Νέα ενημέρωση Πυροσβεστικής: Ρουμανία, Σλοβακία, Πολωνία στέλνουν εναέριες και επίγειες δυνάμεις
Τηλεόραση

Νέα ενημέρωση Πυροσβεστικής: Ρουμανία, Σλοβακία, Πολωνία στέλνουν εναέριες και επίγειες δυνάμεις

Νέα ενημέρωση Πυροσβεστικής: Ρουμανία, Σλοβακία, Πολωνία στέλνουν εναέριες και επίγειες δυνάμεις

Τρία τα σημαντικά μέτωπα που δίνονται οι μάχες

Σε νέα ενημέρωση προχώρησε η Πυροσβεστική σχετικά με τα μέτωπα που εκτυλίσσονται στη χώρα μας αλλά και τις δυνάμεις που θα διαθέτουμε.

Όπως τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου, άλλες τρεις χώρες θα στείλουν επίγειες και εναέριες δυνάμεις έως και την Παρασκευή.

«Στην πυρκαγιά που έχει εξελιχθεί στη Δυτική Αττική και ξεκίνησε τη Δευτέρα από τα Δερβενοχώρια, επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις και από αέρος 9 αεροσκάφη και 11 ελικόπτερα. Στην ευρύτερη περιοχή του Λουτρακίου επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις και από αέρος 3 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στη Ρόδο εξελίσσεται στο κέντρο του νησιού. Εκδόθηκε μήνυμα από το 112 προκειμένου να εκκενωθούν οι οικισμοί Ελεούσα, Σάλαγκος και Διμηλιά. Επιχειρούν 103 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 28 οχήματα. Ενώ από αέρος επιχειρούν 3 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα.

Η χώρα μας υπέβαλλε αίτημα βοήθειας προς τον μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας της Ε.Ε για τρεις ομάδες πεζοπόρων ομάδων που θα διαθέτουν και πυροσβεστικά οχήματα.

Στο αίτημά μας ανταποκρίθηκαν η Ρουμανία, που θα διαθέσει πεζοπόρα τμήματα με 40 πυροσβέστες, 5 υδροφόρα οχήματα και ακόμη 10 πυροσβέστες με 5 πυροσβεστικά οχήματα που θα φτάσουν στη χώρα μας αύριο.

Η Σλοβακία θα διαθέσει πεζοπόρα τμήματα με 31 πυροσβέστες και 15 υδροφόρα οχήματα που θα φτάσουν την Παρασκευή.

Η Πολωνία θα διαθέσει πεζοπόρα τμήματα με 149 πυροσβέστες, 49 υδροφόρα οχήματα που θα φτάσουν την Παρασκευή.

Από χθες έχουν έρθει στη χώρα μας 4 πυροσβεστικά αεροσκάφη από Γαλλία και Ιταλία.

Αύριο αναμένεται κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική, Εύβοια, Βοιωτία, Κορινθία και Αργολίδα. Οι συνθήκες παραμένουν δύσκολες. Όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας καταβάλλουν προσπάθειες για τον περιορισμό των πυρκαγιών».