Νέα Φιλαδέλφεια: Επεισόδια έξω από τα δικαστήρια όπου απολογούνται οι χούλιγκανς
Τηλεόραση

Νέα Φιλαδέλφεια: Επεισόδια έξω από τα δικαστήρια όπου απολογούνται οι χούλιγκανς

Νέα Φιλαδέλφεια: Επεισόδια έξω από τα δικαστήρια όπου απολογούνται οι χούλιγκανς

Απολογούνται οι 30 πρώτοι συλληφθέντες

Στον ανακριτή θα οδηγηθούν σταδιακά μέχρι την Κυριακή και οι 105 συλληφθέντες για τη δολοφονία του 29χρονου φιλάθλου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλάδέλφεια.

Και στους 105 συλληφθέντες έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για 4 κακουργήματα και 7 πλημμελήματα.

Στη δίωξη που ασκήθηκε περιλαμβάνεται και το αδίκημα της ανθρωποκτονίας σε βάρος του 29χρονου Μιχάλη, το οποίο σε αυτή τη φάση δεν έχει απαγγελθεί κατηγορία σε κάποιον από τους 105 συλληφθέντες, καθώς ο δράστης του εγκλήματος δεν έχει ακόμη ταυτοποιηθεί.

Ήδη οι 30 πρώτοι οδηγήθηκαν ενώπιον του ανακριτή ενώ όπως αναφέρουν τα ρεπορτάζ  λήφθηκε μέριμνα από τον προϊστάμενο του Πρωτοδικείου, προκειμένου να υπάρχουν τρεις διερμηνείς στα Κροατικά και ένας στα αγγλικά.

Δεν αποκλείεται πάντως κάποιοι κατηγορούμενοι να ζητήσουν νέα προθεσμία για την απολογία τους, καθώς μόλις χθες βρήκαν συνηγόρους υπεράσπισης και δεν έχουν ενημερωθεί επί της δικογραφίας.

Σε κάθε περίπτωση όλοι οι κατηγορούμενοι πρέπει να έχουν απολογηθεί μέχρι και την Κυριακή που λήγει το πενθήμερο.

Τα μέτρα ασφαλείας στα δικαστήρια είναι δρακόντεια, με δύο διμοιρίες των ΜΑΤ να φρουρούν τον χώρο.

Παρόλα αυτά πολλοί ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα που έγινε για συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια ενώ δεν έλειψε η ένταση με τους συγκεντρωμένους να πετάνε αντικείμενα προς τα ΜΑΤ θέλοντας να προπηλακίσουν τους κατηγορουμένους και τους δικηγόρους τους.