Νέα Φιλαδέλφεια: Αυξημένα τα μέτρα ασφαλείας για τους Κροάτες κρατούμενους
Τηλεόραση

Νέα Φιλαδέλφεια: Αυξημένα τα μέτρα ασφαλείας για τους Κροάτες κρατούμενους

Νέα Φιλαδέλφεια: Αυξημένα τα μέτρα ασφαλείας για τους Κροάτες κρατούμενους

Σε ετοιμότητα οι αστυνομικές αρχές για τυχόν εμπλοκή με Σέρβους

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν και οι 105 που συνελήφθησαν και κατηγορούνται για την εμπλοκή τους στη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ήδη έχουν εκδοθεί 70 φυλακιστήρια, με τους κατηγορούμενους να οδηγούνται σε διάφορες φυλακές της χώρας μας.

Λόγω Δεκαπενταύγουστου, οι υπόλοιπες μεταγωγές θα γίνουν την Τετάρτη (16/8) και την Πέμπτη (17/8).

Η ασφάλεια των κρατουμένων προβληματίζει τις Αρχές, γι’ αυτό υπήρξε επικοινωνία της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής με τις διοικήσεις όλων των καταστημάτων κράτησης, οι οποίες έχουν λάβει μέτρα για την ασφαλή κράτηση των προφυλακισθέντων.

Ο «πονοκέφαλος» των σωφρονιστικών είναι στις φυλακές που υπάρχουν πολλοί Σέρβοι, οι οποίοι έχουν μίσος με τους Κροάτες χούλιγκαν, αλλά και η σωματική ακεραιότητα των Ελλήνων και των άλλων κρατουμένων.

Γι’ αυτό έχουν δοθεί εντολές και έχει ληφθεί μέριμνα να μην υπάρχουν επαφές που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε συμπλοκές, ενώ έχουν καταρτιστεί σχέδια για αυξημένα μέτρα και επιτήρηση σε όλες τις φυλακές, καθώς και ετοιμότητα από τις τοπικές αστυνομικές Αρχές.

Όπου υπάρχει δυνατότητα να κρατηθούν σε ειδικούς χώρους, αυτό θα γίνει. Για παράδειγμα, οι 8 που μεταφέρθηκαν στον Κορυδαλλό, κρατούνται στην ειδική πτέρυγα Ε, ώστε να μην έχουν επαφή με άλλους κρατούμενους.

Διαβάστε επίσης

Νέα Φιλαδέλφεια: Βίντεο – ντοκουμέντο από το χτύπημα με ρόπαλο στον Μιχάλη Κατσουρή