Νέα Φιλαδέλφεια: Για 4 κακουργήματα και 7 πλημμελήματα κατηγορούνται οι 104 χούλιγκαν
Τηλεόραση

Νέα Φιλαδέλφεια: Για 4 κακουργήματα και 7 πλημμελήματα κατηγορούνται οι 104 χούλιγκαν

Νέα Φιλαδέλφεια: Για 4 κακουργήματα και 7 πλημμελήματα κατηγορούνται οι 104 χούλιγκαν

Ποινική δίωξη για 4 κακουργήματα και 7 πλημμελήματα ασκήθηκε από τους εισαγγελείς σε βάρος των 104 συλληφθέντων χούλιγκαν για την αιματηρή επίθεση τη Δευτέρα έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια που οδήγησε στη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή.

Η δίωξη αφορά τα εξής αδικήματα: εγκληματική οργάνωση (κακούργημα), ανθρωποκτονία από πρόθεση (κακούργημα), έκρηξη (κακούργημα), κατοχή εκρηκτικών υλών (κακούργημα), διατάραξη κοινής ειρήνης, επικίνδυνη σωματική βλάβη, τετελεσμένη και σε απόπειρα, από κοινού κατά συρροή, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, βιαιοπραγία (αδίκημα του αθλητικού νόμου), παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία, κατοχή φωτοβολίδων.

Η δίωξη για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας δεν προσωποποιήθηκε από τις εισαγγελικές αρχές. Οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν ενώπιον τακτικών ανακριτών.

Οι συλληφθέντες, πλην ενός που νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο, μετήχθησαν με λεωφορεία και υπό ισχυρότατη αστυνομική συνοδεία στα δικαστήρια της Ευελπίδων και μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης και εν συνεχεία παραπέμφθηκαν σε Τακτικούς Ανακριτές για τις απολογίες τους.

Η μεταγωγή τους από τη ΓΑΔΑ έγινε κατά ομάδες, ενώ στην Ευελπίδων έφθασαν και οι πέντε Κροάτες που συνελήφθησαν χθες το βράδυ από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας. Οι ίδιοι επιχείρησαν να ταξιδέψουν για το Μπάρι της Ιταλίας. Στη συνέχεια παραδόθηκαν στις αστυνομικές αρχές. Οι πέντε μεταξύ άλλων δήλωσαν πως έκαναν διακοπές στην Ελλάδα χωρίς να αποσαφηνίζουν την διάρκεια αυτών και χωρίς να κατέχουν αποσκευές.

Στο μεταξύ, οι αρμόδιες αρχές εξετάζουν όλα τα κινητά όλων των συλληφθέντων που έχουν κατασχεθεί ενώ παράλληλα εξετάζεται το γενετικό υλικό και τα βίντεο με στόχο την ταυτοποίηση του δράστη της ανθρωποκτονίας του 29χρονου Μιχάλη.

Μέχρι αυτή τη στιγμή ωστόσο δεν έχει εντοπιστεί το φονικό όπλο, το μαχαίρι με το οποίο φέρεται να έγινε η δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή, αν και έχουν βρεθεί άλλα μαχαίρια τα οποία επίσης εξετάζονται εξονυχιστικά από τις διωκτικές και εισαγγελικές αρχές.