Live update – Δαφνί: Ξέσπασε δεύτερη φωτιά – Επιχειρούν τρία ελικόπτερα
Τηλεόραση

Live update – Δαφνί: Ξέσπασε δεύτερη φωτιά – Επιχειρούν τρία ελικόπτερα

Live update – Δαφνί: Ξέσπασε δεύτερη φωτιά – Επιχειρούν τρία ελικόπτερα

Καίει σε χαμηλή βλάστηση

Νέα φωτιά έχει ξέσπασε στην Αττική και συγκεκριμένα στην περιοχή Δαφνί την ώρα που τα πύρινα μέτωπα σε Λουτράκι και Δερβενοχώρια μαίνονται ανεξέλεγκτα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η νέα εστία έχει ξεσπάσει σε περιοχή με πολλούς πυλώνες της ΔΕΗ και καίει σε χαμηλή βλάστηση, πάνω από τη Λεωφόρο Αθηνών στο ύψος της γέφυρας του Προαστιακού και στο σημείο.

Όπως ανακοίνωσε η Πυροσβεστική, επιχειρούν 32 πυροσβέστες με έξι οχήματα και τρία εναέρια μέσα.

Οι υψηλές θερμοκρασίες σε συνδυασμό με τους ανέμους, καθιστούν το έργο των πυροσβεστών εξαιρετικά δύσκολο σε όλα τα μέτωπα.

Update

Και δεύτερη εστία φωτιάς ξέσπασε στο Δαφνί, νότια από τη Λεωφόρο Αθηνών, ενώ η πρώτη βρίσκεται σε εξέλιξη πάνω από τη λεωφόρο Αθηνών στο ύψος της γέφυρας του προαστιακού.

Στο σημείο έσπευσαν έξι οχήματα με 18 πυροσβέστες, αλλά και τρία ελικόπτερα, ενώ υπάρχει ανησυχία καθώς στην περιοχή υπάρχουν πυλώνες της ΔΕΗ.

«Είναι μια περιοχή η οποία βρίσκεται κοντά σε οικιστικό ιστό, αλλά εμείς αυτή τη στιγμή προσπαθούμε να κάνουμε μια άμεση επέμβαση στον τόπο του συμβάντος της πυρκαγιάς. Περιμένουμε να δούμε τα νεότερα από αυτή την εξέλιξη του συμβάντος. Είναι μια νέα φωτιά, μια νέα έναρξη» είπε στην ΕΡΤ ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός.

*Βίντεο σε λίγο