δεν ήθελα να γαυγίζω στα τραγούδια μου, ούτε να το παίξω σκληρός»
Τηλεόραση

Μιχάλης Κουινέλης: «Δεν ήθελα να γαυγίζω στα τραγούδια μου, ούτε να το παίξω σκληρός»

Μιχάλης Κουινέλης: «Δεν ήθελα να γαυγίζω στα τραγούδια μου, ούτε να το παίξω σκληρός»

Η ζωή στην Αλεξανδρούπολη και η μουσική επιτυχία

Καλεσμένος στην εκπομπή, Καλύτερα Αργά, βρέθηκε ο Μιχάλης Κουινέλης και μιλά για την απόφασή του να έχει ως βάση του την Αλεξανδρούπολη αλλά και το πώς ακολούθησε τη μουσική.

«Είναι ένα θέμα που το συζητούσα σήμερα στο αυτοκίνητο με έναν φίλο μου για ένα πρόσωπο. Ότι αυτή που την ψωνίζουν δεν το καταλαβαίνουν, όσο και αν τους λες. Θα το καταλάβουν αν φάνε μια χαστούκα από αλλού. Εγώ πιστεύω ότι δεν την ψώνισα ποτέ γιατί δεν αποκόπηκα από τις ρίζες μου. Ό,τι γινόταν γύρω μου είχα επαφή με την Αλεξανδρούπολη. Το μόνο διάστημα που έζησα στην Αθήνα ήταν σαν φοιτητής. Μετά γύρισα Αλεξανδρούπολη, εκεί δούλευα, εκεί ζούσα. Και όταν άρχισαν οι απαιτήσεις να γίνονται περισσότερους, μοίραζα τον χρόνο. Δεν θα μπορούσα να αντέξω την καθημερινότητά της Αθήνας. Αυτό που ξυπνάω και προλαβαίνω να κάνω μια δουλειά μόνο της κίνησης, το θεωρώ για μένα…δεν ξέρω τη λέξη. Είναι λάθος ρε φίλε να τρως τον χρόνο σου στην κίνηση.

Προσπαθούσα πάντα να βρίσκω τη χρυσή τομή στα πράγματα. Έχω γράψει κατά καιρούς τραγούδια κοινωνικού περιεχομένου αλλά πάντα είχα την αίσθηση ότι σκυλί που γαυγίζει δεν δαγκώνει. Δεν ήθελα να γαυγίζω στα τραγούδια μου, ούτε να το παίξω σκληρός. Πάντα είχα αυτή την άποψη! Ήθελα ο λόγος μου να έχει μια αμεσότητα, να καταγγέλλω με σεβασμό το οτιδήποτε. Όποιος φώναζε στα αυτιά μου δεν τον άκουγα ποτέ. Όταν μου μιλούσαν με ηρεμία τους άκουγα και αυτό προσπαθούσα να κάνω.

Δεν ήμουν καλός μαθητής σαν παιδί γιατί με σύγκριναν πάντα με τον αδερφό μου. Αλλά μια χαρά ήμουν τώρα που το σκέφτομαι! Ήμουν ο άνθρωπος που πάντα έψαχνα τρόπο να κάνω πράγματα, ήξερα ότι δεν ήθελα να γίνω συμβατικός. Ακόμα και δεν ασχολούμουν και δεν βιοποριζόμουν από τη μουσική, η δουλειά μου ήταν εικονολήπτης. Όταν τέθηκε το δίλημμα ότι πρέπει να ακολουθήσω ή το ένα ή το άλλο γιατί κάποια στιγμή πήγα σε έναν αγιασμό σχολείου. Πρώτα είχα πάει σε Πανελλήνιους αγώνες εφήβους μπάσκετ και είχαμε πάει με το δημοσιογράφο μου για να το καλύψουμε. Αφού βγήκαν τα δύο πρώτα άλμπουμ συνέχιζα τη δουλειά μου γιατί δεν πίστευα ότι θα βιοπορίζομαι από τη μουσική. Βλέπω τον δημοσιογράφο, να κοιτάει γύρω του, να υπάρχει μια ανησυχία να λένε “αυτός είναι”. Έρχεται η δασκάλα και λέει “είστε τραγουδιστής;”, λέω “όχι”, μου λέει “μάλλον σας μπέρδεψαν”. Δεν είχα πάρει χαμπάρι ότι είχε γίνει νούμερο 1 στην Αθήνα».

Διαβάστε επίσης

Έξαλλος ο Μιχάλης Κουινέλης σε συναυλία του – «Ποιος είναι ο μ@λ@κας που πετάει μπιλάκια;»