Νίκος Καραγιώργης: «Δεν έχει ξαναγίνει στον πλανήτη ηθοποιός να παίζει τον πατέρα του που ήταν…»
Τηλεόραση

Νίκος Καραγιώργης: «Δεν έχει ξαναγίνει στον πλανήτη ηθοποιός να παίζει τον πατέρα του που ήταν…»

Νίκος Καραγιώργης: «Δεν έχει ξαναγίνει στον πλανήτη ηθοποιός να παίζει τον πατέρα του που ήταν…»

Ο γιος του αείμνηστου Κώστα Καραγιώργη μίλησε στον Ανδρέα Λαγό για έναν ρόλο «σταλμένο από ψηλά»

Έναν πολύ ιδιαίτερο καλεσμένο είχε την Τρίτη 24 το στούντιο της ΠΟΠ Μαγειρικής και ο Ανδρέας Λαγός. Ο σεφ υποδέχτηκε τον Νίκο Καραγιώργη, έναν καταξιωμένο Έλληνα ηθοποιό, που φέτος πρωταγωνιστεί στη σειρά της ΕΡΤ1, Η παραλία.

Μαζί δημιούργησαν ένα πιάτο με κοπανιστή κι ένα δεύτερο με φασόλια γίγαντες ελέφαντες Καστοριάς αλλά και μίλησαν για την πορεία του στο θέατρο, αλλά και τον διάσημο πατέρα του, που άφησε εποχή, τον επίσης ηθοποιό, Κώστα Καραγιώργη.

Μάλιστα εξήγησε ότι συμμετείχε στη σειρά Τα καλύτερά μας χρόνια για να υποδυθεί τον σπουδαίο πατέρα του. Πώς του έγινε η πρόταση;

«Ήταν ρόλος σταλμένος από ψηλά»

«Με φώναξε ο Απειρανθίτης που έκανε το σενάριο και μου λέει “κάθεσαι; Πώς θα σου φανεί να παίξεις τον πατέρα σου;”. Τον Οκτώβρη του 1971 ξεκίνησε ο Άγνωστος Πόλεμος και ο πατέρας μου έκανε τον λοχαγό. “Θα κάνεις τον πατέρα σου την εποχή που έκανε τον λοχαγό”. Συνεργαστήκαμε πάνω στο σενάριο με τον Νίκο, του είπα κάποια πράγματα από τη ζωή του πατέρα μου τα οποία μπήκαν στο σενάριο, ότι έκανε 400άρια στον Πανελλήνιο, ότι ήταν στο διοικητικό συμβούλιο του Παναθηναϊκού, άρρωστος παναθηναϊκός.

Σχολιάζαμε με τον φίλο μου, τον Ρένο Χαραλαμπίδη ότι δεν έχει γίνει πουθενά στον πλανήτη ηθοποιός να παίζει τον πατέρα του που και αυτός ήταν ηθοποιός στην πραγματικότητα και να μοιάζουν τόσο πολύ, ούτε στο θέατρο ούτε στην τηλεόραση. Το πρώτο που σκέφτηκα ήταν πως ήταν ένας ρόλος σταλμένος από ψηλά. Συγκινηθήκανε πολλοί φίλοι του πατέρα μου. Ξύπνησαν μνήμες. Όταν παιζόταν η σειρά ήταν ασπρόμαυρη η τηλεόραση και ο περισσότερος κόσμος δεν ήξερε ότι τα μαλλιά του ήταν άσπρα, νόμιζαν ότι είναι ξανθά.

Ήταν στο Παρίσι στα γεγονότα του Μάη του 68 και γύρισε στην Αθήνα το 1969. Τον είχα κοντά μου μετά τα 8 μου» ανέφερε χαρακτηριστικά.