Νέα συνέντευξη Αναδιώτη: «Η θρησκεία μου λέει ότι η ομοφυλοφιλία είναι αμαρτία, αυτό πρεσβεύω»
Τηλεόραση

Νέα συνέντευξη Αναδιώτη: «Η θρησκεία μου λέει ότι η ομοφυλοφιλία είναι αμαρτία, αυτό πρεσβεύω»

Νέα συνέντευξη Αναδιώτη: «Η θρησκεία μου λέει ότι η ομοφυλοφιλία είναι αμαρτία, αυτό πρεσβεύω»

«Είμαι πολύ αμαρτωλός» ομολογεί λίγο παρακάτω ο ηθοποιός που προκαλεί για άλλη μια φορά

Ο Νίκος Αναδιώτης μίλησε στον Στέφανο Κωνσταντινίδη και το Mega Kαλημέρα ενόψει της καθόδου του στις Ευρωεκλογές και έδωσε μια συνέντευξη που μάλλον θα ξανασυζητηθεί.

Ο γνωστός ηθοποιός -που έχει απασχολήσει τον τελευταίο καιρό την επικαιρότητα με τις δηλώσεις του για την ομοφυλοφιλία- μιλά για την σχέση του με τον Θεό, τον μοναχισμό, τα ομοφοβικά σχόλια που έχει κάνει αλλά και την υποψηφιότητά του με το κόμμα της «Νίκης».

«Στο συλλαλητήριο που έγινε στην Αθήνα για το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε πρόσφατα (σ.σ. για την ισότητα στον γάμο) είχα συμμετοχή σε έναν φιλανθρωπικό σύλλογο. Με πλησίασε ο κ. Νατσιός, είδα πράγματα που μου άρεσαν, ταιριάζαμε σε πάρα πολλές απόψεις και ήρθαμε πιο κοντά και μου έγινε η πρόταση.

Πολλοί μου έστειλαν μήνυμα στα social media και μου εύχονταν να γίνω ευρωβουλευτής.

Έχω συνεργαστεί με ομοφυλόφιλους. Θα ξαναζητήσω συγγνώμη από την ψυχή μου αν έχω προσβάλει ποτέ κάποιον, για το καλό το δικό μου το κάνω.

Θέλω ό,τι λέω να εκπορεύεται από την Ορθοδοξία και την πίστη του Ευαγγελίου. Αυτό λέει η θρησκεία μου και αυτό πρεσβεύω. Είναι αμαρτία η σεξουαλική πράξη δυο ομοφυλόφιλων. Όπως αμαρτία είναι και η σεξουαλική πράξη δύο ετεροφυλόφιλων, όταν είναι εκτός γάμου. Είναι αμαρτία, όταν εγώ επιλέγω να κάνω μια πνευματική ζωή, που τι σημαίνει αυτό; Να συμμετέχω στα Μυστήρια της Εκκλησίας. Δεν φτάνει να πηγαίνω εκκλησία την Κυριακή. Δεν μου επιτρέπεται να είμαι ανύπαντρος και έχω σεξουαλικές επαφές, δεν θα με ρωτήσει ο πνευματικός με ποιον τις κάνεις, δεν τον ενδιαφέρει αυτό» είπε.

«Ο Νίκος Αναδιώτης είναι πάρα πολύ αμαρτωλός. Η ομοφυλοφιλία δεν είναι η μοναδική αμαρτία. Η πιο μεγάλη είναι η κατάκριση. Είμαι αμαρτωλός γι’ αυτό πάω στην εκκλησία, αν ήμουν άγιος δε θα πήγαινα. Η Εκκλησία είναι θεραπευτήριο, είναι το νοσοκομείο της ψυχής μου. Γι’ αυτό πιστεύω, γι’ αυτό πηγαίνω.

Τώρα είναι περίοδος νηστείας. Εδώ θα απέχω από το κανονικό φαγητό, θα με πειράξει η αποχή από την ερωτική πράξη;», συμπληρώνει.

Ο δημοφιλής ηθοποιός λέει:

«Είμαι ζευγάρι με μια σύζυγο που την αγαπώ, που θέλω να την τιμώ πάνω από τον εαυτό μου και τα παιδιά μου. Δεν κάνω τα δικά μου χωρίς να είναι σύμφωνη» είπε.

Για το πότε έκανε στροφή προς τη θρησκεία είπε:

«Επειδή νιώθω μια ευλογία ότι υπήρχε αυτή η αποκάλυψη στη ζωή μου και με μετέστρεψε, αν τα άκουγα αυτά που λέω προτού γίνεται αυτό, δεν θα τα καταλάβαινα. Είναι από το 2010, ο Θεός αποκαλύπτεται στον άνθρωπο. Σε όλους μπορεί να συμβεί αυτό αν το θέλουν».

Για τα σχόλια που έχει κάνει σχετικά με την ομοφυλοφιλία σημειώνει:

«Ένας καλός χριστιανός δεν μπορεί να είναι ρατσιστής και ομοφοβικός. Δεν θεωρώ τον εαυτό μου ούτε ρατσιστή, ούτε ομοφοβικό. Θεωρώ ότι αν ήμουν ανύπαντρος θα σκεφτόμουνα ακόμα και τον μοναχισμό. Για να γίνει κάποιος καλόγερος πρέπει να υπάρχει μια κλίση. Ήμουν για τη ζωή την έγγαμη. Αν έψαχνα τόσο έντονα τη σωτηρία της ψυχής μου μπορεί να πήγαινα σε μοναστήρι.

Αν ο γιος του τού έλεγε ότι νιώθει “διαφορετικά” τι θα έκανε; «Το χειρότερο είναι να απορρίψει ένας γονιός το παιδί του. Θα του συμπαραστεκόμουν και θα του εξηγούσα πως πρέπει να σώσει την ψυχή του. Δεν χάνεις την ψυχή σου μόνο και μόνο επειδή είσαι ομοφυλόφιλος. Είναι πολλές οι αμαρτίες που μπορούν να σε οδηγήσουν στην απώλεια της ψυχής σου».